Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Жовтень » 7 » Зелені уроки
15:13
Зелені уроки

Хвала рукам, що пахнуть хлібом

Хлібне зернятко -  це диво… В ньому маленькому злилися три сили: сонця, землі та людської праці.  Багато професій на світі, але, мабуть, самою давньою є професія хлібороба, людини, що робить хліб. Щоб виростити високий урожай, потрібні зусилля селекціонера та агронома, механізатора і ентомолога…

5 жовтня група здобувачів освіти 9-11 класів нашого навчального закладу, які мріють пов’язати свою майбутню професію з біологією, виїхала на поле фермерського господарства «Скорпіон». Ми зустрілися з агрономом господарства Євгеном Станіславовичем  Мосачем, який віддав праці на землі вже 17 років,  розповів учням  про технологію вирощування озимого ячменю сорту «Метелиця», про способи боротьби з його шкідниками, про підготовку грунту до посіву… Діти розпитували агронома про його шлях до професії. Євген Станіславович сказав, що не проміняв би професію агронома на жодну іншу професію.

Учні спілкувалися з практиканткою цього господарства, студенткою 4 курсу Київського національного університету біоресурсів і придородокористування України - Віталіною. Вона розповіла про свій університет, про професії,  які можна в ньому здобути, і про свою мрію – стати агрономом. На полі діти побачили сучасну техніку, якою проводять посів з одночасним удобренням грунту. Перша борозна на цьому полі була зроблена в присутності учнів. Як цікаво було спостерігати за першими зернятками, які потрапляли в грунт! Чи дійсно вони заглибились на 4 см? Агроном перевірив глибину посіву. Все правильно. Як далеко ще до майбутнього врожаю! Скільки праці потрібно докласти людині, щоб заколосилася нива! Хай погода сприяє урожаю, хай праця хліборобів окупиться сторицею.

 … А ми знову повернулися до школи з думками про вибір  майбутньої професії.

 

  

Вчитель біології  Ляшенко  Л.М.

|: | © : suzirya