Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Лютий » 9 » ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2021
20:22
ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2021

Правила безпеки у паралельній реальності

Чи знаєте ви, що існують люди, які бояться комп’ютерів? Їх називають кіберофобами.

З одного боку це щасливі люди, бо ніколи не потраплять у інтернет-залежність. А з іншого – жахлива ситуація, адже сучасне життя дуже тісно пов’язане з Інтернетом.

Людей, що мають страх залишитися без смартфона, називають номофобами. Більше того, Інтернет недарма називають віртуальною РЕАЛЬНІСТЮ (або альтернативною, або паралельною), бо він так тісно увійшов у наше життя, що ми не відчуваємо себе у безпеці і починаємо нервувати, коли він раптово пропадає.

Для мене Інтернет – це «вулиця», де дублюється реальне життя, така собі «паралельна реальність». На цій вулиці є все: друзі в соціальних мережах, онлайн магазини, кінотеатри, віртуальні музеї, концерти, онлайн лікарні і віртуальні школи, бібліотеки, гроші, інтернет-банки і т.ін. І так само, як на реальній вулиці, на стежинах інтернету нас чекають небезпеки. Але, на відміну від вулиць, де більшість небезпек видно неозброєним оком, інтернет-небезпеки майстерно приховуються, тому стають ще більшими загрозами для людини.

Мабуть, саме тому за ініціативою мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії вся світова спільнота відзначає Всесвітній день безпечного Інтернету. А оскільки цифрові пристрої використовують двійкову систему числення, то цей день відзначається у 2-й день 2-го тижня 2-го місяця року (у 2021 році це вівторок 09 лютого).

Одна з інтернет-служб – World Wide Web або WWW – Всесвітня павутина, що надає доступ до всіх веб-сторінок в Інтернеті. Щоб не заплутатися у цій павутині, як мухи у пастці, ми повинні пам’ятати про правила безпеки у віртуальному просторі.

Про це ми нагадуємо нашим учням постійно, а напередодні Дня безпечного Інтернету проводимо заходи, які покликані сприяти обізнаності учнів про небезпеки, що існують в Інтернеті, та про шляхи їх подолання; проводимо дослідження позитивних і негативних сторін Інтернету; засвоюємо правила безпечної роботи в Інтернеті; розвиваємо логіку, кмітливість; виховуємо інформаційну культуру учнів, впевненість у собі та просто радіємо життю і можливостям, які перед нами відкриваються.

  

 

Вже традиційно у всіх класах проведено інформаційні хвилинки «Безпечний Інтернет: поради від Нулика і Одинички».

З учнями середніх класів обговорено відео «Найжахливіший тиждень Петрика» та складено правила, яких необхідно дотримуватися при роботі в Інтернеті.

Для учнів 5-х класів проведено тренінг «Я – за безпечний Інтернет». Для семикласників – тренінг «Інтернет корисний та небезпечний», а для учнів 9-А та 9-В класів – тренінг «Тенета Інтернету».

З учнями 8-х класів ми створили відео «Казка про золоті правила безпеки в Інтернеті».

З десятикласниками отримали справжнє задоволення від створення «30 правил безпечного Інтернету» у відеоформаті.

З учнями 11-А класу створювали колективну презентацію-порадник для батьків «Інформаційна безпека дітей в мережі», а з учнями 11-Б класу під час уроку-тренінгу створили справжню павутину, з якої ледь вибралися, отримавши заряд енергії та позитиву і гарного настрою на весь день.

 

 

У закладі була організована фотовиставка «Придумай назву»; на ній представлені креативні і веселі фото, обов’язковим елементом яких був домашній комп’ютер.

До Дня безпечного Інтернету був оформлений стенд з головними правилами безпеки в Інтернеті.

Разом для найкращого Інтернету: 9 лютого День безпечного Інтернету 2021!

Підсумовуючі події, звертаюся до всіх користувачів Інтернету:

створюй, спілкуйся і поважай - кращий Інтернет починається з тобою!

Фотоальбом

#SID2021 #SaferInternetDay  #ДеньБезпечногоІнтернету  #ДеньБезпечногоІнтернету2021

Учитель інформатики Вікторія Іванівна ДЕНИСЕНКО

|: | © : suzirya | Теги: День безпечного Інтернету, Стратегія Сузір'я в дії, Ми шкільна родина