Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Жовтень » 02

Акція «Грані добра»

  27-28 вересня в гімназії проходила благодійна акція «Грані добра».
  Кожен гімназійний колектив взяв участь в цій благородній справі. Допомога була призначена дітям Оріхівського притулку.
  Збирали одяг, взуття, канцтовари, іграшки (ігри, конструктори)… І 28-го вересня, в День пам’яті В.О. Сухомлинського, було зроблено добру справу, як і заповідав Великий  Учитель. Маємо надію, що з допомогою передали дітям частинку тепла, любові й надії…

 

Центр виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

День європейських мов у гімназії

  Україна сьогодні стає  ближчою  до країн Європи. Сучасна зовнішня політика України спрямована на зміцнення та розширення зв’язків із західними державами світу, на вступ до Євросоюзу.
  26 вересня європейці  святкують Європейський День мов, який було проголошено у 2001року Радою Європи за підтримки Європейського Союзу.
  Ця подія не оминула і нашу гімназію.
  Протягом цього дня гімназисти молодшої ланки мали змогу дізнатися  про День  європейських мов та чим він відрізняється від інших, дати відповіді на цікаві питання та переглянути уривок з мультфільму «Рапунцель » різними європейськими мовами. Організаторами таких перерв були учениці 10-х класів ( Попадинець Анна, Тімоніна Єлизавета, Дубяга Анастасія та Ракша Анастасія).
  Для гімназистів 5-9-х класів було проведено брейн-ринг, ведучими якого були Глущенко Аріана, Козир Юлія та Колісніченко Богдан.  Учасники  були  комунікабельними та обізнаними у питаннях з  різних галузей (столиці Європи, прапори країн, марки автомобілів, казки тощо). Протягом заходу панувала атмосфера гармонії. Представники паралельних класів плідно працювали, активно обговорювали, веселились та давали тільки правильні відповіді.  Переможцем був кожний учасник брейн-рингу.
  Наступна зустріч 26 вересня 2019 року.  Чекаємо!

Саветченко А. Ю.,
вчитель англійської мови

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

Усе починається з добра…

  «Є люди, як свічки, Згорають, відходять в небуття. Є люди, як зірки, - Горять і світять все життя», - саме такими словами розпочався урок доброти для нас, восьмикласників, присвячений 100 – річчю з дня народження педагога, письменника В.О. Сухомлинського.
  Спочатку ми познайомилися з цікавими моментами життя знаної в цілому світі людини; з трепетом у душі переглянули презентацію про В.О.Сухомлинського та В.І. Галича, двох видатних людей,які жили в різні часи, але себе присвятили дітям; прочитали казку В.О.Сухомлинського «Добре слово» й ще раз переконалися, що треба робити « все так, щоб людям, які тебе оточують, було добре»; проаналізували 10 заповідей «Що можна» й «Що не можна» ( за  В.О.Сухомлинським).
  Неочікуваним був кінець уроку, коли кожен із нас отримав із рук наших класних керівників Ірини Володимирівни Глинянко, Світлани Анатоліївни Дибко, Аліни Миколаївни Карпій сердечка з побажаннями.
  Урок закінчився …  Спогади залишаться назавжди!

 

Владімірова Дар’я, учениця 8- А класу

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

До100 – річчя від дня народження Василя Олександровича  Сухомлинського

  26 вересня 2018 в стінах Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» традиційно розпочала свою роботу Школа педагогічної майстерності «Пролісок» під керівництвом  заступника директора Чабан Тетяни Михайлівна.
  Форма проведення заняття – екскурсія гімназією, тема якої «Педагогічна спадщина В.О.Сухомлинського у контексті сьогодення» до100 – річчя від дня народження Василя Сухомлинського.  В ході було обговорено такі питання:
-Заснування Павлиської школи
-Життя, творчість  та педагогічна спадщина Василя Олександровича
  Під час обговорення Тетяна Михайлівна та завідувач БІЦу гімназії Білодід  Любов Іванівна поділилися своїми спогадами про екскурсію до Павлиської школи імені Василя Сухомлинського. Ми проводили паралель між  стилями педагогічної діяльності  колишнього директора гімназії Галича Володимира Івановича та Василя Олександровича й побачили багато схожостей. Зокрема подібність педагогічного кредо директорів «Серце віддаю дітям», створення Школи радості, впровадження в освітній процес ситуацій успіху.
   Сухомлинський Василь Олександрович попрацював в школі 23 роки. Ці роки стали для нього надзвичайно плідним періодом науково-практичної та літературно-публіцистичної діяльності. Звичайну сільську школу він перетворив у справжню педагогічну лабораторію, де видобував скарби педагогічної мудрості.

 «Що було найголовнішим у моєму житті?
 Не роздумуючи, відповідаю: Любов до дітей».

В.О. Сухомлинський

Чубирь Любов Олександрівна, слухач ШПМ «Пролісок»

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

Море – це вічний рух, вічне життя.
Жюль Верн

Всесвітній день моря

  Це один з міжнародних днів у системі Організації Об’єднаних Націй. Відзначається з 1978 року за рішенням Х сесії Асамблеї Міжурядової морської консультативної організації в останній четвер вересня.
  В 2018 році Всесвітній день моря припадає на 27 вересня.     
  Морські глибини здавна вабили людину. Вона прагнула не тільки відшукати скарби на дні, а й поповнити знання про навколишній світ.
  В Оріхівській гімназії № 1 учні 10 -11 класів провели цікаву подорож в глибини океану разом з четвертокласниками. Познайомили дітей з загадковим світом морської флори і фауни.

Вчителі біології

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

Туризм – в кожен навчальний заклад

   27 вересня на базі КЗ «Оріхівський Будинок дитячої творчості» відбулися змагання «День туризму».
   Гімназійна команда «Авто-стоп» брала участь у фестивалі, що був присвячений міжнародному Дню туризму. Членами туристичної групи були такі гімназисти : Кульбак Анжеліка, Петрова Кристина, Манелюк Анна, Грицаєнко Руслан, Лисуненко Нікіта, Ємець Єлизавета. Команду підготувала вчитель фізичного виховання Лобинцева Вікторія Романівна. У жвавому ритмі, конкурс за конкурсом, протягом п’яти годин запеклої естафети з різними етапами, в яких взяло участь 10 команд, ми відвоювали перемогу.
    Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Оріхівської міської ради нагородив команду «Авто-стоп» у таких номінаціях :
1-І місце за кращий результат в номінації «Візитна картка команд».
2-І місце за кращий результат в конкурсі «Надання долікарської допомоги».
3-Подяка за участь у перемогу міському фестивалі, присвяченому Міжнародному Дню туризму.
  Від щирого серця гімназія бажає всім учасникам та організаторам фестивалю міцного здоров’я, спортивних перемог. 

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018