Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Жовтень » 10 » Реалізація наступності між дошкільною та початковою освітою
09:34
Реалізація наступності між дошкільною та початковою освітою

Реалізація наступності 

між дошкільною та початковою освітою

   У час реформування освіти, усіх її ланок, особливо гостро постає питання дотримання принципів, мета яких – вирішення комплексних соціально-педагогічних завдань.
   Зокрема, принцип безперервності  освіти є чи не найбільшим ваговим в освітньому просторі. Проте, його реалізація знаходиться на недостатньому рівні.
   Тому, керуючись Базовим компонентом дошкільної освіти та Державним стандартом початкової загальної освіти, адміністрація та педагогічні колективи Оріхівського комунального дошкільного навчального закладу «Калинка» та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», вирішили відновлювати принцип безперервності освіти.
   Першим кроком до реалізації наступності стала екскурсія для дітей старших груп «Капітошки» (Шаповал К.С., Рясна Л.А.), «Сонечко» (Храпак Т.М., Ледіда І.Г.), «Барвінок» (Петренко Т.І., Коваленко Л.В.) ОКДНЗ «Калинка» до КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я».
   У гімназії дошкільників гостинно зустріли в.о. директора - Кудіна Н.С., заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи) - Чабан Т.М., завідувач бібліотечно-інформаційного центру - Білодід Л.І.
   Діти мали змогу пройтись просторими коридорами гімназії, завітати до бібліотечно-інформаційного центру, спортивної зали, класних кімнат, їдальні, майстерні з трудового навчання, кабінету інформаційних технологій.
   Екскурсія супроводжувалась цікавими розповідями про історію гімназії, її вчителів, учнів.
   На нашу думку, така форма роботи не лише забезпечує наступність між освітніми ланками, а й створює підґрунтя для розвитку емоційно-вольової готовності до навчання у школі.
   Маємо надію, що подібні форми роботи стануть доброю традицією для колективів ОКДНЗ «Калинка» та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», бо як говорив В.О.Сухомлинський: «... школа не повинна вносити різкий перелом у життя дітей…»

Вихователь-методист ОКДНЗ «Калинка» Дибко Н.О.
Заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи)
КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» Чабан Т.М.

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © : suzirya