Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Ключові уміння XXI століття
11:53
Ключові уміння XXI століття

У вівторок, 29 жовтня, був проведений тренінг для вчителів «Ключові уміння ХХІ століття»,  розроблений Британською Радою. Підготувала і провела тренінг учитель англійської мови Саєнко О.М.

Було розглянуто 2 ключових уміння:

  1. Співпраця та спілкування.
  2. Критичне мислення.

Стосовно 1-го питання, учені наголошують, що основою навчання майбутнього має стати робота в групах. Це дає школярам можливість навчитися слухати одне одного, не боятися висловлюватися, домовлятися, за потреби йти на поступки, відчувати себе частиною одного цілого й нести відповідальність за результат.

Учителям було запропоновано обєднатися у групи по 4 учасника й виконати спільне завдання: почергово відтворити у своїй групі всі 4 етапи роботи з текстом (читання – переказ – стислий переказ – аргументація).

Учасники жваво розпочали роботу. Стояв робочий шум: хтось жартував з текстів, хтось не погоджувався зі змістом прочитаного, інші занурилися у спогади й почали наводили приклади із власного життя. Потім я проаналізувала роботу учасників, і ми разом поміркували над тим, як можна застосувати цей метод роботи на уроках з різних шкільних предметів. А також формували способи оцінювання такої роботи.

Стосовно 2-го питання, критичне мислення дає людині відчуття свободи власної волі, уміння бачити проблему під різним кутом, не брати на віру все, що чуєш, а аналізувати і приймати власні рішення.

Учителям було запропоновано написати власну казку від імені певного персонажу. Наприклад, «Попелюшка» від імені Мачухи або «Червона Шапочка» від імені Вовка. Казки вийшли настільки незвичайні, що можна просто порадіти такій фантазії та неординарності вчителів!

І на останок ми переглянули уривки з художнього фільму «Суспільство мертвих поетів» як приклад бачення проблеми під різним кутом. Ми, звичайно, обговорили побачене. Я рекомендувала переглянути його при нагоді.

Наша зустріч була плідною й невимушеною. Думаю, присутні не змарнували свій час. 

ФОТОЗВІТ

Учитель англійської мови Саєнко О.М.

|: | © : suzirya | Теги: Британська Рада