Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Червень » 1 » ПРО НАВЧАЛЬНУ ПРАКТИКУ
11:32
ПРО НАВЧАЛЬНУ ПРАКТИКУ

Гімназисти  5 – А класу про період  навчальної  практики

  Пролунав останній дзвінок, але навчальний рік продовжується… Ми з нетерпінням чекали екскурсій під час навчальної практики, і вони відбулися.              
   Відвідали Свято-Покровський храм .Там панує особлива атмосфера. Екскурсію проводив священник Анатолій, який розповів нам про історію храму,ознайомив з православними святинями, пояснив, що церква особлива тим, що має три престоли, присвячені різним святим. Храм досить старий і був заснований ще в 1873 році. Після революції радянська влада знищувала всі храми, і в 1925 році торкнулося це і Покровської церкви. З неї зняли куполи, а в 1930-х приміщення храму було повністю зруйновано. З 1992 року почалася підготовка до відновлення храму, всі проекти та ескізи створювалися за фотографіями храму. Висота церкви разом з хрестом на куполі складає 33 метри. У 2009 році на свято Покрови Покровську церкву освятили.

 Дудка Богдан

   Цікавою була екскурсія до млина по вулиці Й.Янцена. Ми побачили як перемелюють пшеницю на борошно, як очищають його спеціальними магнітами. Цікаво було побачити як просіюють борошно . Відчули приємний запах майбутнього хліба.

Матіс Анастасія

   30 травня ми взяли участь у заходах, присвячених  180-й річниці з дня народження Йохана Янцена.  Маршрут наш до будинку культури пролягав по вулиці Й. Янцена – це одна із найстаріших вулиць міста. О 10 годині в районному будинку культури відбулась презентація «Творці історії Оріхівщини». Були показані фрагменти документальної стрічки,  створеної Тарановським В.В.
   Цікава інформація. Йохан Генріх Янцен перший мер міста, промисловець, купець, переселенець-колоніст, мешканець Оріхова з 1863 року. 25 років беззмінно обирався на посаду міського голови Оріхова (з 1874 по 1899 рр.). За цей час тричі нагороджувався державними нагородами. Наприкінці 70-х років XIX століття збудував перший паровий млин, пізніше відкрив школу для навчання дітей менонітів, міську лікарню на 14 місць. Родина Янценів була найбільш відомою родиною в місті. Його сини доклали зусиль до будівництва кінотеатру, торговельних лавок, житлових будинків. Деякі з цих будинків і досі є живими свідками тієї епохи. А у двоповерховому будинку родини Янценів сьогодні розміщується Оріхівська міська рада.
Після презентації відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Йохану Янцену. Захід проходив перед будівлею Оріхівського районного краєзнавчого музею, на фасаді якого була встановлена меморіальна дошка. Цю будівлю було зведено за часів Й.Г.Янцена у 1893 р. в стилі українського класицизму.

Клейн Марія

І на завершення -  відпочинок у нашому парку.

Про проходження
навчальної  практики та навчальних екскурсій
у 2016-2017 навчальному році гімназистами 6-А класу

Наша навчальна практика в цьому році розпочалася традиційно – урочистою лінійкою, де було оголошено екскурсії, на  яких ми мали побувати  протягом двох днів.
У перший день нас радо вітали працівники Центру зайнятості , які провели цікавий та пізнавальний квест.
Чотири команди крокували від станції до станції, відгадували професії, випробовували себе у складанні віршів, отримуючи за це бали, які записувалися в маршрутному листі.

 

 

 Закінчився квест визначенням кращої команди та врученням солодких призів усім учасникам.
Потім ми вирушили  до Покровського храму, де  ознайомилися з історією його створення та значенням деяких ікон. Захоплюючою була розповідь отця Анатолія про появу образів у цьому священному місці.
Закінчився перший день  прогулянкою Набережною нашого міста.

  Другого дня ми відвідали Районний будинок культури, де познайомилися з історією нашого міста, переглянувши документальний фільм та презентацію. Захід був присвячений 180-річчю від Дня народження Йохана Янцена . Разом з акторами нашого Народного театру ми крокували Покровською вулицею до будинку, де колись була мерія. Приємно було відчувати атмосферу 18 сторіччя, сфотографуватися з тодішнім головою нашого міста й бути  присутніми на відкритті меморіальної дошки  з зображенням першого мера  - Йохана Янцена.
Усім учням дуже сподобались актори, які перенесли нашу уяву на три століття   назад.
Захоплені побаченим і почутим, з морем вражень, з гарним настроєм усі ми поверталися до гімназії. Ніхто не думав, що через кілька хвилин ми скажемо один одному до побачення і підемо на довгоочікувані літні канікули …
І ось урочиста лінійка … Ми всі з хвилюванням очікували вручення табелів та Похвальних листів, адже ці документи говорили про нашу працю протягом навчального року. Перед тим, як попрощатися на три місяці, усі радісно вигукнули: «КАНІКУЛ И !!! УРА!!!»

 Литвиненко Юлія, Соболь Софія, учениці 6-А класу

|: | © : suzirya