Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Вересень » 30

Привітання з Днем Вчителя 

Професія вчителя - одна з найблагородніших і необхідних професій нашого суспільства. Саме Вчитель відіграє велику роль у формуванні, у становленні особистості, а значить, впливає на подальшу долю суспільства. 
Для нас, батьків, важливо, щоб наші діти навчалися з задоволенням і набували не тільки знання, але і вміли будувати відносини один з одним, цінувати і любити природу, поважали той навколишній світ, в якому ми живемо. 
Ми неодноразово переконувалися в тому, що, Ви - не тільки чудові вчителі, але і чуйні люди, талановиті організатори. Ваша фантазія і невичерпна енергія не тільки підвищують всім настрій, а й дарують великий заряд бадьорості та масу вражень, як нам, так і нашим дітям. 
Ми щиро сьогодні вітаємо Вас з Вашим професійним святом! Бажаємо Вам все нових і нових звершень на Вашому терені, цікавих ідей, і, звичайно, міцного здоров'я, благополуччя і величезного особистого щастя!

Людмила Левченко,
від імені батьківської ради
КЗ ОЗЗСО «Сузір’я»

|: | © suzirya | Дата: 30.09.2021

Учитель року-2021

#СтратегіяСузір_явдії

29 вересня 2021 року в м. Запоріжжя відбувся урочистий захід з нагоди святкування Дня працівників освіти Запорізької області. Вчитель трудового навчання КЗОЗЗСО «Сузір’я» Зєнцова Аліна Вікторівна отримала диплом лауреата другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021». Навчальні заняття для неї та її учнів – постійний пошук, спільна праця, в основі якої довіра та бажання досягти найкращого результату.

Нехай кожен Ваш день, Аліно Вікторівно, починається з веселих посмішок, теплих привітань та добрих слів. Нехай завжди вдається залишатися найкращим учителем та чудовою людиною.

 

Педагогічний колектив

|: | © suzirya | Дата: 30.09.2021

До 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру

«Люди, не будьте байдужими!»

#СтратегіяСузір_явдії

29 вересня 2021 року учні КЗОЗЗСО «Сузір’я» долучилися до загальнонаціонального уроку пам’яті, приуроченому до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Під час уроку діти переглядали спогади очевидців страхітливих подій періоду Другої світової війни та Голокосту, розміщені на онлайн-платформі «Червона точка пам’яті» (Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр») та спільно дійшли висновку, що ніхто не має права зневажати людську гідність, зазіхати на право на життя.

ФОТОАЛЬБОМ

Заступник директора з НМР Інна Рябцун

 

|: | © suzirya | Дата: 30.09.2021

                               Поїздка з рапсовим присмаком

Учні 10-11-х класів, які поглиблено вивчають біологію, узяли участь в екскурсії на пришкільне поле, а саме здійснили подорож під назвою  «Штучні екосистеми. Технологія посіву ріпаку». Ініціатором проведення екскурсії стала вчитель біології Ляшенко Любов Миколаївна.

 

На пришкільному полі ми могли спостерігати озимий рапс - природний гібрид свиріпи й капусти. Ми дізналися технологію посіву ріпаку :перед сівбою проводять культивацію для отримання вологого та легкого шару ґрунту , відбирають лише чисте і якісне насіння з високими показниками схожості та скороспілості, протруюють насіння для захисту від ураження хворобами чи шкідниками, а потім сіють рапс спеціальними рапсовими сівалками. Основним чинником перезимівлі є розвиток достатньої кореневої системи, яка повинна забезпечувати рослини поживними речовинами і вологою з незамерзлих шарів ґрунту. Також ми  дізналися, що насіння рапсу містить 48-52% олії, яка має широке застосування і використовується у лакофарбовій, миловарній, харчовій(маргариновій) та інших галузях промисловості.

 

Загалом, екскурсія на шкільне поле була дуже цікавою і пізнавальною.

                                                                   Учениця 11-В класу Дарина Сулиз

|: | © suzirya | Дата: 29.09.2021