Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Березень » 24 » Поетичні хвилини
14:09
Поетичні хвилини

   Найяскравіші моменти в житті, емоційно забарвлені, саме їх найдовше береже наша пам’ять.  До таких пам’ятних галерей можна віднести прекрасні знайомства та зустрічі, а якщо вони ще й поетичні – це перетвориться на справжній  моноліт.
   13 березня 2017 року гімназисти одинадцятих класів Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» мали можливість поповнити таку скарбницю своїх чудових  спогадів. До  гімназії завітали прекрасні поети, а точніше поетеси: Віра Коваль і Любов Чесняк. Зустріч відбулася в БІЦі (бібліотечно-інформаційному центрі) гімназії, разом з вчителем української мови та літератури Яремчук Ніною Іванівною й завідуючою бібліотеки Любов Іванівною Білодід, що брали участь в організації заходу. Учні ознайомилися не лише з творчістю, а й, безпосередньо, життєвим шляхом гостей.
Віра Коваль – запорізька поетеса, авторка двох поетичних збірок («На хресті любові» та «Дідизна»)  є автором пісень заслуженого працівника культури України Анатолія Сердюка,  народних артистів України Алли Кудлай, Таїсії Повалій, Наталі Бучинської, заслуженої артистки України Катерини Бужинської, співачок Лілії Остапенко та Оксани Вояж. У своєму виступі вона поверталася до шкільних років, ділилася чарівними спогадами з дитинства і, найголовніше, дала поради майбутнім випускникам, а саме: не боятися реалізовувати свої мрії, йти впевнено до своєї мити, займатися улюбленою справою, адже саме це надає сил рухатися тільки вперед. Учням пощастило почути деякі поезії  зі збірки Віри Коваль «Узбіччя», що зокрема має алегоричне значення, кожен зможе віднайти себе в ліричному герої, переосмислити багато речей та не зійти на так зване «узбіччя»:

Піднімешся -- й  тієї  ж  миті
Ти  зробиш  відкриття  своє,
Що,  крім  землі,  на  цьому  світі
У  нас  іще  і  небо  є.
І ти  побачиш,  вперше  ніби,
Піднявши  очі  від  борщів,
Як  райдуг   кольорові  німби
Вінчають  голови  дощів.

   Також захоплюючим було знайомство з Любов’ю Чесняк, нашою землячкою. Розповівши про себе, власний світогляд, уподобання, вона зворушила серця багатьох присутніх своїми поезіями, які присвячені різним сторонам життя, що в декого навіть з’явилися сльози на очах. Вразила різножанровість її творів, щирість, якими вони пройняті; були і притчі, й чудові гуморески сповнені іронічністю. Вона є черговим доказом талантів нашого краю. Такі виступи можуть лише надихати, мотивувати, як і вірш Любові Чесняк:

Жива енергія душі
Присутня в кожному вірші.
Хто їх чита - стає сильнішим,
А може навіть і мудрішим...
Тут кожен ділиться своїм,
А в результаті - добре всім.
Бо сум, поділений на всіх,
То вже не сум, а просто сміх.
А радості стає ще більше,
Коли веселі бачиш вірші.
Отже не лінуйтеся - творіть,
Хай творча іскорка горить!

   Цей захід залишив лише приємні враження. Гімназія, звичайно,  завжди рада зустрічати таких гостей, а учні вдячні за цікаве проведення навчального процесу.  

Захарченко М.К., учениця 11 – Б класу

 

|: | © : suzirya