Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Тиждень біології та хімії
10:48
Тиждень біології та хімії

Традиційним вже стало проведення в нашому опорному закладі тижня біології та хімії. Було заплановано та проведено багато цікавих заходів.

Віртуальна мандрівка  «Життя – це мить, зумій його прожити»

Цей захід був проведений для учнів 10-х класів з метою розширення знань учнів про руйнівні наслідки куріння тютюну, вживання алкоголю та наркотиків, пропаганди здорового способу життя.  

Епіграфом заходу були обрані слова Авіцени: «Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював, не багатство, що у тебе в скринях… Головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти, потрібно багато що знати…»
В результаті проведеної віртуальної мандрівки учні прийшли до висновку: щоб бути здоровим, енергійним, творчо мислити, не вкорочувати власне життя, необхідно боротися за  збереження і поліпшення свого  здоров’я. Проблеми куріння, алкоголізму і наркоманії, на жаль, є актуальними і сьогодні. Необхідно рішуче відмовитися від цих згубних звичок, зрозуміти, що життя – це найвища цінність і прожити його потрібно гідно. Навіть міцна від народження людина  під впливом шкідливих звичок поступово втрачає   здоров’я. Шкідливі звички поволі знищують захисні сили організму і, навіть, можуть привести до серйозних захворювань. Людина – сама творець свого життя, тому ми обираємо  здоров’я. 


             Усний журнал «Куріння – бомба уповільненої дії»
«Цигарка – це паличка, на одному кінці якої вогник, на іншому – дурень»

Нічого в світі не дається так дешево і не цінується так дорого як здоров’я. Всі його намагаються зберегти і мало хто про нього дбає. Найпоширенішою проблемою, яка переслідує всю молодь є куріння. 
20 жовтня учні 10-х  класів розповідали учням 8-В класу про тютюн та його шкоду. Адже, саме в тенета тютюну часто потрапляють підлітки, просто наслідуючи когось з дорослих і не думаючи про наслідки. Мільйони людей стають жертвами тютюну лише по одній причині – вони не знають всієї правди та загрози нашому життю. 
На виховній годині учні обговорювали історію виникнення та розповсюдження тютюну; пропагували здоровий спосіб життя і застерігали підлітків  від необдуманих вчинків, які потім буде пізно виправити. 
Ми живемо у складному світі, який постійно нас випробовує на міцність. Здорова, сильна духом людина зрозуміє, що життя – це боротьба, і постарається зробити все аби перебороти спокуси сучасного світу. 
 

Усний журнал «Хліб в нашому житті»

23 жовтня для учнів 4 класів було проведено усний журнал «Значення хліба в нашому житті». Мета заходу з’ясувати роль хліба в нашому житті, дослідити історію хлібопечення, пригадати українські народні звичаї та обряди, пов’язані з використанням хліба, та професії, залучені до виробництва хліба. 
Хліб – усьому голова. Мабуть, ці слова ми чуємо багато років, і вони стали звичними буденними. Але до хліба не можна ставитися по-буденному. Це – святиня людська. І скільки не проходить років і тисячоліть, а він залишається святим і величним завжди. У чому ж сила і велич хліба? Саме на це запитання давала відповідь група учнів 8 класів під час свого виступу.
Про людину можна судити з того,як вона цінує хліб:тільки сильний духом вдячний за хліб! Будьмо ж вдячними, друзі!

ФОТОЗВІТ

Учителі біології Короєд О.І., Ляшенко Л.М.

|: | © : suzirya