Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Березень » 13 » Тиждень учителя-початківця
09:25
Тиждень учителя-початківця

ТИЖДЕНЬ УЧИТЕЛЯ – ПОЧАТКІВЦЯ

  З 26.02 по 02.03  у гімназії відбувся Тиждень  учителя – початківця, в рамках якого молоді вчителі, слухачі школи педагогічної майстерності «Пролісок», провели відкриті уроки та виховні години.  Метою проведення Тижня учителя - початківця є обмін досвідом між молодими спеціалістами, всебічне сприяння їх професійній адаптації та самореалізації, виявленню  самобутності та творчості в освітньому процесі.
  У рамках тижня  був проведений відкритий урок учителем математики Юйковою Яною Іллівною  у 6-А класі. Тема уроку: «Арифметичні дії з раціональними числами». Гасло  уроку: «Розум полягає не лише в знаннях, але й в умінні застосовувати ці знання». На уроці учні самостійно оцінювали свої знання на картках самоконтролю.  Яна Іллівна  вдало поєднала різні форми та методи роботи, зокрема роботу з інтерактивною дошкою, усні відповіді учнів, тести, самостійну та групову роботу. Цікава мультимедійна презентація продемонструвала сучасний підхід до уроку.
    Учитель фізичного виховання Лобинцева Вікторія Романівна запросила колег на свій урок  з елементами баскетболу  у 3-А класі. Тема уроку: «Організуючі та загально - розвивальні вправи. Вправи з м’ячем: кидок м’яча двома руками з-за голови; удари; подачі».  Гасло  уроку: «В здоровому тілі здоровий дух». Раціонально, вдумливо й дидактично грамотно визначені завдання уроку, які чітко випливають зі змісту навчального матеріалу, відповідають віковим особливостям учнів класу. На уроці реалізовані принципи усвідомленості, активності та самостійності. Взагалі, враження від уроку позитивне. Урок характеризується високою емоційністю, зацікавленістю учнів, вдало застосовувалися елементи  ІКТ.
  Вихователь групи подовженого дня №3   Соловей Ольга Володимирівна провела виховний захід  для своїх вихованців.Тема: «Інтерактивна гра «Всезнайки». Мета: вчити учнів брати участь у змаганнях; формувати вміння працювати у групах, впевнено демонструвати свої знання. В ході гри гімназисти розвивали інтелектуальні здібності, логічне мислення, творчу уяву, швидкість реакції. Виховувалось  почуття дружби  та взаємодопомоги. На занятті застосовано новітні ІКТ технології, поєднано групові, фронтальні та індивідуальні форми роботи. Учні із задоволенням виконували всі завдання, а в кінці свята подарували гостям пісню.
    Вихователь групи подовженого дня №1 Федорчук Юлія Павлівна організувала та провела разом із своїми вихованцями відкриту виховну годину,  тема якої «Милосердя й доброта – людства два крила». Мета заходу: розширити уявлення дітей про такі поняття моралі, як доброта, милосердя; формувати уміння диференціювати ознаки доброго і злого; викликати бажання в дітей іти дорогою добра; виховувати кращі людські якості. На занятті застосовано інноваційні технології, перегляд відео фрагменту, презентацію.  Доцільно та вдало використано різноманітні форми та методи роботи, а саме:  метод асоціативний кущ, групова та  індивідуальна форми роботи. Колективна  творча справа «Серце доброти» допомогла дітям  усвідомити значущість кожного учня в колективі.
  Вихователем групи подовженого дня  №2 Касярум Кристиною Євгенівною була проведена інтелектуальна гра – змагання «Розумники і розумниці». Метою якої  є: узагальнити знання гімназистів про українські народні казки, прислів’я, приказки; формувати вміння працювати у групі; розвивати мислення та мовлення учнів. На занятті  вдало були  поєднані фронтальні, групові та індивідуальні форми роботи. Учні із задоволенням виконували завдання, розгадували ребуси та подорожували разом з тваринами зоопарку. А на завершення заходу Кристина Євгенівна продемонструвала цікаві досліди з водою та хімічними речовинами та застерегла дітей  щодо обережного поводження з цими речовинами вдома.
Підводячи підсумки Тижня учителя – початківця, дирекція гімназії відмітила, що молоді педагоги провели відкриті уроки та виховні заходи на достатньому рівні, показали вміння правильно добирати форми, методи й прийоми навчання, вдало поєднувати новітні технології з традиційними, продемонстрували постійно зростаючу професійну майстерність, відповідальність, творчість.

Власна інформація

ФОТОРЕПОРТАЖІ:

Урок  математики у 6-А класі, вчитель Юйкова Яна Іллівна

Урок фізичної культури у 3-А класі, вчитель Лобинцева Вікторія Романівна

Інтерактивна гра «Всезнайки»,  вихователь групи подовженого дня №3 Соловей Ольга Володимирівна

Виховна година «Милосердя й доброта – людства два крила», вихователь групи подовженого дня №1 Федорчук Юлія Павлівна

Інтелектуальна гра-змагання «Розумники і розумниці», вихователь групи подовженого дня №2  Касярум  Кристина Євгенівна

|: | © : suzirya