Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2013 » Листопад » 1 » 1 сесія Батьківського університету
14:03
1 сесія Батьківського університету

Родинна  просвіта у «Сузір’ї»

    На базі гімназії 30-31 жовтня 2013 року  стартували заняття  батьківського університету «Родинна просвіта» з метою  ознайомлення батьків з основами педагогічних, психологічних, правових знань; забезпечення єдності виховної взаємодії гімназії та сім’ї; попередження батьків про уникнення найпоширеніших помилок у вихованні дітей; залучення батьків до активної участі у виховному процесі; розповсюдження позитивного досвіду виховання.
    Університет має три факультети:
-    «На порозі пізнання» (для батьків початкової школи (1-4 класи));
-    «Стежками виховання» (для батьків основної школи (5-8 класи));
-    «Шлях дорослішання» (для батьків старших і випускних класів(9-11класи)).  
 Визначено навчальні дні:
31 жовтня 2013 року,  9 січня 2014 року, 27 березня 2014 року, 15 травня 2014 року.

   Перші сплановані заняття  відбулися. Враження  батьків-слухачів університету  мають позитивні відгуки. Зацікавленість батьків виявилася у значній кількості присутніх,серед яких були не тільки мами,а й тата.
   Організовано  розпочалися заняття для батьків молодших класів. На них виступили класоводи Табунщик О.П., Волошина С. А., Бойко Л. В., Сьомченко І.Я. з порадами про правильний розподіл вільного та навчального  часу, підготовку  домашніх завдань, про адаптацію дитини до навчального закладу, про можливість бачення проблем  дитячими очима.
   Про здоровий спосіб життя та збалансоване харчування дітей  молодшого шкільного віку розповіла лікар-педіатр КЗ «Центральна районна лікарня» Чорна Ю.М.  Вона також звернула увагу на те, що кожна дитина індивідуальність і у  фізичному, і в розумовому  розвитку. Показала цікавий відеоролик на розвиток  пам’яті  у дітей.

Успішно і цікаво пройшли заняття для  батьків 5-8-х класів за планом:
1.    Виховання обдарованої дитини.
2.    Умови успішного виховання дітей у сім’ї.
3.    Кримінальна відповідальність неповнолітніх.
4.    Час запитань і відповідей.
   Відкрила заняття університету для 5-8, 9-11-х класів заступник директора з виховної роботи Н.І.Верещага.
   Про обдарованих та здібних дітей, їх особливості та  виховання розповідали  педагоги Н.І.Верещага і Л.М.Ляшенко.
   Практичний психолог В.В.Асламов зацікавив батьків порадами щодо умов успішного виховання дітей у сім’ї, говорив про проблеми сучасних дітей і батьків. Навів приклади з життєвих ситуацій. Дав змогу батькам задати хвилюючі запитання та професійно й відверто на них відповідав. У свою чергу батьки проявили активність, зацікавленість та небайдужість до порушених питань.
   Начальник сектору кримінальної  міліції у справах дітей  Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області капітан міліції Залевський Володимир Володимирович ознайомив слухачів з темою «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».
   Перед  батьками 9-11-х класів виступили заступник директора Н.С.Кудіна («Профільне навчання – це базис для успішної професійної діяльності сьогоднішніх старшокласників»),  учителі Глинянко І.В., Короєд О.І. ( «Навчальна діяльність старших гімназистів та керівництво нею у сім’ї»),  Петренчук Л.В. («Правове виховання і попередження правопорушень серед підлітків»).
   Гадаю, що кожен хто відвідав такі заняття виніс для себе, щось цікаве та нове,а можливо не нове, а давно забуте… , про що слід згадати і задуматись, можливо пожалкувати і переосмислити. І це є вагомим приводом для нових зустрічей, які заплановані в січні.
Чекаємо наступних занять!
                                                               Анна Мелешко,
слухач університету, член батьківського комітету гімназії
|: | © : suzirya