Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Березень » 22

  20 березня 2019р. працівники та учні КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» взяли участь у навчанні з питань цивільного захисту.
  Всі учасники освітнього процесу та працівники закладу закріпили свої теоретичні знання та практичні навички щодо дій в умовах пожежі.
  Були відпрацьовані заходи в конкретній обстановці – пожежа в їдальні школи, задимлення коридорів. До проведення навчань був залучений підрозділ 20 державної пожежнорятувальної частини ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Головний інспектор ОРС ГУДСНС України старший лейтенант служби цивільного захисту Д’яченко Ю.І. контролювала порядок дій при пожежі та евакуацію дітей з приміщення школи.
  Рятувальники продемонстрували усім присутнім правила використання вогнегасника для ліквідації пожежі на початковій стадії, практично показали подачу води на гасіння ймовірної пожежі.

Фотозвіт

 

|: | © suzirya | Дата: 22.03.2019

До Міжнародного дня лісу

       В рамках регіональної програми «Ліси Запорізького краю», яка діє з початку 2019 року, наш навчальний заклад долучився до участі у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Її гасло – «Ліси та освіта» з месенджем «Учись любити ліс».
       Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до лісу, екологічно важливої складової життя. Відтворювати ліси – це почесне завдання не тільки лісництв, а й всіх людей, дорослих і малих.
       21 березня за ініціативи Асамблеї ООН прогресивне людство відзначає День лісу. Саме в цей день на території Преображенської об’єднаної територіальної громади, біля села Широке, працівники Оріхівського лісництва, учнівська молодь та представники громадськості Оріхівщіни висадили сіянці клену татарського та сосни звичайної.
       Сіянці висаджували механізовано та ручним способом. Безпосередню участь в акції взяли виконуюча обов’язки директора КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Кудіна Н.С., учні 9-А, 9-Б класів, котрі є членами екологічної студії «Перлина-Україна», вчителі Коршун А.Я., Пріщенко О.Л., а також інженер-землевпорядник Преображенської сільської ради Левченко В.В., голова молодіжної громадської ради Преображенської сільської ради Трипольський Є.О., староста Новоселівки Шевченко О.А., представники Преображенської громади.

 

       Перед присутніми виступив лісничий Оріхівського лісництва Діхтяр В.В., він розповів учням про перспективи розвитку лісів в Оріхівському районі, про правила висаджування сіянців двома способами: механізованим та ручним (під меч Колесова та лопату) в умовах спекотного степового клімату.
       Учні залюбки долучились до справи висадження молодих рослин, отримавши при цьому великий досвід і задоволення. 

  

       Нехай росте на нашій землі молодий ліс! Нехай він стане свідком прозріння людей, їх бажання творити добро!
       Всі присутні щиро дякували працівникам лісництва за можливість доторкнутися до природних першоджерел, за смачні солодощі. Чудові степові краєвиди, молодий ліс і свіже весняне повітря – це подив, це бажання жити чесно і правильно, жити з любов’ю в серці до рідної Землі і до всіх, хто на ній мешкає.

ФОТОЗВІТ

Кореспондент студії «Перлина-Україна» Покидько Марія
Керівник студії Коршун А.Я.

|: | © suzirya | Дата: 22.03.2019