Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Жовтень » 29 » Соціально-психологічна служба
15:56
Соціально-психологічна служба

Психолого-педагогічний консиліум

«Адаптація учнів 1 класу до умов освітнього закладу»

В кінці жовтня в школі відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації учнів 1-их класів. Учасниками консиліуму стали адміністрація школи,  класні керівники 1–го класу,  психолог та соціальний педагог.

Метою зустрічі вчителів було об`єднання зусиль усіх суб`єктів навчально-виховного процесу щодо успішного навчання та адаптації учнів 1-го класу.

Відкриття консиліуму здійснювала заступник директора з навчально-виховної роботи Пересипкіна Т.С. Тетяна Семенівна ознайомила учасників з основними питаннями та завданнями психолого-педагогічного консиліуму по адаптації учнів 1 класу до навчання в початковій школі. Актуальність проблеми адаптації, основні завдання цього періоду та форми подолання дезадаптації. Вона повідомила вчителям основні висновки щодо проходження адаптаційного періоду учнів 1 класу за результатами спостережень, зроблених під час проведення уроків, спостереження на перервах.

Під час консиліуму було узагальнено спостереження соціального педагога Наріжної В.В. по вивченню емоційного сприйняття процесу навчання та їх ставлення до школи. Соціальний педагог ознайомила учасників консиліуму з соціальними паспортами учнів 1 –го класу.

Про аспекти психологічних особливостей першого року навчання в школі доповідала психолог школи Соловей О.В. Психолог довела до відома учасників консиліуму план експертної оцінки адаптації першокласників та надала рекомендації всім вчителям, які працюють з учнями 1-го класу щодо методів поліпшення психологічного комфорту учнів.

Класні керівники 1-их класів Андрусів Т.В., Клейн Н.О., Пакета.О. О. докладно ознайомили присутніх зі своїми класами. Віковий склад учнівського колективу, соціальний склад сімей класу, дані про відвідування позашкільних закладів, фізичне та психологічне здоров’я учнів та результати адаптаційного періоду.

Учасники консиліуму через роботу в групах визначили проблеми, пов’язані з успішною адаптацією учнів, та презентували шляхи їх вирішення.

Робота педагогів проходила в атмосфері співпраці, дружнього колегіального спілкування. На консиліумі відбувся обмін досвідом та вироблені спільні рекомендації, які дозволять першокласникам пережити складний процес адаптації, пов`язаний з новими умовами навчання, вимогами вчителів, навчальним навантаженням, і головне, сприятиме збереженню здоров`я та емоційного благополуччя учнів.

Соціально-психологічна служба КЗ ОЗЗСО «Сузір`я»

|: | © : suzirya