Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 75 76 »

Екскурсія до міста Запоріжжя

  1 листопада класоводи 2-х класів Андрусіва Т.В., Клейн Н.О. та Пакета О.О. організували для своїх учнів екскурсійну поїздку до міста Запоріжжя.
  Місцями відвідування були:
1.Музей пожежної справи.
  Діти з задоволенням подивились пожежні інструменти, посиділи в рятувальних машинах, подивились панораму пожежі та мультфільм з ТБ.
2.Обласна дитяча бібліотека.
  Гімназисти ознайомились із книжними сховищами, розглянули різні виставки, побачили велику різноманітність книг та з задоволенням подивились лялькову виставу.
3.Великий захват отримали від смакування страв у Макдональдсі.
4.Майстер-клас у пекарні «Пряня».
  Учні на мить стали майстрами по оздобленню пряників, які потім привезли своїм батькам.
  Дебют відбувся на славу.
  «Це був найкращий день у моєму житті» - говорили діти.
  Сподіваємось і чекаємо наступних поїздок.

 

Фоторепортаж

Класоводи 2-х класів.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Захоплююча подорож до Запоріжжя

  29 жовтня гімназисти  п’ятих класів вирушили на екскурсію до м. Запоріжжя.
  Перша зупинка - «Зоологічний музей при Запорізькому національному університеті» Музей поділено на чотири зали:  в першій представлені опудала тварин, які проживають на території Запорізької області. У зеленій залі - опудала і черепи ссавців і птахів. В синій залі - опудала і вологі препарати птахів, риб, земноводних і плазунів, а також представники ракоподібних та молюсків. У рожевій залі - колекція безхребетних тварин: комах, павукоподібних та ракоподібних.
  Другою нашою зупинкою був аеропорт . Учням сподобалася   цікава розповідь про авіацію і структуру аеропорту , ми мали можливість прогулятися по льотному полю, відвідати кабіни літака : де  можна все натискати, все одягати, всюди фотографувати.
  Усі люблять поласувати карамеллю, проте не всі замислюються над тим, як її виготовляють. Наступна наша зупинка відбулася  у країні Карамелії, яка надала  учням унікальну можливість дізнатись усе про виготовлення карамелі, а найзахоплюючим була    участь у карамельному майстер-класі, де всі гімназисти виготовили власноруч по дві карамелі.
  Наступна зупинка  - Музей історії зброї. В основу  експозиції лягла приватна колекція    В. Шлайфера. Найголовнішою  темою експозиції є історія виникнення й розвитку зброї. Ми дізналися що, хронологічні межі експонатів, представлених у музеї, охоплюють величезний проміжок часу – від середнього палеоліту (40 - 15 тис. років тому) до другої половини ХХ ст. На було  представлено понад  4000 предметів.
  І завершилася наша подорож « Макдональдсом»   
  Спогади, фотографії, враження – все просто супер!
ФОТОЗВІТ

Я.І. Юйкова , класний керівник 5-Б класу.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

     ГІМНАЗИСТИ & УЧИТЕЛІ

      Пора канікул – це чудовий привід активно провести час у гімназійній родині. Зрозуміти, що таке командний дух, взаєморозуміння колег, підтримка фізичної форми і дружнього спілкування.

   

   З цією метою 1 листопада  в КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» відбулися змагання з баскетболу, у яких брали  участь гімназисти 10-11 класів та вчителі. 

   Змагання було складним, емоційним, включало в себе швидкий біг, стрибки, кидки м’яча, здійснювані у протидії суперників. Але у кожної з команд було велике бажання перемогти, тому гра проходила напружено, цікаво та з багатьма  яскравими та напруженими моментами. ФОТОЗВІТ

  Вітаємо безстрашних та відчайдушних учасників нашої гімназії. А перемогла, як водиться у справжньому колективі, звичайно ж, дружба!

Педагог-організатор Вікторія Марич

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 02.11.2018

Екскурсія до Запоріжжя учнів 6-А, Б класів

  Осінні канікули для учнів 6-А і 6-Б класів запам’яталися екскурсійною поїздкою до Запоріжжя. Гостинно нас зустрів аеропорт. Ми прослухали змістовну розповідь про будову аеропорту, злагоджену роботу всіх його служб, подивилися відеоролик про правила поведінки в літаку і про те, що заборонено робити. Ми побували на аеродромі, де дізналися про класифікацію літаків і побачили їх на власні очі. Нам було дозволено зайти в один із літаків. Було дуже цікаво посидіти в салоні, відвідати кабіну пілотів. Одним словом, ми були задоволені і вражені побаченим.
  А далі.....«McDonald’s», де  поласувати смачною їжею. Так як в цей день було свято Хелоуін, ресторан був прикрашений відповідно до теми. Все було дуже оригінально та цікаво!
  Нарешті ми дочекалися реальних розваг! Дві години, проведених у «Дитячій Планеті» пролетіли непомітно. Ми грали, сміялися, розважалися....   Кожен вибрав захоплення за бажанням.   
Фотозвіт

Матеріал підготувала Трофименко Олександра, гімназистка 6-А класу.

|: | © suzirya | Дата: 01.11.2018

"ЦЕ ТОМУ, ЩО МИ ПІЛОТИ..."

  

   Гімназисти 6-Б та 6-А класів КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузіря» 31.10.2018 року  під час осінніх канікул побували на незабутній екскурсії.

  Спочатку ми відвідали гніздечко літаків – Запорізький міжнародний аеропорт,  де почули розповідь про авіацію та структуру аеропорту, здійснили прогулянку по злітній смузі, побували у справжньому літаку та найсвятішому місці - кабіні пілота. Ми дізналися багато нового про самих незвичайних птахів - про літаки.

 

  Після цього, зголоднівши, ми зупинилися у ресторані  «McDonаld’s», щоб почастувати себе смаколиками.

 Другою зупинкою нашої подорожі був розважальний центр «Дитяча планета», де нас зустріли такі розваги як  батути, тарзанки, горки,  атракціони, лабіринти, машинки. Ми активно відпочили та отримали купу задоволення. Більше фото ТУТ

 Дякуємо нашим класним керівникам Денисенко В.І. та  Саєнко О.М.  за чудово проведений час.

                                                                                                      Семенець Дарія, 6-Б клас

 

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 01.11.2018

Нумо, однокласники, всі разом руш!
Вступаємо впевнено в країну НУШ!

  Наша велика гімназійна родина 1 вересня 2018 року гостинно вітала нових мешканців країни «Сузір’я».
  Пропонуємо вашій увазі фоторепортаж та уявне інтерв’ю з першокласниками.
Читати повністю >>

|: | © suzirya | Дата: 31.10.2018

  З 16 по 19 жовтня в нашій  гімназії  проводився тиждень біології та хімії.   

  Основною метою проведення цього тижня було виховання любові до природи; активізації пізнавальної діяльності учнів; поглиблення їх знань. 

 В рамках цього тижня були проведені заходи: читати повністю>>

|: | © suzirya | Дата: 25.10.2018

 «Недаром говориться, що діло майстра боїться»

19 жовтня  гімназійна родина зібралася на  подвір’ї для участі в акції «Чисте довкілля».

   

  Учні й їх класні керівники прибирали листя, щедро подароване нам осінню, батьки і вчителі створили «Альпійську гірку», яка стане окрасою нашої гімназії.

 Від щирого серця ми вдячні  всім, хто прийшов і працював разом із нами, адже за Вашою допомогою  і створився новий затишний куточок, який прикрашає гімназійне подвір’я.

 Цей день ми запам’ятаємо як день «веселої праці», який поєднав дітей, батьків, учителів.  Тож пам’ятайте слова великих мудреців: «Недаром говориться, що діло майстра боїться».

ФОТОЗВІТ 

.

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 24.10.2018

18 жовтня 2018 року в гімназії стартував  ІX Міжнародний мовно - літературний конкурс імені Тараса Шевченка

Вчителі української мови та літератури Бондарєва Н.В. та Карпій А.М. привітали учасників Конкурсу та побажали високих результатів та ґрунтовних знань.


 Гімназисти 5- 11 класів (25 учасників) виконували завдання І етапу Конкурсу. За результатами гімназійного етапу  до ІІ (міського) етапу Конкурcу переможно крокують:
1.Петрова Крістіна 9-Б клас ( І місце) –вчитель Бондарєва Н.В.
2. Ситник Марина 11-А клас ( І місце)- вчитель Яремчук Н.І.
3.Скрипаль Марія 10-А клас (І місце) – вчитель Ярмак А.С.
4.Галутва Анастасія 5-А клас ( І місце) – вчитель Глинянко І.В.
5.Петрушенко Аліна 9-А клас (І місце) – вчитель Глинянко І.В.
6. Колісніченко Богдан 11-Б клас ( І місце)  – вчитель Яремчук Н.І.
7.Семенець Дарія 6-Б клас (І місце) – вчитель Яремчук Н.І.
8.Біньковська Даріна 10-А клас (І місце) – вчитель Ярмак А.С.
9. Заєць Олег 6-А клас (І місце) – вчитель Яремчук Н.І.
10.Сулиз Дарина 8-В (І місце) – вчитель Карпій А.М.
11.Войтешонок Мєланія 7-В ( І місце) – вчитель Бондарєва Н.В.
12. Малінка Інна 9-Б клас (І місце) – вчитель Глинянко І.В.
13.Тоцька Анастасія 10-А клас (І місце) – вчитель Ярмак А.С.

Бажаємо нашим шевченкознавцям успіхів і перемог !!!

|: | © suzirya | Дата: 24.10.2018

Гімназія – учасник програми
«Healthy schools: заради здорових і радісних школярів»

  На початку жовтня творча група вчителів гімназії відправила заявку на участь у проекті Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» спільно з Mondelez International Foundation «Healthy schools: заради здорових і радісних школярів». Програма стартувала 15 жовтня, а через тиждень ми отримали повідомлення про зарахування нашого освітнього закладу до числа учасників проекту.



  Мета проекту: сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я. Програма спрямована на популяризацію здорового способу життя та профілактику ожиріння.
  Протягом 2018-2019 навчального року наш освітній заклад долучається до 500 шкіл України і буде спрямовувати свою роботу на реалізацію проекту за 3 напрямками:
  Фізична активність: (сприяння активному дозвіллю учнів, розвиток спортивних секцій, проведення рухових активностей під час освітнього процесу).
  Здорове харчування: (перегляд раціону учнів, просвітницька робота, сприяння у споживанні фруктів, овочів та інших продуктів для збалансованості раціону школярів тощо).
  Організація простору: (створення безпечних та комфортних умов, інформаційні стенди, спортивні куточки та зони психологічного розвантаження тощо).

Ми закликаємо батьків продемонструвати гімназистам приклад дотримання принципів здорового способу життя.

Тому, беріть на озброєння ці поради (за посиланням) і будете здоровими!

|: | © suzirya | Дата: 24.10.2018

     У Класичному приватному університеті

   18 жовтня гімназисти 11-A та 11-Б побували в м. Запоріжжя в Класичному приватному університеті. Класичний приватний університет — вищий навчальний заклад IV рівня акредитації. Заснований як Запорізький інститут державного та муніципального управління 1992 року. В листопаді 2007 року змінив назву з «Гуманітарного Університету „ЗІДМУ“» на «Класичний приватний університет». 

  

  Нас привітно зустріла ст. викладач Трофімук Катерина Василівна та провела пізнавальну екскурсію по території та аудиторіях закладу, а також познайомила із факультетами даного вузу. Щодо умов навчання: в університеті є все необхідне: спортивні зали, басейн, стадіон, оснащений новітніми технологіями.

  Цікавою була бесіда і про студентське життя. Представники студентського самоуправління поділилися враженнями про цікаве різноманітне життя. Як виявилось, студенти цього закладу дуже активно та енергійно разом проводять свою позанавчальну діяльність. Студенти вузу проходять практику за кордоном, отримуючи гарний досвід та навички у професійній діяльності, що допомагає у подальшому працевлаштуванні.

         

   Було проведено два майстер-класи з менеджменту та дизайну, де ми працювали в командах і виявляли свої здібності.

     

  Ми задоволені зустріччю. Враження залишилися тільки приємні. Це дійсно гарний заклад, який турбується про своїх студентів.

Від імені одинадцятикласників, Цюрупович Катерина

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 19.10.2018

  Тиждень початкових класів
«Кольоровий дивосвіт»
 

  8 жовтня 2018 року у КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» розпочався тиждень початкової школи під яскравою назвою «Кольоровий дивосвіт». Кожен день тижня присвячений певному кольору та має свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходитимуть в рамках тижня, розвиватимуть творчість дітлахів, навчатимуть їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.
  Веселка починається червоним кольором, тому День доброти  (понеділок) у нас був яскравим, чарівним, неповторним… Недарма червоний асоціюється з сонцем, вогнем, енергією, коханням. Він  надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги й негативних емоцій, викликає відчуття тепла та має зігріваючу дію. Сьогодні ми мали змогу переконатися у цьому.
  Девіз цього дня: «В маленькому серці любов палає, для зла і зневаги місця немає».
   Початок був захоплюючим.  На лінійці кожен клас отримав завдання.
  Першокласникам  виготовлятимуть сонечко з долоньок, гімназисти других класів -  велике серце із маленьких частинок,третьокласники – голубів, а випускники створюватимуть квіткову галявину. Діти із захопленням взялися до роботи. Вражала їх вправність і винахідливість.А ще до вподоби всім став  тематичний одяг.
  Учні 4-В класу  гарними й теплими словами заряджали звичайну водичку , щоб вона стала  кориснішою. «Червона вода»  оберігає від холоду й дарує життєву енергію. Якщо ви перевтомились, випийте ковток води із червоної склянки й відразу відчуєте приплив енергії. Червоний колір допоможе вам «омолодитись».  Таку воду потрібно споживати маленькими ковтками вранці!
  Учні дізналися багато цікавого про червоний колір від маленьких кольорознавців, малювали кольорову мозаїку під музику, а також створювали монотипію «Серце до серця» до Дня доброти.

ФОТОРЕПОРТАЖ

День радості (вівторок) виявився дуже сонячним і яскравим, адже він був жовтим.  Це колір сонця, радості й оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще.
  Девіз дня: «Посміхнись тому, хто зліва, посміхнись тому, хто справа, ми – одна  сім'я»
  Протягом дня учні початкової школи дізналися про таємниці жовтого кольору, слухали жовту казку,залюбки гралися, надували повітряні кульки,заряджали воду,створювали квіткову галявину, соняшники з флоромозаїки,пригощалися жовтими фруктами, фотографувалися, визначали найяскравіший образ. Учні 1 класів виготовляли сонечко з долоньок та грали в твістер.4-А клас брав участь у майстер-класі по виготовленню об’ємних квітів.
  Хлопчики і дівчатка 3-х класів зібралися разом у вівторок , щоб подарувати один одному сонячну теплу посмішку і зустрітися з героями улюблених книжок.
 Завданням казкового ігроленду було  "оживити" їх, одягнувши різноманітні реквізити. І враз з'явилися Бджілка Майя і Мальвіна, Пірати і Кіт Леопольд, жабка - Скрекотушка, мишка - Скреботушка, лисичка - сестричка і ще багато - багато персонажей дитячої літератури.
 Кульмінацією ігротеки був веселий флешмоб, який провели восьмикласниці Босенко Яна і Козирь Діана.  Веселі танці підбадьорили дітвору і подарували їм море позитивних  емоцій.
 День минув швидко і весело.

ФОТОРЕПОРТАЖ

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 17.10.2018

АВТОБУСНИЙ ТУР ДО ПІВДЕННОЇ ПЕРЛИНИ УКРАЇНИ

​​​​м. ОДЕСА

      

   Автобусно-пішоходна екскурсія "Ах, Одесо!" дозволила гімназистам відвідати головні пам'ятки: вул. Дерибасівську, Приморський бульвар, Морський вокзал, Потьомкінські сходи, Оперний театр, Іьалійський дворик, Пале-Рояль, Думську площу, пам'ятник Апельсину, Одеську кіностудію, Музей цікавої науки, Музей воскових фігур "У Баби Уті", Білгород-Дністровський, Аккерманську фортецю, "Дворики Одеси", готельний комплекс "Одеса" (з проживанням).

Фотозвіт

 

|: | © suzirya | Дата: 16.10.2018

Подарунок

бійцям 23-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України

та їх командиру Дмитру Дмитровичу Герасименку

від учнів КЗ "Оріхівська гімназія №1 "Сузір'я" Оріхівської міської ради

до Дня захисника України 14.10.2018 р.

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 14.10.2018

День учнівського самоврядування

   Роль учнівського самоврядування набуває неабиякого значення в сучасному суспільстві, яке  стрімко розвивається. 
    Ось і в КЗ "Оріхівська гімназія №1 "Сузір'я" 12 жовтня 2018 року вже традиційно відбувся День учнівського самоврядування. Захід проводився з метою пропагування серед учнівської молоді основних засад місцевого самоврядування, формування активної життєвої позиції старшокласників та реалізації їх лідерського потенціалу, виховання інтелектуального  духовно розвиненого підростаючого покоління - майбутнього нації. 

СПИСОК ВЧИТЕЛІВ 12.10.2018 р.

   

ФОТОЗВІТ

Відгуки про день самоврядування

     
     Мені дуже сподобалося! Я вражена! Діти 6-А класу були дуже привітні, слухняні, спокійні. Вони добре засвоювали новий матеріал і охоче відповідали на питання та задавали їх. Вони мене вразили своєю відповідальністю та готовністю до уроків! 
     Я проводила українську мову та зарубіжну літературу у 6-А класі. Історію України та французьку мову в 11-А класі. В 11 класі урок пройшов набагато легше! В цілому, мені все сподобалося! 

Носенко Анна, учениця 11-А класу

 

       12 жовтня мені випала нагода бути в ролі вчителя. Я провела урок української мови в 6-Б класі. Взагалі, мені сподобалося розповідати дітям новий матеріал, перевіряти їхні знання, ставити оцінки. Проте, я ніколи б не погодилася працювати вчителем:
по-перше, це потребує неабияких нервів та витримки;
по-друге, потрібно довго працювати  над загартовуванням колективу.
Можу сказати, що ця професія не для мене.  

Гайдар Анастасія, учениця 11-А класу 


       У ролі вчителя я вже не перший раз, але з кожним роком я все більше розумію, яка це тяжка професія. У мене було 4 урока у різних класах, і це дійсно непросто. Тобі потрібно швидко змінювати методи викладання, бо дійсно нелегко зацікавити старші класи і утримати увагу молодших. Кожного уроку потрібно бути надзвичайно уважним, тому що ти маєш поглянути на усіх дітей і помітити, кому з них незрозумілий матеріал, бо учні всі різні і до кожно потрібно знайти свій підхід. День самоврядування - це величезний досвід для дітей, вони не тільки можуть визначитись з майбутньою професією, а і ставитися з більшим розумінням до викладачів.

Цюрупович Катерина, 11-Б клас
 

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 13.10.2018

Фільми, казочки, новини
він транслює щохвилини...
(загадка)

Напередодні великого хрестиянського свята Покрови Пресвятої Богородиці випускник нашої гімназії, а нині заступник голови міської ради Вініченко Микола Дмитрович завітав, щоб зробити подарунок для БІЦу...

Про це читайте у новому дописі Любові Іванівни Білодід у блозі "Бібліоград "Сузір`я"  

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 12.10.2018

Як гімназисти вчителів вітали з професійним святом

Зустріч вранці

       ФОТОРЕПОРТАЖ

Святкова нарада та педрада

  ФОТОРЕПОРТАЖ

Фотовиставка "Відгадай? Як вчителі маленькими були"

 

|: | © suzirya | Дата: 12.10.2018

БАЖАЄМО ЛЮБОВІ!     

     

     Настала пора, коли природа влаштовує різнокольоровий вернісаж осінніх картин на тлі яскраво-синього неба. Здавна в Україні осінь - це щедра пора весіль.

     Звучать весільні вітання і у нашій гімназії. Сьогодні вони адресовані педагогу-організатору Вікторії Романівні та її обранцю Олексію Олександровичу Маричам.

     Колектив гімназії

щиросердно вітає молоде подружжя

і бажає

кохання й вірності на сто літ,

щоб жили щасливо без горя і бід!

Бо людям для щастя багато не треба -

сімейного затишку й мирного неба!

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 05.10.2018

Учителю наш! На життєвій дорозі
Хай щастя завжди супроводжує Вас,
Хай радість чекає уже на порозі,
Хай всі починання у добрий лиш час.
В день вчителя ми вам вклоняємось низько,
І щире спасибі ми кажемо вам,
Душею ви з нами, ви поряд, ви близько,
Знання ви і серце даруєте нам!

З повагою гімназисти 5-х класів

|: | © suzirya | Дата: 05.10.2018

УЧИТЕЛЮ! ПОРАДНИКУ І ДРУЖЕ!

Ви вибрали дорогу непросту!

Ми Вам сьогодні дякуємо дуже

За Вашу працю вчительську святу!

З Днем учитeля! 
Зі святом вас, дорогі педагоги, з Днем учителя! Нехай кожен день ваш буде посмішками наповнений, квітами, правильними відповідями і відмінними оцінками учнів, вашими творчими ідеями і яскравими талантами, мудрістю і натхненням, радістю і любов’ю, душевним спокоєм і простим щастям!

Ольга Соловей, Крістіна Касярум, Любов Чубирь

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 05.10.2018