Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Березень » 30 » «Небезпечність гри-квесту «Синій кит», як цьому зарадити?» Виступ соціального педагога В.В.Наріжної на Батьківському університеті
09:30
«Небезпечність гри-квесту «Синій кит», як цьому зарадити?» Виступ соціального педагога В.В.Наріжної на Батьківському університеті

«Небезпечність гри-квесту «Синій кит»,

як цьому зарадити?»

(Виступ соціального педагога В.В.Наріжної на Батьківському університеті 29.03.2017)

 

Гра в смерть: що таке "Синій кит" і чому підлітки виконують смертельні завдання

Вже багато місяців поспіль у Мережі обговорюють підліткову гру "Синій кіт".  Або ж "Тихий дім", "Море китів", "Розбуди мене о 4:20".

Правила гри.

За даними кіберполіції, адміністратори суїцидальних пабліків, такі, як "Кити пливуть нагору", "Розбуди мене о 04:20", f57, f58, "Тихий дім", "Рина", "Няпока", "Море китів", "50 днів до мого...", - часто самі знаходять депресивних підлітків.

Перед тим, як втягнути дитину у квест, модератори вивчають її особистість, і, якщо підліток має схильності до суїциду, надсилають йому завдання.

Найчастіше воно складається із завдання собі ушкоджень: наприклад, вирізати на своєму тілі кита чи напис, і все це потрібно знімати на фото чи відео.

Подібна гра триває 50 днів і має закінчитися самогубством дитини, яке також має бути зафіксоване на відео. За даними поліції, записи потім продаються в Darknet.

Щоб не допустити потрапляння дітей до таких груп, поліція рекомендує батькам:

  • Приділяти більше уваги психологічному стану дитини.
  • Перевіряти шкіряні покриви дитини на наявність пошкоджень.
  • У разі їх виявлення, з’ясовувати обставини, за яких вони з’явилися.
  • Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду у формі кита.
  • Перевіряти облікові записи (акаунти) дитини в соціальних мережах та групи, до яких входить акаунт.
  • Перевіряти вміст спілкування у приватних чатах. Звертати увагу на коло спілкування дитини.
  • Намагатися зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями.
  • Обов’язково контролювати те, які фото- та відеофайли знаходяться в гаджетах дитини.
  • Встановлювати функцію «батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини.

І найголовніше: припинити паніку, дружити зі своєю дитиною, цікавитися її життям і проблемами, щоб у складній ситуації, за допомогою вона прийшла до Вас, а не до незнайомих людей в Інтернеті. Жодні кити і єдинороги не зможуть змусити дитину зробити крок в безодню, якщо у неї є друзі, затишна оселя, де її люблять і чекають, якісь плани і надії.

Отже, щодня розмовляйте з дитиною на різні теми. Відверта розмова на рівних завжди краще, ніж «читання лекцій», батьківські монологи про те, що правильно, а що неправильно. Говоріть про те, що цінне для вас у житті. Не бійтеся ділитися власним досвідом, власними роздумами.

Головне – треба роз’яснити дітям, що насправді відбувається. Що зі смерті немає повернення. Що це не гра, це – вбивства, на яких заробляють дорослі злочинці.

Зробіть все, щоб дитина зрозуміла: саме по собі життя це та цінність, заради якої варто жити. Якщо цінність соціального успіху, гарних оцінок, кар'єри домінує, то цінність життя самого по собі, незалежно від цих речей, стає не настільки очевидною. Важливо навчити дитину отримувати задоволення від простих і доступних речей у житті: природи, спілкування з людьми, пізнання світу, руху. Кращий спосіб прищепити любов до життя –ваш власний приклад.

Зазначимо, що найважливішими для кожної дитини є увага батьків і їхня турбота.

|: | © : suzirya