Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Жовтень » 29

Приєднуйтесь до нас!

Колективні справи – це, по-перше, повноцінне життя педагогічного колективу, по-друге,  спільна боротьба за покращення навколишнього світу. І хоча природа радує око теплими різнобарвними кольорами, дерева вже готуються до зимового відпочинку і скидають на землю своє пишне вбрання. Це означає, що треба прибирати опале листя.

29 жовтня вчителі КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" взяли участь у прибиранні території опорного закладу. Осіннє тепло сприяло чудовому настрою учасників толоки. А чистота й порядок тепер панують на подвір'ї нашої школи.

 

 

 

ФОТОАЛЬБОМ

Практичний психолог Ольга Соловей

|: | © suzirya | Дата: 29.10.2021

А що читаєш ти ?

Доброю традицією у "Сузір'ї" стають проведення заходів для вчителів. Вже не перший раз на канікулах збираються любителі читання книг у БІЦі. Сьогодні за круглим столом з філіжанкою кави вони обговорювали свої найцікавіші прочитані книги. Інтелектуальна бесіда спонукала кожного до приємного спілкування віч-на-віч.

Будім Олег Данилович розповів присутнім про новий роман з домашньої бібліотеки, який йому подарував син Євген. Книга сучасної американської письменниці Донни Тартт називається "Щиголь". Олег Данилович так зачарував усіх своєю розповіддю, що бажання скоріше прочитати книгу  виникло у багатьох.

Тетяна Григорівна Таран та Любов Миколаївна Ляшенко відкрили для себе книги сучасної  української  письменниці Дарини Гнатко, лауреата Міжнародного конкурсу "Коронація слова".

"Катерина" і "Гніздо кажана", "Душа окаянна" та "Притулок семи вітрів", "Восьма жертва" - всі ці книги є у фонді БІЦу і постійно "мандрують" від читача до читача.

Аліна Миколаївна Карпій представила колегам презентацію електронного  читацького щоденника і яскраво  прокоментувала  свої враження від прочитаних книг. 

Ніна Іванівна Яремчук полюбляє читати класику, а Анна Сергіївна Ярмак -  фантастику, міфологію. Вона розповіла про сімейні читання казок і їх сучасне бачення донькою Евеліною. Серед учасників круглого столу були Наталя Степанівна Кудіна, Ірина Михайлівна Бурмак, Олена Іванівна Короєд. У нашому читацькому колі дуже затишно відчувала себе і завідуюча Новоданилівською філією Бурдейна Олена Володимирівна. 

Тепла кава, солодке печиво, живе спілкування - все це хвилинки релаксації, які надихають людину на творчість.

Тож хай мудрі слова Марселя Пруста будуть для нас зразком у подоланні всіх негараздів.

Матеріал з сайту Бібліоград "Сузір'я"

Завідувачка БІЦом Любов Іванівна БІЛОДІД

|: | © suzirya | Дата: 29.10.2021

Психолого-педагогічний консиліум

«Адаптація учнів 1 класу до умов освітнього закладу»

В кінці жовтня в школі відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації учнів 1-их класів. Учасниками консиліуму стали адміністрація школи,  класні керівники 1–го класу,  психолог та соціальний педагог.

Метою зустрічі вчителів було об`єднання зусиль усіх суб`єктів навчально-виховного процесу щодо успішного навчання та адаптації учнів 1-го класу.

Відкриття консиліуму здійснювала заступник директора з навчально-виховної роботи Пересипкіна Т.С. Тетяна Семенівна ознайомила учасників з основними питаннями та завданнями психолого-педагогічного консиліуму по адаптації учнів 1 класу до навчання в початковій школі. Актуальність проблеми адаптації, основні завдання цього періоду та форми подолання дезадаптації. Вона повідомила вчителям основні висновки щодо проходження адаптаційного періоду учнів 1 класу за результатами спостережень, зроблених під час проведення уроків, спостереження на перервах.

Під час консиліуму було узагальнено спостереження соціального педагога Наріжної В.В. по вивченню емоційного сприйняття процесу навчання та їх ставлення до школи. Соціальний педагог ознайомила учасників консиліуму з соціальними паспортами учнів 1 –го класу.

Про аспекти психологічних особливостей першого року навчання в школі доповідала психолог школи Соловей О.В. Психолог довела до відома учасників консиліуму план експертної оцінки адаптації першокласників та надала рекомендації всім вчителям, які працюють з учнями 1-го класу щодо методів поліпшення психологічного комфорту учнів.

Класні керівники 1-их класів Андрусів Т.В., Клейн Н.О., Пакета.О. О. докладно ознайомили присутніх зі своїми класами. Віковий склад учнівського колективу, соціальний склад сімей класу, дані про відвідування позашкільних закладів, фізичне та психологічне здоров’я учнів та результати адаптаційного періоду.

Учасники консиліуму через роботу в групах визначили проблеми, пов’язані з успішною адаптацією учнів, та презентували шляхи їх вирішення.

Робота педагогів проходила в атмосфері співпраці, дружнього колегіального спілкування. На консиліумі відбувся обмін досвідом та вироблені спільні рекомендації, які дозволять першокласникам пережити складний процес адаптації, пов`язаний з новими умовами навчання, вимогами вчителів, навчальним навантаженням, і головне, сприятиме збереженню здоров`я та емоційного благополуччя учнів.

Соціально-психологічна служба КЗ ОЗЗСО «Сузір`я»

|: | © suzirya | Дата: 29.10.2021

Тренінги НУШ

В другій половині  жовтня 2021 року педагоги КЗОЗЗСО «Сузір’я»  розпочали навчання на тренінгах КЗ «ЗОІППО» ЗОР для вчителів закладів загальної середньої освіти, які у 2022-2023 навчальному році забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти.

Тренінги проводяться у дистанційному форматі та спрямовані на підготовку вчителів до реалізація Концепції «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА» в адаптаціонному циклі базової середньої освіти». Під час навчання педагоги беруть участь в онлайн-вебінарах, вивчають модульні навчальні програми, опановують нові інструменти для освітньої діяльності, вправляються у створенні власних навчальних програм та виконують завдання для розробки навчальних проєктів.

Заступник директора з методичної роботи Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 29.10.2021