Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Січень » 10 » Годівнички від першокласників
13:18
Годівнички від першокласників

З турботою про птахів

 

     Чи замислюємося ми, як братам нашим меншим взимку живеться? За своїми повсякденними клопотами люди навіть не помічають труднощів, з якими стикаються в зимову пору пернаті друзі. Багато з них відлетіли в теплі краї, і ми з нетерпінням чекаємо їх повернення, бажаючи знову почути дзвінкий спів. Адже із пташиним співом приходить весна. Та як бути тим птахам, які залишаються поряд з нами взимку?
     Першокласники вирішили, що справжнім подарунком для пернатих будуть годівнички. Разом з батьками діти виготовили їх із різноманітних матеріалів, повісили надворі, періодично наповнюють кормом, ведуть спостереження за «відвідувачами їдалень». Ця колективна творча справа розпочалася ще в жовтні під час проведення Кольорового тижня в початкових класах.

  

     Із задоволенням юні здобувачі освіти взяли участь у конкурсі «Екологічна грамотність» та екоакції. Адже систематична робота дітей над порятунком пташок у різних населених пунктах України – це не лише можливість допомогти пернатим братам, а і робота над вихованням молодого покоління рятівників природи.

      

Маленькі сузір'ївці закликають усіх небайдужих:
Зроби годівничку – це зовсім не важко, 
Й повісь у саду на гілки. 
А вдячні птахи заспівають про літо, 
Про теплу й зелену пору. 
Їх пісня росою із листя умита, 
Порадує знов дітвору.

Класоводи перших класів

|: | © : suzirya