Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Травень » 27


Творчість і математика з інформатикою - це можливо!

   На математичному факультеті Запорізького Національного університету протягом грудня 2018 р. – квітня  2019 р. відбувся ІХ обласний конкурс творчих  робіт з математики та інформатики учнів шкіл та студентів коледжів.
   Журі у складі відомих професіоналів своєї справи уважно ознайомилось з усіма поданими на конкурс роботами, яких було близько 50. Цього року, під керівництвом вчителя математики Гаращенко Альони Петрівни, в конкурсі брали участь Цюрупович Катерина (11-Б) та Гаращенко Анна (7-А), учениці зі своїми творчими роботами вибороли ІІ і ІІІ місце відповідно. Учні зробили висновок, що успіх дослідження залежить від правильності вибору наукової теми, грамотного оформлення роботи,  креативного підходу. 

   

  
   

   Залучення дітей до участі в інтелектуальних конкурсах є важливим кроком у вирішенні проблеми розкриття обдарованості, а конкурси — дієвим шляхом виявлення і реалізації можливостей юних обдарувань. Для успішної роботи із талановитою дитиною необхідно дати їй можливість проявити себе, повірити у свої сили, отримати задоволення від процесу навчання, не допустити втрати спонтанної активності дитини.

Вчитель математики Гаращенко А.П.

|: | © suzirya | Дата: 27.05.2019

Учні «Сузір’я» - переможці обласного фестивалю

   Вітаємо переможців ОБЛАСНОГО ФЕСТИВАЛЮ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ «МИ – НАДІЯ ТВОЯ,ЗАПОРІЗЬКИЙ КРАЮ!», ПРИСВЯЧЕНОГО 80-ТИ РІЧЧЮ УТВОРЕННЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
ІІ місце - Ярославицька Діана-9-Б клас(вчитель-наставник Бондарєва Н.В.)
ІІ місце – Таран Андрій -7-В клас (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.)

ІІІ місце – Хвостенко Катерина -10-Б (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.)
ІІІ місце - Покидько Марія -9-Аклас (вчитель-наставник Глинянко І.В.)

Бажаємо переможцям творчих звершень і  нових перемог у майбутньому!

|: | © suzirya | Дата: 27.05.2019

Стежками   прадідів

Нема без кореня рослини,
а нас, людей, без Батьківщини.
  Микола ЧернявськийСтратегічним завданням будь-якої української школи є національно-патріотичне виховання учнів. Його головна мета – це виховання свідомого громадянина своєї держави, патріота із високим рівнем культури міжнаціональних взаємин та умінням жити в громадському суспільстві. Традиційно патріотичне виховання в школі спрямоване на залучення  дітей до глибинних пластів української духовності й культури, формування національної світоглядної позиції й переконань, що засноване на цінностях вітчизняної культури. Звичайно, велику роль у цьому процесі відіграють екскурсії та подорожі з учнями. Вони не тільки поповнюють базу знань екскурсантів, а й залучають їх до історичного процесу, дають можливість відчути себе частиною свого народу.
  19 травня 20019 року  учні початкових   класів (2-А, 2-Б, 2-В,  3- А, 3- Б,3- В та 4-В) побували  на екскурсії  в  м.Запоріжжя . Початок екскурсії – відвідування заповідника острів Хортиця, що з прадавніх часів викликав захоплення подорожуючих завдяки своїй величі та красі. Ймовірно, тут загинув князь Святослав Хоробрий і зародилося запорізьке козацтво.
  Із захопленням діти, зачаровані запахом сушених степових трав, слухали розповіді екскурсовада про  експонати історико-культурного комплексу  «Запорізька Січ», поринули в атмосферу культури, побуту й традицій запорізьких козаків, здійснили справжню подорож у минуле наших легендарних предків, оцінили їх твердий характер й тонке почуття гумору .
  З виступів Січових козаків учні початкових класів дізналися багато цікавого про вміння мужніх воїнів, що відважно захищали рідну землю.
  Сузір`ївці стали свідками справжніх козацьких баталій під відкритим небом:  бою на шаблях, стрільби з лука верхи на коні. Учні побачили застосування на практиці унікальної козацької зброї, історія якої налічує сотні років. Козачата  дізналися про елементит екіпіровки, які використовують січовики в бою.

 

  У музеї Богуслаєва заводу «Мотр Січ» розташувалися експозиції різноманітної техніки. Серед експонатів — унікальні колекції поршневих і реактивних авіаційних двигунів, що випускалися підприємством у різні періоди історії. Незабутнє враження справив велетенський двигун Д-18Т для найбільших в світі літаків Ан-124 «Руслан» та Ан-225 «Мрія» — абсолютних рекордсменів за вантажопідйомністю та іншими характеристиками.
   На другому поверсі розмістилася вражаюча колекція мотоциклів 30-х – 80-х рр. ХХ ст.

 

  На площі перед музеєм розмістилася колекція військової техніки, де представлені протитанкові й дивізійні гармати, гаубиці «Гвоздика» 2С1, «Акація» 2С3, зенітні установки «Шилка» та мирної техніки : трактори, вантажні автомобілі, кінні плуги.
  Діти, втомлені, але задоволені, повернулися додому зручним автобусом. Сузір`ївці відразу ж поділитися приємними враженнями із батьками та друзями.

Фотозвіт

Вчителі 2 - 4 класів

|: | © suzirya | Дата: 27.05.2019