Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Січень » 3 » Засідання профільної кафедри початкової освіти
11:08
Засідання профільної кафедри початкової освіти

Навчаємо  і навчаємось по-новому

     У формі «методичних посиденьок» 3 січня 2019 року відбулося засідання профільної кафедри  початкової освіти. Методична система сьогодні вимагає не лише формування педагогічної майстерності, що спрямована на вдосконалення знань, умінь і навичок педагога, а й створення умов для реалізації професійно-особистісних функцій педагога, для підвищення рівня його саморозвитку, готовності до інновацій. Тому головним у роботі нашої кафедри є пошук нового, удосконалення давно забутого та обмін досвідом. На засіданні обговорювались важливі питання, а саме: «Сучасний урок: вимоги, проблеми, шляхи удосконалення», впровадження ідей «Нової української школи», дитиноцентризм, здоров’язберігаюча компетентність сучасного вчителя. 
     Урок є дзеркалом загальної педагогічної культури вчителя, показником його ерудиції, креативності. Творчий педагог постійно шукає шляхи удосконалення уроку. Самостійність учнів на уроці, швидка мотивація, здатність розібратися в усьому одразу й системно, робота з різними джерелами інформації, ефективна командна робота - мрія кожного освітянина.
   В.О.Сухомлинський писав: «Витоки здібностей та обдарувань дітей – на кінчиках пальців». Пізнавати, вивчати та розуміти світ через гру на уроках у початковій школі допомагають різноманітні набори LEGO. Для дітей – це спосіб пізнання навколишнього світу. Під час гри вони розвивають компетентності, необхідні їм протягом усього життя. Федорчук Ю.П. показала кілька прийомів навчання з LEGO. Волошина С.А. і Сьомченко І.Я. провели майстер-клас «Методи та  прийоми вироблення навичок усних обчислень на уроках математики».
     Виступ Трушової Л. М. переконав колег, що одне з головних завдань системи освіти - мотивація та створення умов для формування здоров’язберігаючих компетентностей, які сприятимуть зміцненню організму.
   Клейн Н.О. продемонструвала зразки динамічних пауз, метою яких є розвантаження й підвищення рухової активності усіх учасників освітнього процесу. Вчителі виконували завдання із задоволенням. 
     Огляд періодичних видань й новинок Інтернет-ресурсів у дружньому колі однодумців дав можливість кожному учаснику відшукати ті родзинки, що сприятимуть розвитку професійної майстерності педагога, підвищенню ефективності уроку.

ФОТОЗВІТ                              

Керівник профільної кафедри  початкової освіти  О.І.Платонова
 

|: | © : suzirya | Теги: Оріхів, початкова освіта, нуш, Сузір'я