Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Листопад » 21 » Україні потрібні професіонали
14:18
Україні потрібні професіонали

Година класного спілкування у 9-Б класі «Україні потрібні професіонали»

       З 13.11.17  по 17.11.17 у гімназії проходив тиждень професійної  орієнтації гімназистів.
      15 листопада у нашому класі відбулася зустріч з батьками, точніше мамами наших гімназистів, які працюють на різних підприємствах нашого міста. Вони розповіли про освіту, особливості своєї професії,  про  обов’язки, які виконують  робочому місці, відповіли на запитання гімназистів.
Мама Дмітрієва Семена - Світлана Олександрівна, працює у КЗ «Оріхівська ЦРЛ» у пологовому відділенні медичною сестрою палати новонароджених. З захопленням розповідала про новонароджених дітей, впізнала серед присутніх  тих, хто народився у нашому місті, зробила наголос на тому, що свою професію треба вибирати за покликанням.
        Мама Ковальова Ростислава - Тетяна Вікторівна, працює головним спеціалістом в УСЗН Оріхівської  РДА. Розповіла, що посаду отримала на конкурсній основі і займається питаннями соціального захисту населення. Розкрила терміни: «малозабезпечена сім’я”, «соціальний захист», «компенсації», «субсидія», “соціальна виплата». Озвучила розміри різних типів соціальних виплат населенню України, які існують в законодавстві. Побажала бути наполегливими на своєму робочому місці і відповідальними.
      Мама Фесенко Самсона - Олена Григорівна, має три вищі освіти, працює інженером-землевпорядником та оцінювачем у ПП «Землевпорядник-Плюс». Розповідь охопила історію професії, актуальність галузі сьогодні, які операції існують з землею і яких законів треба дотримуватись, з чого починати будівництво будинку.  Професія Олени Григорівни входить у двадцятку престижних професій України.
     Мама Кущик Лізи - Оксана Миколаївна, має вищу спеціальну освіту, працює провізором у ТОВ «Роджерс» (аптека №23). Розкрила обов’язки провізора, розповіла про надійні фармацевтичні компанії України, ліки яких є надійними при лікуванні, про дію дорогих ліків на організм і їх дешевих аналогів, застерегла від самолікування.
     Дуже цікавою була розповідь Марії Піхулі про професію свого тата. Юрій Павлович  працює мотористом на іноземному кораблі в  іноземній судноплавній компанії- Eastern Pacifik Shipping Phe Ltd. Маша зробила альбом з світлинами тата на робочому місці, на кораблі, в оточенні друзів-моряків. Принесла подарунки з різних країн світу, де був тато: папіруси з Єгипту, елементи арабського одягу, грошові одиниці, які колекціонує в альбомі. Маша  у розповіді передала своє захоплення і любов , сум за татом, адже довгі 7 місяців він знаходиться у морі.


 

 

 

 

 

 

 

 

Зустріч була дуже цікавою та повчальною і закінчилась фото на згадку.

Актив 9-Бкласу, класний керівник Гур’єва О.М.

 

|: | © : suzirya