Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Ділимося досвідом
19:50
Ділимося досвідом

Технології розвитку критичного мислення —

один із шляхів виховання активної особистості


   Сучасна освіта вимагає змін. Навчання має стати ефективнішим, коли ми візьмемо за основу кращі здобутки минулого й  впроваджуватимемо нові  технології. Це у свою чергу забезпечить формування творчої особистості та стимулюватиме  розвиток критичного творчого мислення  здобувачів освіти. У цій ситуації на допомогу мені приходять  активні та інтерактивні методи навчання.
  Застосовую стратегії розвитку критичного мислення, щоб освітній процес  відповідав вимогам сучасності. Адже це один із шляхів виховання активної особистості, засіб розвитку творчих здібностей дитини.
  Завдання моєї професійної діяльності — досягти мети уроку шляхом зацікавлення учнів, які щодня відчуватимуть радість і задоволення від  навчання.
  Власний досвід свідчить про те, що використання інноваційних технологій допоможе досягти успіху тільки тоді, коли, розвиваючи свої здібності, учень задовольнятиме пізнавальні потреби. І тут мені допомагають стратегії  розвитку критичного мислення, оскільки молодші школярі постійно відчувають потребу в ігровому спілкуванні. А групова робота для них — це перша можливість  самовиразитись і самоствердитись.
   Застосування технологій розвитку критичного мислення під час вивчення навчальних дисциплін як на уроках, так і в позакласній роботі, створює додаткову мотивацію до навчання. Учні добре засвоюють матеріал, тому що  їм цікаво здобувати освіту.

ФОТОЗВІТ

                                                                           Класовод 3-А класу  Андрусіва Т. В.
 

|: | © : suzirya