Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Жовтень » 23 » The Rising Hawk (Злітаючий яструб)
08:54
The Rising Hawk (Злітаючий яструб)

«Захар Беркут» (2019)

 Театри та концертні зали, музеї та бібліотеки, мистецькі виставки та кінотеатри – це ті заклади культури, які покликані збагатити людину духовними скарбами, надихнути на творчість, відкрити для кожного свої моральні цінності.
    Саме така мета була і в групи учнів 7-х класів та вчителів, які вирушили в культпохід до Запоріжжя в кінотеатр ім. О. Довженка на перегляд нової екранізації фільму «Захар Беркут» ("
The Rising Hawk", 2019) за однойменною повістю І.Я. Франка. 
   Комфорт кінозали настроював на гарний відпочинок від буденних справ. Дві години перегляду прекрасного спільного україно-американського проекту режисерів Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна пролетіли як одна мить. 
    Слоган фільму - «У свободі моя сутність». Із сьогодення ми всі поринули у події, які відбувалися в Україні ще в ХІІІ-му столітті. Знайомий класичний сюжет повісті за шкільною програмою сприймали як глибинний твір. Нас хвилювала доля героїв та переповнювала гордість за наших пращурів, які зберегли і захистили землю з найкращими краєвидами.
     Біль і кохання, патріотизм і вірність – все це переплелося в наших душах, як кольорові візерунки на вишиванках Захара Беркута, його синів Івана та Максима,  жінок Ради  та Мирослави. З люттю дивилися на нас страшенні очі Тугара Вовка і татаро-монгольського війська.
   Колорит українського села в Карпатах, картини кохання і кровопролитні баталії – все це було поруч і ми ніби брали участь та  переживали за незалежність рідної землі. 
   Я щиро дякую директору «Сузір’я» Кудіній Наталі Степанівні, вчителю української мови та літератури Яремчук Ніні Іванівні за організацію поїздки, яка підтвердила ще раз нашу гордість за міцне коріння нашого роду...


                                                                                                 Завідувачка БІЦом Бідодід Л. І.

|: | © : suzirya | Теги: к-р О. Довженка, Оріхів, The Rising Hawk, Захар Беркут, Сузір'я