Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Грудень » 15 » Акція “16 днів проти насильства”
12:12
Акція “16 днів проти насильства”

Звіт про проведення акції “16 днів проти насильства”

04.12.2020

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”, яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в нашому закладі дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. 

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Так, в КЗ ОЗЗСО «Сузір`я» проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Розпочали Міжнародну щорічну акцію “16 днів проти насильства” виставкою малюнків учнів 3-8 класів «Ми проти насильства», яка дозволяє об’єднати свої зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. Проведення таких акцій дозволяє привернути увагу  громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

ФОТОЗВІТ

Зокрема, в КЗ ОЗЗСО «Сузір`я»   акція розпочалася із години спілкування “Ми – різні, але ми –  рівні” з учнями 3 - 6 класів класів. Психолог разом з вихователями ГПД організували флешмоб “Наші пальчики проти насильства”, до якого долучилися і вчителі школи. Схожий флешмоб відбувся і у 1 класі під девізом “Наші долоньки проти насильства”. 

ФОТОЗВІТ

З учнями проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих.Учні старших класів переглянули та обговорили відеоролики: «Світ без насильства», «Жорстокість серед підлітків», «Насильство в сім'ї», «Насильство в школі: міф чи реальність», а також зняли власний відеоролик разом із філією №3 КЗ ОЗЗСО «Сузір`я» - «Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім`я на захисті прав дітей».

ФОТОЗВІТ

Продовжуючи тему насильства в сім’ї, з учнями 7-А класу проведено тренінг та анкетування на виявлення насильства.

ФОТОЗВІТ

У межах Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”  проведено виховні бесіди з нагоди Всесвітнього дня Боротьби зі СНІДом та уроки толерантності з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

ФОТОЗВІТ

Тут переглядали відеофільми про форми й види насильства та дискутували на тему його уникнення. Тут говорили про гендерну рівність та малювали малюнки до теми акції.

ФОТОЗВІТ

У бібліотеці нашого закладу були проведені бібліоуроки, на яких вихованці 7-9 класів мали змогу ознайомитися з літературною виставкою, яка висвітлює тему насильства. Організатор бібліотекар Білодід Л.І..

Увазі користувачів бібліотеки була представлена постійно діюча під час акції виставка.

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.

Актуальність проблеми полягає в тому, що одним із показників духовного розвитку та соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей. Тому, протягом усього періоду Акції відбулося також чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству.

Мета проведення акції “16 днів без насильства” – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

 

Практичний  психолог КЗ  ОЗЗСО «Сузір`я» Ольга СОЛОВЕЙ

Соціальний педагог  Віра НАРІЖНА

|: | © : suzirya | Теги: Стратегія Сузір'я в дії, Ми шкільна родина