Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Лютий » 6 » 5 лютого - День безпечного Інтернету 2019 в Україні
15:23
5 лютого - День безпечного Інтернету 2019 в Україні

Разом для найкращого Інтернету

Інсейф — мережа центрів обізнаності, що сприяють безпечному, відповідальному використанню Інтернету і мобільних пристроїв молодими людьми. Співфінансується Програмою безпечного Інтернету.

(із Вікіпедії

   День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечнішого і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в усьому світі. 

   5 лютого 2019 року у світі відзначається #ДеньБезпечногоІнтернету #SaferInternetDay під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
   Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.
    Запроваджений цей день у 2004 за ініціативи європейських некомерційних організацій: Європейської комісії, European SchoolNet, Insafe (European Safer Internet Network — Європейська мережа безпечного Інтернету).
   День безпечного Інтернету має на меті об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, перш за все, серед дітей та молоді. У День безпечного Інтернету в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.
   В 2009 році створена постійно діюча «гаряча лінія» з веб-інтерфейсом Skarga, де кожен користувач може залишити свою скаргу щодо інформаційних порушень в Інтернеті
У 2017 році в Україні створено Центр кращого Інтернету з метою просування безпечного використання цифрових технологій, розвитку та підтримки інформаційно-цифрового суспільства, просування культури та безпеки користування мережею Інтернет.
    Також створений сайт Он-ляндія: безпечна веб-країна з матеріалами для дітей, батьків i вчителів (інтерактивні сценарії, короткі тести, готові плани уроків), завдяки яким діти зможуть засвоїти  основи безпечної роботи в Інтернеті.
    Для того, щоб бути в курсі того, як цей день відзначається в світі та Україні слідкуйте за хештегами  #SID2019 та  #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету у соціальних мережах.
   Створіть свою обіцянку щодо безпечного користування Інтернетом для 2019 року та беріть участь у #saferinternetchallenge
  Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету на www.saferinternetday.org, включаючи інформацію про заходи в Україні.
     Завантажуйте Ключові повідомлення до Дня безпечного Інтернету 2019;
День безпечного Інтернету в Україні у Фейсбуці
День безпечного Інтернету у Твіттері.

   У КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" Оріхівської МР до Дня безпечного Інтернету почали готуватися заздалегіть.

   Учителі інформатики Л.І.Міронова, В.І.Денисенко, А.П.Гаращенко були учасниками вебінарів 01.02.2019 р. (щодо проведення єдиного уроку «День безпечного Інтернету в Україні та світі» (освітній портал «На урок»)) та 04.02.2019 р. (до Дня безпечного Інтернету в Україні для освітян. Організатори заходу: ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Центр кращого Інтернету»).
   Провели конкурси малюнків «Ми – за безпечний Інтернет» (3-6 класи) та презентацій, буклетів, бюлетенів «Безпечний Інтернет» (7-10 класи).

   Разом із учнями 8-11 класів колективно створили словник термінів інтернет-небезпек.   

  Залучили учнів 3-11 класів до участі у Всеукраїнському онлайн-конкурсі «Безпечний Інтернет» на освітньому порталі «На урок» (переможці отримали дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів).
   Розпочали інтерактивне вивчення онлайн-курсу «Вступ до кібербезпеки» (за Програмою Мережних академій Cisco) та безкоштовний онлайн-курс «З мережевого етикету та безпеки»
     5 лютого 2019 р. відбулися наступні заходи:

  • Інформхвилинки з нагоди Всесвітнього Дня Безпечного Інтернету: «А чи знаєш ти..?», "Мобільна безпека", "Тенета Інтернету".
  • Онлайн-урок з нагоди SID 2019 (Програма Мережних академій Cisco, Кіберполіція України  та компанії ERC). Виконання тестів онлайн «Перевір свої здібності до кар'єри аналітика з кібербезпеки»
  • Участь у Всеукраїнській акції #STOP_SEXтинг: урок на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?»
  • Участь у конкурсі освітянської спільноти від видавництва «Ранок» #stop_sexтинг і #ранок_урок.    
  • Пограли у гру Незвичайні пригоди в Інтернеті (комп’ютерна гра для дітей молодшого та середнього шкільного віку, яка навчить першим крокам роботи в Інтернеті) та Джунглі Інтернету -Wild Web Woods (інтерактивна гра, призначена для дітей віком від 7 до 10 років. Підказки та поради допоможуть дітям користуватися Інтернетом безпечно та навчитися не губитися при зіткненні із загрозливою поведінкою інших користувачів або з негативним змістом сайтів).

ФОТОЗВІТ

Вчитель інформатики В.І.Денисенко

|: | © : suzirya | Теги: Cisco, Безпечний Інтернет, Safer Internet Day, Orikhiv, ДеньБезпечногоІнтернету, SaferInternetDay, Сузір'я, День безпечного Інтернету, Оріхів