Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 72 73 74 75 76 »
   Реалізація проекту «Зелені  інвестиції»  у «Сузір'ї» продовжиться

        29 січня з робочим візитом на Оріхівщині побував народний депутат України, заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Володимир Бандуров. У статусі народного депутата Володимир Володимирович відвідав район вже вдруге.
        Найперше, звертаючись до представників  громади Оріхівщини, депутат подякував за підтримку його кандидатури на виборах. Виступаючи перед активом району, Володимир Бандуров зупинився і на реалізації проекту «Зелені інвестиції» на трьох об'єктах: Оріхівській гімназії № 1 «Сузір'я», Малотокмачанській ЗОШ, центральній районній лікарні. Ні народного депутата, ні районну владу, ні керівників перелічених об'єктів не влаштовують темпи та якість робіт. Така ситуація склалася через ряд причин. Зокрема, було проведено заміну підрядника, що потягло за собою тимчасове припинення фінансування.
       Наприкінці свого візиту Володимир Бандуров побував у Оріхівській гімназії № 1 «Сузір'я» та ознайомився з нинішнім ходом робіт, поспілкувався  з  адміністрацією  навчального закладу, безпосередніми виконавцями робіт.
        У гімназії вже встановлено всі вікна, завершується робота з облаштування укосів. По цих двох напрямках повністю завершена  робота на другому та третьому поверхах. Через 4-5 днів планується завершення вказаних робіт. Продовжиться утеплення фасаду.
        Володимир Бандуров наголосив, що «зелені інвестиції» і далі працюватимуть на район. Нинішнього року планується включити до зазначеного проекту ще 17 об'єктів соціальної сфери Оріхівщини.




|: | © suzirya | Дата: 29.01.2013

   Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцикаконкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Організатори – Міністерство освіти і науки України, Ліга українських меценатів за підтримки Міністерства культури і туризму України. Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено у 2000 році. За рішенням Ліги українських меценатів конкурсу було присвоєно ім’я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу.

      Петро Яцик (1921-2001) – відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження. З кінця 50-х років минулого століття почав направляти значні кошти на реалізацію різноманітних наукових та культурних проектів української діаспори. Він став першим меценатом багатотомної «Енциклопедії українознавства», що видавалася у повоєнні роки. Найбільш відомим проектом, профінансованим Яциком, стало видання англійською мовою «Історії України-Русі» М. Грушевського. На переклад і друк цієї монументальної праці меценат пожертвував 15 млн. доларів. Петро Яцик вперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді. Цю ідею підтримала Ліга українських меценатів, що об’єднує представників бізнесу з багатьох країн світу. Вони надали спонсорську підтримку у проведенні конкурсу та кошти для нагородження його переможців. Вагомий внесок на фінансування конкурсу зробив і сам Петро Яцик.
      09 листопада, в День української писемності та мови, офіційно стартував XIII Міжнародний конкурс імені Петра Яцика, урочисте відкриття якого цьогоріч відбулося на Рівненщині. Урочистості з цієї нагоди пройшли  і в Оріхівській гімназії № 1 « Сузір'я». Переможцями районного туру конкурсу стали троє гімназистів, що 26 січня  взяли участь у боротьбі  за звання « Знавець української мови» у місті Запоріжжі.  Серед них учень 3-В класу Чиж Артем, гімназистка 8-Б класу Брайлян Єлизавета та десятикласниця Андрющенко Карина, яким допомагали талановиті вчителі: Бойко Лілія Валеріївна , Бондарєва Наталія Вікторівна, Глинянко Ірина Володимирівна. У лютому буде відомо,як обласне журі оцінило знання наших гімназистів.



Більше фото тут
|: | © suzirya | Дата: 26.01.2013

68 спартакіада з волейболу

25 січня 2013 року у гімназії фінішувала 68 спартакіада серед школярів району з волейболу.
Вітаємо наших гімназисток з 1 місцем!
Молодці:
1.    Мовчан Яна
2.    Хвостенко Вікторія
3.    Прокопенко Анна
4.    Підяш Лілія
5.    Андрющенко Каріна
6.    Мала Наташа
7.    Бєгун Інна
8.    Лаврентій Яна
9.    Юричко Каріна

Соломонов  Віталій Юхимович
Каширін Сергій Олександрович


|: | © suzirya | Дата: 25.01.2013

За Україну, за її волю!

    Проголошення соборності - об'єднання (Злука) Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки - відбулося 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі. Соборна держава проіснувала всього кілька днів - у кінці січня того ж року Київ зайняли частини Червоної армії. З 1999 року День Соборності відзначається на державному рівні.
   Ніби звертаючись до нас, один з творців Акту Злуки, державний секретар ЗУНР   Лонгин Цегельський говорив про день 22 січня: "Це така дата, що її виучувати будуть напам'ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата   Хрещення Русі, як битва над Калкою, як битва під Полтавою або зруйнування Січі". Його слова стали справді пророчими.
       22 січня 1973 року в Чорткові на Тернопіллі гурт молоді під орудою Володимира Мармуса вивісив жовто-блакитні прапори (за що хлопців ув'язнили в радянському концтаборі).
       22 січня 1978 р. на знак протесту проти російської окупації біля могили Тараса Шевченка в Каневі спалив себе Олекса Гірникіз Калуша.
        22 січня 1990 року сотні тисяч українців узялися за руки, утворивши "живий-ланцюг" від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Соборності.
    Сьогодні Україна вперше відзначає День Соборності та Свободи. Нове свято своїм указом затвердив Президент України Віктор Янукович 30 грудня 2011 р.
     Раніше 22 січня українці відзначали День Соборності на честь проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. День Свободи відзначали 22 листопада, в день початку Помаранчевої революції 2004 р.
        Учні Оріхівської гімназії № 1 «Сузір'я» брали участь у святкуванні Дня Соборності та Свободи
      У початковій школі в межах курсу «Я і Україна» у 3-4-му класах обговорили з гімназистами події Української революції 1917-1920 рр. На доступному для дітей рівні вчителі ознайомили з діячами української революції: М.Грушевським, В.Винниченком, Є.Петрушевичем. Було проведено інтегровані уроки курсу «Я і Україна»   з  українським читання та музикою, на яких використали козацькі думи  і стрілецькі пісні.
        Під час  проведення уроків історії у 5-му класі під час вивчення розділу IV «Україна в ХІХ-ХХ ст.» учителі, розповідаючи про події Української революції 1917-1920 рр., звертали увагу учнів на утворення Української Центральної Ради, проголошення Української Народної республіки (УНР), Західноукраїнської Народної республіки (ЗУНР), а також розповідали про урочисте проголошення злуки між ними 22 січня 1919 р. у м.Києві; акцентували увагу на духовній спадщині легіону Українських січових стрільців (стрілецькі пісні), які стали символом незламного духу українців у боротьбі за Українську державу.
     У 6-9-х класах учителі на уроках історії, правознавства при вивченні історії різних країн на різних етапах розвитку акцентували увагу на проблемі єдності держави, її соборності як умови її незалежності та суверенності, здатності впливати на європейську та світову політику, проводили історичні паралелі з процесами державотворення на українських землях.
      Тематичні уроки в 10-11-х класах мали науково-практичну спрямованість, містили аналітичний огляд події Української революції 1917-1920 рр. На уроках гімназисти досліджували документи УНР, ЗУНР, оцінювали значення IV Універсалу Центральної Ради у справі державотворення українського народу, діяльність українських урядів та їх лідерів (Секретаріату Центральної Ради, уряду П.Скоропадського, Директорії), визначаючи позитивні та негативні тенденції. Під час уроків учителі акцентували увагу учнів на наступності державотворчих процесів в Україні.
       Гімназисти були учасниками та глядачами на  святковому концерті , що пройшов у Будинку культури.





|: | © suzirya | Дата: 22.01.2013

        
НАШІ ПЕРЕМОГИ

           19, 20 січня у Києві пройшов чемпіонат світу зі спортивно-бальних танців. Серед 800 учасників змагань була і наша гімназистка 7-В класу Водяницька Олександра зі своїм партнером.
           Судійство представляли Україна, Росія, Молдова, Італія, США, Ізраіль, Канада, Німеччина, Шотландія,   Польша, Румунія, Англія, Сірія.
            В категорії "Юніори" Олександра зі своїм партнером посіли IV місце серед 21 пари.
Бажаємо Олександрі подальших успіхів і нової перемоги на змаганнях, що відбудуться у квітні 2013 року у Лондоні!


|: | © suzirya | Дата: 22.01.2013

Водохреща

      Напередодні Водохрещі святкується "Голодна кутя" або другий Святвечір.
      Увесь цей день віруючі люди нічого не їдять – постують. Сідають вечеряти, коли вже засяє  вечірня зоря. На вечерю подаються пісні страви – смажена риба, вареники з капустою, гречані млинці на олії і кутя та узвар.
     По вечері діти проганяють кутю – вибігають з
хати і паліччям б'ють знадвору в причільний кут, примовляючи:
Тікай, кутя, із покуття,
А узвар - іди на базар,
Паляниці, лишайтеся на полиці,
А "дідух" - на теплий дух,
Щоб покинути кожух.

      Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху – хлібину, "щоб хліб родився".
Вода, освячена в надвечір'ї Богоявлення - "вечірня вода" – вважається святішою, ніж з Водохрещі, і вона краще оберігає від всякого лиха.
      Дівчата в цей вечір ворожать: збирають зі столу ложки після вечері і
йдуть на поріг тарабанити ложками – де пес завиє, туди дівчина заміж піде.


Як я провів Водохреща

     
Цього дня ми всією сім’єю пішли до річки Конки подивитись на обряд освячення води... День цього року на Водохреща був тихий і  неморозний. Люди підходили до ополонок  і тричі вмивалися, а деякі насмілилися навіть купатись в крижаній воді.
      Я також тричі пірнув у освячену воду, потім швидко розітерся рушником і одягнувся. Мені дуже сподобалась льодяна купіль. Наступного року я також планую пірнути у воду на Водохреща разом з усією сім’єю.
                                                       Гой Ілля, 4-Б клас


|: | © suzirya | Дата: 20.01.2013

Засідання  гімназійного  парламенту

     15 січня  відбулося чергове засідання гімназійного  парламенту  та старостату, на якому заслухали  старост  5-11 класів з інформацією про успішність гімназистів у I семестрі  2012-2013  навчального  року.
За підсумками  навчання у першому півріччі найкращих результатів досягли учні 5-А класу. З двадцяти  гімназистів всі 100% навчаються на високому та достатньому  рівні.




    
Друге місце посів 6-А клас :  92,8% гімназистів  вчаться на «відмінно»  та  «добре».






На третьому місці – 5-Б клас з результатом  якості знань  85,7%. 
Призери були відзначені  спеціальними перехідни -ми прапорцями (зменшеними копіями гімназійного прапора). Нагородження провела президент гімназійного парламенту Андрющенко К., учениця 10 класу.
   


     На засіданні було прийнято рішення про поглиблення  співпраці комітету з навчально-пізнавальної діяльності ГП та навчальних  секторів   класів: спільне проведення рейдів-перевірок виконання письмових домашніх завдань гімназистами,  робота  щодо учнів, які регулярно не виконують домашні завдання (запрошення на засідання парламенту, комітету з навчально-пізнавальної діяльності, проведення бесід  з координатором комітету Кудіною Н. С.).
    Сподіваємося, що такі заходи  сприятимуть покращенню успішності гімназистів.

                                                  Трюхан А.(11кл.),
голова прес-центру гімназійного парламенту  

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2013

Історія поєднує різні покоління…

      Москва – центр Русі, жива історія багатьох поколінь, місто бойових традицій…. Москва – це Кремль, це Красна площа, це Мавзолей.
      Саме сюди, в місто, яке було столицею першої в світі держави робітників і селян, відправилася делегація з Оріхівської гімназії №1 «Сузір‘я» у складі 6 чоловік: першого заступника  директора з навчально- виховної роботи Кудіної Н.С., вчителя української мови та літератури, голови ради гімназії  Глинянко І.В. та  одинадцятикласниць – Сидоренко Дар‘ї, Дибко Катерини, Татьяненко Тетяни, Писаренко Аліни на VІІ Міжрегіональний зліт юних патріотів, присвяченого 70 річниці перемоги під Сталінградом.
     Зустріла нас Москва похмурими зимовими днями, але це не перешкодило відвідати нам Олександріївський сад, Могилу невідомому солдату біля Кремлівської стіни, сфотографуватися і загадати бажання на нульовому меридіані, помилуватися красою собору Василя Блаженого, знайти знайомі прізвища на Новодівочому кладовищі та на території Новодівочого монастиря, проїхатися Кутузовським проспектом і помилуватися будівлями різних стилів, побувати на Поклонній горі, де в парку Перемоги встановлений обеліск- штик заввишки  1418 см (війна тривала 1418 днів, кожні 10см – 1 день), побудовано Музей Великої Вітчизняної   війни, експозиції якого пощастило переглянути  і знайти прізвище у Залі Слави нашого земляка Героя Радянського Союзу Клименка, переглянути виставу «Володимир Висоцький» у театрі на Таганці.
     За три дні перебування в Москві ми багато чого побачили, почули, познайомилися з новими людьми, поділилися своїми результатами пошукової роботи, перейняли досвід інших.
Конференція була присвячена 70- річчю Сталінградської битви, яка стала початком корінного перелому в ході Великої Вітчизняної війни. Всі заходи організовані так, щоб ми поринули у далекі часи героїчного минулого, познайомилися з учасниками тих подій, зокрема із бойовим шляхом 62-ї армії, якою командував генерал Чуйков В.І., уродженець Срібних  Прудів, Московської області.  Саме на честь цієї армії при Московській загальноосвітній школі №479 створено Музей бойової слави, директором якого є Могерман Борис Давидович.

Фотозвіт
|: | © suzirya | Дата: 14.12.2012

Наш обов’язок – пам’ятати

    Багато років минуло з дня, коли прогримів останній постріл страшної війни проти фашизму. Запрацювали заводи, фабрики, відбудовувалися міста і села… Та до сьогодні не загоїлися рани від тих багатомільйонних людських жертв, принесених в ім’я Перемоги. По всій  Європі розкидані могили,  де покояться залишки
 захисників і визволителів. Не виключенням є і місто Оріхів. На центральному цвинтарі знаходиться братська могила, в якій поховані солдати і офіцери, що боронили наш край від ворога. За нею   вже багато років доглядають гімназисти  «Сузір’я».

     18   жовтня  представниками  молодіжного об’єднання    «Старшокласник» ПакетоюМ.(9-А кл.), організації «Веселка» Борковцем К.(8-А кл.) та  Перцем  Д.(8-А кл.), гімназійного парламенту  Шутом Д.(8-В кл.) була проведена трудова операція з прибирання пам’ятних місць.
     Гімназисти зібрали опале листя та сміття. Так «сузір’ївці» віддали данину пам’яті загиблим. Ми завжди маємо пам’ятати, якою ціною було завойовано мир і цінувати кожну мить свободи і спокою,  не забуваючи тих, хто нам це дарував.

                     Шут Д.(8-В кл.), комітет зі спорту та здорового способу життя 
|: | © suzirya | Дата: 19.10.2012

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Координати кримінальної міліції у справах дітей:

м. Оріхів, вул. Шевченка, 12

тел. 06141-43225

e-mail: ditupolice@mvs.gov.ua


|: | © suzirya | Дата: 15.10.2012

Цікаві канікули

Пам’ятник полтавській галушці  
Музей в Опішні   
В  музеї  полтавської битви    
                      

    13 – 14 жовтня група гімназистів  6-А кл., 7-Б кл., 7-В кл., 8-Б кл., 9-Акл., батьків  та вчителів  відвідали місто Полтаву. До вашої уваги – інтерв’ю голови прес-центру  Трюхан Анастасії з керівником туристичної  групи – Наріжною В.В.:
   - Шановна  Віро  Василівно!  Нещодавно  ви  побували  на  екскурсії разом з гімназистами  та батьками. Які визначні місця Полтави   ви  відвідали?
   - Це була захоплююча подорож  містом  під назвою «Вічно юна стародавня красуня», в ході якої ми відвідали  Каштанову  алею, Круглу  та Оглядову площі, Корпусний сад, дім малоросійського губернатора, Хрестовоздвиженський монастир,  дім  Дворянського зібрання, пам’ятники  загиблим українським козакам, Петру І та полтавській галушці , арку «Біла альтанка».  Наступний день присвятили знайомству з відомою на весь світ з творів М. Гоголя Диканькою. Чудова атмосфера  навіяла спогади про цікаві сторінки  твору.  Наша  група  відвідала  також  пам’ятник М. Гоголю. Не менш цікавими були екскурсії  до  храму-усипальниці Святого Миколая, склепу з прахом нащадків  В.Кочубея, дубової алеї  та  Опішні – музею-заповіднику українського гончарства.
    - Що найбільше вам запам’яталося з цієї подорожі?
    - Це сонячна, тепла погода, що дала нам можливість насолодитися цікавими моментами, а також  Диканька, яку люблю з дитинства, бо виховувалася на гоголівських  творах.
    - Що найбільше вразило дітей?
   - Дітям найбільше сподобалась «Біла альтанка», біля якої розмістилася виставка місцевих художників. Не менш цікавим був музей Полтавської битви, про який із захопленням нам розповідав екскурсовод .
   -Дякую Вам, Віро Василівно, за  чудову розповідь. Сподіваюся, що  наступні ... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 15.10.2012

Щирі привітання
     5 жовтня гімназисти вітали педагогічний колектив «Сузір’я» з Днем працівниківосвіти.
  Зранку на гімназійному подвір’ї зібралася велика «сузір’ївська» родина. Учасники хору привітали педагогічний колектив піснею «Спасибі вам, учителі». 
   Захарчук Д.(6-А кл.),  Сметаніна А.(8-Б кл.), Самойленко Д.
(7-В кл.) та Матіс Р.(9-В кл.) висловили подяку освітянам від імені гімназійного парламенту.

Все, що побажаєш - збудеться
     7-В клас підготував для вчителів святкову музичну композицію «Сонце на долоні», а завершився вітальний концерт піснею «Осіння» у виконанні вокальної групи вчителів гімназії «Зоряне намисто».                                                                         
     У прикрашеному фойє на працівників  чекав сюрприз: кожен міг зірвати з чарівної «Дошки побажань» осінній листочок, на зворотному боці якого містилось привітання зі святом від усього учнівського колективу «Сузір’я». Без сумніву, старання гімназистів не були марними – вчителі залишилися задоволеними і протягом усього дня перебували  у  
піднесеному  настрої.  
                                                  Омельчак А.(9-А кл.),
комітет з шефської та волонтерської роботи.
|: | © suzirya | Дата: 05.10.2012

Свято Першого дзвоника у гімназії

       В перший день осені  по всій Україні продзвеніли перші дзвоники, запросивши  мільйони школярів до Країни Знань.

    Біля 700 учнів цього дня зустріла  Оріхівська  гімназія №1 «Сузір’я», з яких 66 першокласників  під оплески схвильованих батьків  вперше зайшли на урочисту лінійку у супроводі  класоводів  Плєшкової Н.М.(1-А клас),  Трушової Л.М. (1-Б клас ), Табунщик О.П.(1-В клас).    До присутніх на святі  звернувся директор гімназії Галич В.І., привітав усіх з Днем знань та побажав успіхів у новому навчальному році.

    В цей урочистий день  «Сузір’я»  відвідали почесні гості: перший заступник губернатора Запорізької області Ємельяненко В.А., голова райдержадміністрації Дудніченко К.В.,  міський голова Герасименко С.М.. В подарунок   гімназія отримала 5 нових комп’ютерів.

   Яскравою стрічкою вплелися в програму свята пісні у виконанні  Качан В.(6-А ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.09.2012

ДЕНЬ ЗНАНЬ

                                                          Дорогі школярі!

        В усі часи освічена людина користувалася повагою. Навчання – це прихований скарб, це світ знань про людей та їх оточення. Треба навчатися, щоб знати, діяти, жити. Упевнений, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні!
|: | © suzirya | Дата: 01.09.2012

Свято Першого дзвоника
в Оріхівській гімназії №1 "Сузір'я"

1 вересня 2012 року о 9.00

Гімназія чекає на Вас

|: | © suzirya | Дата: 31.08.2012

ТРАДИЦІЙНИЙ ЗБІР УЧНІВ

30 серпня о 9:00

на подвір*ї гімназії.

|: | © suzirya | Дата: 20.07.2012

  В дитинстві відкриваєш материк,
котрий назветься потім — Батьківщина.

                                                                            Л. Костенко

  Як часто ми не помічаємо красу, яка знаходиться поряд із нами! Шукаємо вражень «на боці», подалі від рідних місць. Дивимося із заздрістю іноземні телепередачі і фільми: ось, мовляв, як у них… Адже варто тільки озирнутися – і ми побачимо, який чудовий світ навколо нас, що є чимало місць, відвідати які варто, щоб краще знати історію України та її традиції.
   Весело й цікаво провели відпочинок під час весняних канікул гімназисти 6-В класу… Неповторна зустріч з прекрасним відбулася в старовинному селищі Петриківка, де живуть привітні талановиті люди - творці чудового українського декоративного розпису. Петриківка радо зустрічала чарівними мальовничими краєвидами.
  Разом із дітьми нам пощастило побувати в робочій майстерні Федора Савича Панка, представника сучасної школи Петриківського декоративного розпису. Все, що ми побачили в майстерні, здавалося чудовим, неймовірним. Невелика зала перетворилася на квітник, бо Петриківка - це квіти, квіти, квіти...
  Багато цікавого розповіли нам про те, як створюється Петриківський розпис, як під акварельними фарбами розквітають дивовижні квіти, з'являється буйна зелень, дозрівають фантастичні ягоди. Пощастило також спостерігати за тим, як на папері оживають кисті червоної калини, потім розглянути дерев'яний посуд: цукорниці, тарелі,  сільнички, вази ... Всі ці вироби створені  на радість майстерними руками Федора Савича та його учнів.
    Петриківський край – це  не тільки осередок українського народного розпису, фольклору, а й безмежної гостинності. У цьому ми переконалися на Миколиному хуторі. Назустріч  колективу вийшли дівчина з парубком у національному  українському вбранні з хлібом-сіллю на рушнику - і всі присутні відразу ж відчули, що вони на Україні, на щедрій, багатій  землі – Дніпропетровщині.  Господарі запросили нас до хати, розмальованої традиційним для цієї місцевості петриківським розписом. Дехто з дітей вперше у житті побачив справжню українську піч та інші традиційні побутові  речі, якими користувалися наші пращури.   Незабутні враження залишив майстер – клас з петриківського розпису, писанкарства, соломоплетіння.  Гімназисти власними руками створювали ляльки-мотанки. 
   Ми щиро подякували майстрів за гостинність, висловили задоволення від їх робіт, які випромінюють красу українського народного мистецтва. Після цієї екскурсії усвідомили, як глибоко справжнє народне мистецтво здатне хвилювати людські душі, робити їх багатшими і щедрішими.
   Однією із зупинок подорожі був кінний племінний завод. Завод займається відтворенням, вирощуванням, підготовкою і продажем коней для олімпійських видів кінного спорту: подолання перешкод (конкур), триборство. Цікавою була розповідь екскурсовода про умови утримання, харчування і виховання племінних порід коней. Всі  мали можливість не тільки подивитися, але й відчути себе вершником, проїхавши по  колу на коні.
   Відвідування Дніпропетровського акваріуму, який розташувався на Монастирському острові, стало останньою зупинкою подорожі. Акваріум конструктивними особливостями не має рівних собі в Європі.  У стінах розташовані 20 акваріумів загальною ємкістю понад 20 кубічних метрів. Тут  представлені риби, рослини, молюски та ракоподібні майже з усіх куточків земної кулі: Центральної та Південної Ам ... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 30.03.2012



Ніжні матері, турботливі бабусі, любі сестри, кохані дружини, милі дочки й онучки!
Наші віддані і надійні друзі, близькі і рідні люди!
   Сердечно вітаю вас із найпрекраснішим святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 березня!
   Добрі і ласкаві, мужні і ранимі, такі хоробрі і такі тендітні, ви – найдорожче, що є в житті чоловіків.  
   Охоронниці домашнього вогнища, берегині роду людського, Ви народжуєте і виховуєте дітей, передаючи з покоління в покоління традиції високої духовності, культури, працьовитості. Щедрість ваших душ зігріває, сила духу – захоплює, а краса – вселяє віру в те, що світ буде врятований.
   Від усієї душі бажаю Вам величезного жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з Вами завжди будуть лише гідні люди, а серед них – чоловік, з яким будуть не страшні будь-які негоди! Бажаю, щоб кожен прийдешній день Ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм!

Щиро Ваша,
Оріхівська гімназія №1 "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 08.03.2012

            «Найрозумніший»
  28 лютого,в приміщенні мультимедійного класу, відбувся конкурс-гра «Найрозумніший» для 5-х класів.  Для мене було великою честю  стати учасником  змагань. Під час конкурсу я відчув себе справжнім розумником, зробив серйозний вигляд, налаштувавшись на боротьбу. На жаль, за результатами другого туру мені довелося зайняти місце серед глядачів, та я не дуже засмутився, тому що було за кого вболівати: у третьому турі за перемогу змагалися двоє моїх однокласників, а потім всім серцем вболівав за наш клас. Цікавим було те, що  нам дали однакові карточки,  на яких були написані варіанти відповідей: А, Б, В і Г. З їх допомогою ми давали відповіді. Питання висвітлювались на мультимедійному екрані, а потім з’являлась правильна відповідь. Було дуже схоже на справжнє шоу. Питання були водночас і легкі, і складні, інколи навіть незрозумілі, але було весело. Звичайно, шкода, що призом була грамота, а не «сурок», як в розважальному шоу «Найрозумніший». Хотілося б більше таких конкурсів, перемог,  хвилювань, коли журі оголошує тих, хто пройде далі…
   Переможцем став мій однокласник Куц Віталій, учень 5-А класу. Я за нього дуже радий. А взагалі, цікаве  вийшло шоу, я б на такі кожний день ходив і вам раджу.          
                                                                         Захарчук Д., 5 – А клас

                                                               

|: | © suzirya | Дата: 28.02.2012

«Звеличимо відвагу,з якою вони служили»
  Під такою назвою 16 лютого у приміщенні музею гімназії пройшов конкурс військово-патріотичної пісні  серед  гімназистів 5-8 класів, присвячений Дню вшанування воїнів-інтернаціоналістів.
   Всі класи ретельно готувалися, прагнучи показати максимальний результат. Ми почули давно відомі та улюблені тисячами слухачів пісні  у власній манері виконання гімназистами: майже всі пісні виконувалися з елементами інсценізації . Авторитетне журі у складі Білодід Л.І., Гур’євої О.М. та Верещаги Н.І. так розподілило місця серед конкурсантів: І м. - 5-А та 7-Б класи, ІІ м.- 8-А та 6-Б класи,  ІІІ м. –8-В, 5-Б класи.
   А наступного дня, 17 лютого, відбулася зустріч 8-класників з воїнами-афганцями.
Солдати та офіцери, які пройшли через горнило тієї страшної  війни, поділилися  з  підлітками  своїми спогадами та побажали їм ніколи не проходити такої школи життя.
Гімназистам дуже сподобалася зустріч та зворушила їх до глибини душі.
                                                   Шамрицька Д.,член ГП.

    

|: | © suzirya | Дата: 18.02.2012