Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Січень » 15 » НАЙЦІКАВІШІ ПОДІЇ ЗИМОВИХ КАНІКУЛ
09:46
НАЙЦІКАВІШІ ПОДІЇ ЗИМОВИХ КАНІКУЛ

Екскурсія  6-В класу

  На зимових канікулах гімназійна родина 6 – В класу мала нагоду побувати у столиці України – Києві. Походили, подивилися і набралися думок, з якими хотілося б поділитись. Наша столиця того вартує і на нашу думку – поїздка до Києва, то обов’язкова річ для кожного українця!
  А ще доволі дивне відчуття, коли йдеш біля стін і в місцях, які мають, як мінімум тисячолітню історію. Радимо усім відвідати Київ, як буде можливість.
  Це місто вразило нас своєю красою і величчю іще на під’їзді до нього. Подорожували ми потягом. Ще на залізничному мосту перед нами відкрився чудовий пейзаж лівого берега Дніпра.
  Золоті куполи Києво-Печерської Лаври, вражаючих розмірів пам’ятник Перемоги, у вранішньому мареві над річкою ледь виднілось ще кілька грандіозних споруд – це були мости. По них рухались машини, схожі на різнобарвні крапки, і вагони метро, подібні до зелених змій.
  З самого ранку ми вирушили пішки у 3 – х годинну подорож по місту оглядаючи та захоплюючись від величі цього міста, де екскурсовод показала цікаві та багатовічні культурні пам’ятки столиці.  Багато білокаменних церков з золотими куполами розташувалося серед купи дерев на лівому березі Дніпра. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба у храмі причарували наші душі. Це місце пронизане давниною. На мить здалося, що ми у 16 столітті.
  Наступною зупинкою була кіностудія групи компаній FILM.UA. Ми занурилися у світ кіно і телебачення. Глибоко в душі кожен мріє стати героєм кінороману, потрапити по той бік екрану і відчути, як це - бути зіркою! На екскурсії ми побачили як знімають справжнє українське кіно. Побували в «Кіноселищі» з автентичними будиночками 19 століття.
   Далі нас повезли до Києво-Печерської Лаври – це найпрекрасніше місце, яке ми будь-коли бачили. Києво-Печерська Лавра - одна з найбільших та найвеличніших православних святинь в Україні. Заснований в 1051 році, за князя Ярослава Мудрого монахом Антонієм як печерний монастир, він є  унікальним і одним із найбільш чарівних місць столиці України,  це видатна пам'ятка не тільки слов'янської, але й загальносвітової культури,  адже Києво-Печерська лавра входить до "Списку Всесвітньої Культурної Спадщини ЮНЕСКО".
  Змістовна розповідь екскурсовода допомогла нам дізнатися цікаву інформацію про релігію, живопис, архітектуру, інтер'єри церков на території  Лаври та багато іншого. Ми з захопленням слухали пізнавальні історії про те, як у  Лаврі жили та працювали видатні літописці, вчені, медики, зодчі, художники - Іаків, Нікон, Іоанн, Агапіт, Доміан, Арменін, Аліпій, Григорій. Саме тут близько 1113 року літописець Нестор створив видатну пам'ятку давньоруської літератури – „Повість минулих літ” – основне джерело наших знань про історію Київської Русі.
    Архітектурний ансамбль Києво-Печерської Лаври має унікальну художню цінність. Усі будівлі розташовані у місцевості надзвичайної краси, за принципом контрасту високих та низьких об'ємів. Стрункі дзвіниці чудово поєднуються з характерними силуетами храмів та невисокими, сяючими білизною стін келіями та іншими спорудами.
    Особливий інтерес для паломників і туристів являють печери Києво - Печерської Лаври, які називають Ближніми і Дальніми. У печерах спочивають нетлінні мощі 200 святих угодників, які, за віруванням багатьох, наділені силою зцілення. Печери вириті на глибині від 5 до 15 метрів, в них є підземні храми, поховальні ніші, келії ченців-затворників. Ми на власні очі могли побачити святині, про які читали в підручниках та бачили по телебаченню.
      Наша подорож пройшла у дуже дружній та веселій атмосфері.  Багато нового для себе відкрили.
   Дякуємо нашому класному керівнику І.А.Синчило, яка змогла організувати для нас таку чудову подорож.

Від імені гімназистів класу  Піхуля Валерія

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © : suzirya