Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Листопад » 6 » Осінні канікули гімназистів
09:48
Осінні канікули гімназистів

Осінні канікули гімназистів

  Осінні канікули гімназисти провели цікаво та з користю. Подорожували країнами Європи, а саме відвідали: Німеччину, Францію, Чеську Республіку та Польщу.
  Зі Львова  через Польщу попрямували до Берліна.
  Берлін розташований на берегах річок Шпреє й Хафель і є найбільшим містом Німеччини, як за кількістю населення, так і за площею. Це величезний європейський культурний, економічний і транспортний центр. Берлін нагадував собою величезну експозицію, адже на кожному кроці ми бачили неймовірні споруди, що дивують або своїм віком, або дивовижними формами. У Берліні насичене життя, щодня тут проходить безліч заходів і подій. Перепочити від суєти й набратися сил можна в міських парках і скверах, яких у столиці дуже багато.
  Берлін велике і красиве місто, подивитися в ньому хочеться буквально все, не кажучи вже про відомі на весь світ  Брандербургскі ворота та Бундестаг.
 Берлінська стіна – визначна історична пам'ятка темних сторінок минулого Німеччини. Не побачити її неможливо – залишки розкидані по всьому місту у вигляді руїн або ж відміток на асфальті.
  Маршрут нашого дня виглядав таким чином: Берлінська стіна, Рейхстаг, Бранденбурські ворота, Sony Center.  Побродили вуличками Берліна, скуштували знаменитих Берлінських ковбасок і задоволені та щасливі поїхали далі до Парижа.
  І ось вона … довгоочікувана Франція – країна вишуканих вин, високої моди, дорогих парфумів, гарних жінок і безлічі таємниць …. Оглядова пішохідна екскурсія “Магія Парижа!”. Париж стає рідним з першого погляду, з першого кроку його витертою бруківкою. Паризькі прогулянки заводять у минуле, в пам’ять сердець, у потаємні куточки душі. Франсуаза Саган, Коко Шанель, Джо Дассен, Бріджит Бардо – ці імена відомі на весь світ. Готель де Віль, Лувр, Сади Тюльрі, Вандомская площа, Оперний театр, Сен-Дені – це вулиця “червоних ліхтарів” в Парижі, новий Форум центрального ринку – це найсучасніше спорудження в Парижі, скульптура “Вухо”, церква Сент Есташ, де хрестили кардинала Рішельє, маркізу Помпадур, письменника Мольєра, Королівський палац – колишню резиденцію кардинала Рішельє – ці історичні місця вразили нас своєю неповторністю. Побачили Ейфелеву вежу… Ось вона!Красуня, як на долоні!
  Наступного дня відвідали Діснейленд. Чарівний світ Дісней - Парку відкрив перед нами свої двері і, переступивши його поріг, ми стали героями дивовижних пригод. Світ дітей та дорослих – країна фантазій, країна відкриттів і досліджувачів. Ми покаталися на атракціонах, розважилися, намилувалися красою парку та стомлені, але щасливі залишали чарівний світ Діснейленду. Попереду нові враження та відчуття. Ми відправилися до Праги.
 Нeзaлeжнo вiд ceзoну, Чecькa рecпублiкa є нaйбiльш вiдвiдувaнoю в Єврoпi крaїнoю. Бaгaтo туриcтiв знaxoдять її пишнicть в давніх вуличкax, зaтишниx кaфe i рoзкiшниx coбoрax. Нi в oднiй iншiй єврoпeйcькiй крaїнi нeмaє тaкoї кiлькocтi cтaродавніх зaмкiв, фортець, xрaмiв та історично цiкaвиx мicць. Тур пo Празі зaпaм’ятaвcя нaм зaxoплюючими eкcкурciями, крacивoю архітектурою, a тaкoж рoмaнтичнoю aтмocфeрoю.
 Звірили годинники. Астрономічні годинники Орлой на Староміській площі - справді унікальні. Їх встановили ще в XV ст., щоб жителі Праги не запізнювалися до церкви на початок меси.
 Звісно, звичайному туристу було складно розібратися в різноманітті стрілок і позначень.  Годинники Орлой показують роки, місяці, дні, години, час сходу і заходу Сонця і Місяця, а також розташування знаків Зодіаку.
 Круїз Влтавою на теплоході – одна з найпопулярніших розваг серед туристів. Справді, після денної пішої прогулянки було дуже цікаво подивитися на визначні пам’ятки Праги з іншого ракурсу. За час двогодинного плавання побачили Празький Град, Карлів міст, Національний театр, Емаузи, Вишеград і багато іншого.
  І знову в дорогу...Краків – дуже зручне місто. Більшість його пам’яток сконцентровані в історичному центрі, який просторово далекий від центру бізнесового, що сприяє затишній атмосфері на вузеньких стародавніх вуличках.
 Ось така у нас видалася мандрівка. Значно коротша, ніж хотілося би, але від того не менш чарівна. До нових зустрічей Європа!

Фоторепортаж

Організатор подорожі: Синчило І.А.

 

|: | © : suzirya