Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Тиждень початкових класів
08:02
Тиждень початкових класів

  Тиждень початкових класів
«Кольоровий дивосвіт»
 

  8 жовтня 2018 року у КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» розпочався тиждень початкової школи під яскравою назвою «Кольоровий дивосвіт». Кожен день тижня присвячений певному кольору та має свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходитимуть в рамках тижня, розвиватимуть творчість дітлахів, навчатимуть їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.
  Веселка починається червоним кольором, тому День доброти  (понеділок) у нас був яскравим, чарівним, неповторним… Недарма червоний асоціюється з сонцем, вогнем, енергією, коханням. Він  надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги й негативних емоцій, викликає відчуття тепла та має зігріваючу дію. Сьогодні ми мали змогу переконатися у цьому.
  Девіз цього дня: «В маленькому серці любов палає, для зла і зневаги місця немає».
   Початок був захоплюючим.  На лінійці кожен клас отримав завдання.
  Першокласникам  виготовлятимуть сонечко з долоньок, гімназисти других класів -  велике серце із маленьких частинок,третьокласники – голубів, а випускники створюватимуть квіткову галявину. Діти із захопленням взялися до роботи. Вражала їх вправність і винахідливість.А ще до вподоби всім став  тематичний одяг.
  Учні 4-В класу  гарними й теплими словами заряджали звичайну водичку , щоб вона стала  кориснішою. «Червона вода»  оберігає від холоду й дарує життєву енергію. Якщо ви перевтомились, випийте ковток води із червоної склянки й відразу відчуєте приплив енергії. Червоний колір допоможе вам «омолодитись».  Таку воду потрібно споживати маленькими ковтками вранці!
  Учні дізналися багато цікавого про червоний колір від маленьких кольорознавців, малювали кольорову мозаїку під музику, а також створювали монотипію «Серце до серця» до Дня доброти.

ФОТОРЕПОРТАЖ

День радості (вівторок) виявився дуже сонячним і яскравим, адже він був жовтим.  Це колір сонця, радості й оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще.
  Девіз дня: «Посміхнись тому, хто зліва, посміхнись тому, хто справа, ми – одна  сім'я»
  Протягом дня учні початкової школи дізналися про таємниці жовтого кольору, слухали жовту казку,залюбки гралися, надували повітряні кульки,заряджали воду,створювали квіткову галявину, соняшники з флоромозаїки,пригощалися жовтими фруктами, фотографувалися, визначали найяскравіший образ. Учні 1 класів виготовляли сонечко з долоньок та грали в твістер.4-А клас брав участь у майстер-класі по виготовленню об’ємних квітів.
  Хлопчики і дівчатка 3-х класів зібралися разом у вівторок , щоб подарувати один одному сонячну теплу посмішку і зустрітися з героями улюблених книжок.
 Завданням казкового ігроленду було  "оживити" їх, одягнувши різноманітні реквізити. І враз з'явилися Бджілка Майя і Мальвіна, Пірати і Кіт Леопольд, жабка - Скрекотушка, мишка - Скреботушка, лисичка - сестричка і ще багато - багато персонажей дитячої літератури.
 Кульмінацією ігротеки був веселий флешмоб, який провели восьмикласниці Босенко Яна і Козирь Діана.  Веселі танці підбадьорили дітвору і подарували їм море позитивних  емоцій.
 День минув швидко і весело.

ФОТОРЕПОРТАЖ

День довкілля (середа) у нас був зелений день.

Девіз дня: «Нехай Земля квітує всюди, природу збережімо, люди!»
День надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Отже сьогодні ми вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим. Найкраще про це свідчать екскурсії в природу,
виставка «Домашні улюбленці» та агітаційні листівки «Бережіть природу». А ще слухали зелені казки, створені дитячою уявою...
Учні 1 класів взяли участь в акції «Годівничка».
Учні 3-Б та 4-В класів відпочили під час екскурсії до парку та відновили свої сили,посмакувавши зеленою зарядженою водичкою.
В унісон із заповідями В.О. Сухомлинського в 2-В класі дуже цікаво пройшов урок на свіжому повітрі  під назвою «Осінь щедра, осінь золотава». У  цьому заході переплелися усі кольори: і багряний, і золотаво-жовтий, і зелений, і колір неба – блакитний. Поєдналися в одне і кольоро- і природотерапії.
А ще діти із захопленням малювали кожного дня предмети відповідних кольорів. Це заняття так захопило учнів, що ми й надалі будемо використовувати кольорові дні, щоб розвивати фантазію, уяву і креативне мислення.
Читати повністю про 3 день>>

    День дружби і миру (четвер) зафарбувався у синій колір.

  У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися учні початкових класів. Тематика дня дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синього так багато на нашій планеті, і він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення А як красиво він виглядає! Захопленню та гарному настрою не було меж.
  Девіз дня: «Дружба та братство – найбільше багатство». У День таємного янгола діти робили один одному приємні сюрпризи, а також не забули і про воїнів АТО,яким теж до Дня захисника Вітчизни писали листи, малювали листівки,створювали сувеніри. Трофименко А.М. провела цікавий майстер-клас по виготовленню виробів з солоного тіста. Діти створювали власні шедеври і розписували уже приготовані майстром фігурки смішариків. У День таємного янгела ми вирішили подарувати сувеніри своїм рідним і друзям.
  Незабутнє враження  залишилося у вихованців ГПД від фокус –шоу «Кольоровий тонік». Це були досліди з водою (реакції на крохмаль,на соду й оцет , у зв’язку з вуглекислим газом надували кульки)  у виконанні Касярум К.Є.
Читати повністю про 4 день>>

  Різнобарвними пазлами склався у нашій гімназійній родині останній день тижня – веселковий. Це був переддень свята Покрови  й Дня захисника України.
  Протягом тижня ми переконалися, як кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм, творчий підхід учителів початкових класів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день «Кольорового дивосвіту» пройшов на високому емоційному підйомі та позитиві.
  Святковий концерт запалив  добре сонце в душі кожної дитини ,вогонь любові та жагу до нових звершень. Показ мод розкрив естетичний смак учнів. Казка «Дівчинка і Веселка» навчила бачити прекрасне у світі  й слідкувати за особистою гігієною. Виступ гуртка «Спортивної гімнастики» під керівництвом Марич В.Р. з флеш-мобом «Кольоровий феєрверк» надіслав різнобарвні промінчики захоплення й  радості в дитячі серця.Виступ студії Анастасії Лагоди викликав бажання займатися вокальним співом.
  Посмішки не сходили з облич дітей. Вчитися, дійсно, цікаво й весело!
  А нагадуватимуть про ці приємні й вражаючі дні веселка й квіткова галявина на вікнах коридору першого поверху,а також дитячі проекти на дверях та стінах класних кімнат.
  Нехай світло, яке ми запалюємо в душах своїх учнів, спонукає їх стати яскравими особистостями!
Читати повністю про 5 день>>

Керівник профільної кафедри вчителів початкових класів    
Платонова О.І.

|: | © : suzirya