Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2022 » Лютий » 10 » ПК фізико-математичних дисциплін
13:54
ПК фізико-математичних дисциплін

#SID2022 #SaferInternetDay #ДеньБезпечногоІнтернету

Тиждень безпечного інтернету

  Усі ми сьогодні багато часу проводимо у Всесвітній мережі, особливо діти. Під час дистанційного навчання учні використовують інтернет і як джерело інформації, і як спосіб спілкування, і як розвагу. Проте рідко замислюються над тим, що інтернет – це ризик. Ризик розкриття конфіденційної інформації, поширення неправдивих новин, контенту з елементами насильства, інтернет-шахрайств, сексуальних зловживань у цифровому середовищі тощо.

  З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі з 07.02.2021 по 11.02.2021 в нашому навчальному закладі було організовано проведення Тижня безпечного Інтернету.

  Протягом тижня під час дистанційного навчання класні керівники та вчителі інформатики Міронова Л. І., Денисенко В. І. підготували для учнів 5-11 класів різнопланові інформаційні заходи з питань безпеки у мережі інтернет, серед яких: новітні матеріали (посібники, буклети), інформаційні хвилинки, перегляд навчальних відео про правила безпечної роботи в інтернеті, участь у Всеукраїнських вебінарах, конкурси малюнків та плакатів у 5, 6 класах (вч. Денисенко В. І., Міронова Л. І.), тестування для учнів 7 класу "Що я знаю про інтернет?" (вч. Міронова Л.І.).

  Учні 8-х класів були залучені до онлайн-квесту «Безпечна країна Інтернет» (вчитель інформатики Міронова Л. І.) Під час виконання квесту учні виконали вправи, розглянули ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в інтернеті.

  Серед учнів 10-11 класів Міронова Л. І. провела анонімне анкетування на виявлення залежності від мережі Інтернет, щоб оцінити вплив мережі на їхнє життя. В результаті учні змогли з’ясувати свій рівень залежності та отримали рекомендації щодо безпечної роботи в інтернеті. Старшокласникам було запропоновано подивитись освітній серіал "Про кібербулінг для підлітків" на сайті «Дія. Цифрова освіта». Вони дізнались, як виглядає кібербулінг, які причини та потенційні наслідки кібербулінгу, як припинити кібербулінг і що робити, якщо хтось із друзів став жертвою кібербулінгу.

  Проведені заходи об‘єднали учнів та дорослих заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн.

ФОТОЗВІТ

#тижденьМІФ #тижденьточнихнаук #ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії

Вчителі інформатики Міронова Л. І., Денисенко В. І.

|: | © : suzirya