Наступна подія
Канікули
|
Головна » 2021 » Вересень » 30 » Проба пера
|
Поїздка з рапсовим присмаком
Учні 10-11-х класів, які поглиблено вивчають біологію, узяли участь в екскурсії на пришкільне поле, а саме здійснили подорож під назвою «Штучні екосистеми. Технологія посіву ріпаку». Ініціатором проведення екскурсії стала вчитель біології Ляшенко Любов Миколаївна.
На пришкільному полі ми могли спостерігати озимий рапс - природний гібрид свиріпи й капусти. Ми дізналися технологію посіву ріпаку :перед сівбою проводять культивацію для отримання вологого та легкого шару ґрунту , відбирають лише чисте і якісне насіння з високими показниками схожості та скороспілості, протруюють насіння для захисту від ураження хворобами чи шкідниками, а потім сіють рапс спеціальними рапсовими сівалками. Основним чинником перезимівлі є розвиток достатньої кореневої системи, яка повинна забезпечувати рослини поживними речовинами і вологою з незамерзлих шарів ґрунту. Також ми дізналися, що насіння рапсу містить 48-52% олії, яка має широке застосування і використовується у лакофарбовій, миловарній, харчовій(маргариновій) та інших галузях промисловості.
Загалом, екскурсія на шкільне поле була дуже цікавою і пізнавальною.
Учениця 11-В класу Дарина Сулиз
|
|: |
© : suzirya
|
|