Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Травень » 21

Національний парламентський урок

20 травня учні 9-Б класу разом з учителем правознавства Пріщенко О. Л. взяли участь у Національному парламентському уроці «Що таке Парламент та як він впливає на моє життя?» Урок відбувся у онлайн форматі на платформі Zoom.

Дев’ятикласники дізналися про діяльність громадської організації «Глобал офіс» та Проєкті ЄС – ПРООН з парламентської реформи. Цікавим був виступ Манал Фоуані, заступниці постійної представниці розвитку ООН в Україні.

Народні депутати Олена Кондратюк, Мокан розповіли про статус і повноваження Верховної Ради України, про значення поділу влади на законодавчу, виконавчу і судову.

Змістовним був виступ Ірини Колотило, авторки уроків Комплексної програми парламентської освіти. Учні із задоволенням взяли участь у запропонованій нею руханці та зіграли в інтерактивну гру.

Національний парламентський урок сприяв розширенню знань учнів про діяльність Верховної Ради України, про те, як Парламент впливає на життя кожної дитини і як кожен із нас може впливати на роботу Парламенту.

 

Ольга Леонідівна ПРІЩЕНКО, вчитель історії та правознавства

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2021

Новини методичного об’єднання вчителів природничих дисциплін

Учителі біології Короєд О.І., Ляшенко Л.М., Коршун А.Я. взяли участь у вебінарі для вчителів природничого циклу закладів загальної середньої освіти області з теми «Креативний вчитель Нової української школи. Індивідуальна траєкторія професійного розвитку вчителя біології. Використання компетентнісних завдань» за участю Шаламова Р.В., креативного директора ТО «Соняшник».

В рамках VII Міжнародної науково-практичної конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи», яка відбулася на базі Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти, вчитель  хімії  Гінчук Л.А. взяла участь у вебінарах: «Методологічні аспекти забезпечення шкільної природничої  освіти у контексті нового Державного стандарту  базової середньої школи» (керівник Бабкова О.О.) та «Використання об’єктів мистецтва в природничій освіті на засадах STEAM» (керівник  Фролов Д).

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2021

Третьонушівці час від часу пригадують Правила дорожнього руху, щоб пам'ятати і виконувати. Тому з радістю взяли участь у Єдиному національному уроці з безпеки дорожнього руху. Щодня, йдучи чи їдучи до школи, в поле зору потрапляють "малюнки на залізних ніжках" - дорожні знаки. Ми вчимося їх читати і це цікаве заняття. Ділимося  спостереженнями, які дорожні знаки є в Запоріжжі, а в Оріхові відсутні. Чому? Досліджуючи навчаємось!

Віра Василівна НАРІЖНА, соціальний педагог

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2021

Звіт про підсумки проведення тижня знань безпеки дорожнього руху

Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

Віра Василівна НАРІЖНА, соціальний педагог

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2021