Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2016 » Жовтень » 31 » Вивчаємо історію рідного краю
14:24
Вивчаємо історію рідного краю

  У жовтні місяці гімназисти 7–Б класу разом з класним керівником Пріщенко Ольгою Леонідівною відвідали Оріхівський районний краєзнавчий музей.
   Ксенія Клименко поділилася своїми думками: «У музеї було дуже цікаво. Ми побували у новій експозиційній залі «Оріхівщина на рубежі XIX-XX століття». Екскурсовод Коваленко С. В. розповіла про утворення міста Оріхова та здобуття статусу міста повітового значення, про особливості розвитку господарського та культурного життя Оріхівського краю».
    Класний керівник Ольга Леонідівна  розповіла про екскурсію: «Екскурсія до музею ще раз переконала семикласників у необхідності знати і любити свій край, адже науковий співробітник музею С.В.Коваленко цікаво розповідала дітям про славне історичне минуле нашого краю. Відомо, що у лютому 1801 року Оріхів отримав статус міста і це було перше повітове місто на території сучасної Запорізької області. У 1871 році було затверджено герб міста. Гімназисти знають кілька версій щодо походження назви міста. Дітей вразили архівні документи, фотографії та письмові  спогади старожилів про розбудову міста. На початку ХХ століття Оріхів умовно поділявся на три частини: Міщанську, Олександрівську, Покровську. Місто було розплановано так як і тепер, але його територія постійно розширювалася. До нашого часу у місті збереглося багато будівель минулих століть у стилі українського класицизму, це й сприяло занесенню Оріхова до Списку історичних населених місць України. Старі фотографії свідчать про появу на території міста перших кам’яних будівель, це: Свято-Покровський храм (1873рік) і Будинок міської управи (1893 рік). Музейні стенди містять матеріали про промислове виробництво в місті на рубежі ХІХ –ХХ століть. Учні довідалися про діяльність першого міського голови Йогана Янцена, про виробництво перших жаток на заводі землеробських машин німця Крігера, про продукцію великого шкіряного заводу Гутнікова. Гімназисти ознайомилися з архівними документами, які розповідають про перші навчальні заклади, про міську лікарню на 14 місць, про спорудження електричного ілюзіону (кінотеатру) в Оріхові. Нові стенди музею містять багато предметів побуту оріхівського міщанина...   З великим захопленням від побаченого і почутого гімназисти повернулися до гімназії та ще довго обговорюватимуть зміст екскурсії».


Інформація центру виховної роботи гімназії

|: | © : suzirya