Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Лютий » 12 » ТИЖДЕНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ
21:06
ТИЖДЕНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

Що я знаю про пожежних?

Ще з дитячого садочка дітлахи знають, що слід вимикати праску з розетки та не гратися сірниками. В навчальному закладі вчителі проводять бесіди про техніку безпеки під час відпочинку на воді та на льоду. Батьки неодноразово як малим так і дорослим дітям поясняють правила користування газом та електрообігрівачами. Тобто, інформаційний простір навколо кожного з нас досить насичений питаннями безпеки життя і здоров’я. І номер телефону «101» знає кожна людина. Та не кожна володіє інформацією, що стоїть за цими цифрами.

Отже, «101» для більшості - номер пожежної охорони. Але інформація застаріла. Зараз це – ДСНС - Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Щоденна робота сучасних рятувальників – нелегкий шлях, пов’язаний не тільки з пожежами, а і з рятуванням людей на автошляхах, у будинках, на воді, кризі, під час природних лих, катастроф, надзвичайних ситуацій.

Співробітники ДСНС – це високомобільна рятувальна служба, здатна працювати на воді, на землі і під землею, у повітрі, за будь-яких кліматичних умов та пір року. Ми неодноразово чули про випадки героїзму та безстрашність рятувальників у виконанні службових обов’язків, пов’язаних як із знешкодженням небезпечних речовин та вибухових пристроїв, розмінуваннями, так і з рятуванням тварин з дерев та котлованів, розблокуванням дверей і зняттям підлітків з дахів.

Добре, що в цій героїчній професії є гарні, щасливі моменти. Наприклад, вдячність врятованого рибалки, що був опинився у відкритому морі на крижині або очі дитини, яку тільки-но винесли з вогню, щасливі сльози матері, якій повернули дитя, врятоване з-під завалів будинку. Ці емоції не порівняти ні з чим.

10 лютого ми познайомилися з працівником Державної служби з надзвичайних ситуацій Сьомченком Олександром Анатолійовичем, якого наш класний керівник Вікторія Іванівна Денисенко запросила до нас у клас, щоб він розповів нам про свою професію. Колись Олександр Анатолійович навчався у нашій школі, а зараз працює в Запорізькій рятувальній частині, за свою відважну та небезпечну роботу неодноразово нагороджений грамотами. В ДСНС працює і його син - теж випускник нашої школи.

Ми дійшли висновку, що рятувальники – це особливі люди. Саме завдяки їм ми можемо спокійно займатися своїми справами. Бо девіз  ДСНС: «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» І ми впевнені, що нам допоможуть у разі небезпечної ситуації, зреагують своєчасно і ефективно. А коли прийде наш час вибирати майбутню професію, можливо, ця зустріч вплине на наш вибір.

Учні 8-Б класу Назар НАЗАРЕНКО, Ілля ТАХТАУЛ

|: | © : suzirya