Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 75 76 »

День боксу в «Сузір’ї»

   Найпопулярнішим видом спорту сьогодні в Україні є бокс. В нашому маленькому містечку  боксом займається майже півсотні дітей різного віку. Завдяки старанням тренера, кандидата в майстри спорту з боксу Дернового Ігоря Олеговича, маленькі спортсмени залюбки тренуються, беруть участь у змаганнях, а головне - популяризують цей вид спорту серед однолітків.
  Наш освітній заклад був першим, в якому відбулося відкрите тренування команди боксерів-гімназистів. Зокрема, серед наших учнів є чемпіон України з боксу Маруєв Іван, переможці обласних, районних турнірів.
  Під керівництвом тренера хлопці-боксери продемонстрували технічні можливості, показали елементи боксерської техніки, а також переконали присутніх в тому, що бокс - спорт справжніх чоловіків.
  Наш освітній заклад і надалі продовжить популяризувати спорт серед учнів, адже лише у здоровому тілі – здоровий дух!

Відеорепортаж

Заступник директора з науково - методичної роботи Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 28.11.2018

Заходи до Дня Гідності та Свободи
 (19.11.18 – 23.11.18)

Патріотично-інформаційні хвилинки
 «Становлення української державності»

    21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднує дві знакові події у новітній історії України – Помаранчеву революцію  та Революцію Гідності 2013 р. Свято встановлено Указом Президента України від 13 листопада 2014 р.
    Для учнів 5-11 класів гімназії були проведені інформаційні п’ятихвилинки на тему «Становлення української державності. Помаранчева революція. Революція Гідності».

   Фотозвіт.

  Акція «Горіхи для бійців»

  Класні колективи 1-11 класів 22 листопада підтримали волонтерський рух , який стартував у рідному місті. Гімназисти  взяли участь в  акції «Горіхи для бійців». За інформацією, викладеною у соціальній мережі Фейсбук  волонтером О.О.Мірошніченко, ми дізнались, що горіхи можна доправити у місто Херсон (волонтерам «Сонячного блокпосту»)  . Їх буде використано для приготування  вітамінно – енергетичних наборів . Маємо надію, що горіхи з міста Оріхова, зібрані нашими дітьми та їхніми родинами, захистять від захворювань,  додадуть сил, витривалості, а ще надії і теплоти у холодні зимові дні  нашим хлопцям на передовій.  Сподіваємось, що кожен волоський горіх  зміцнить  здоров’я  бійців  Збройних Сил України.
   Гімназія зібрала – 220 кг горіхів.
  Дякуємо всім, хто долучився до акції !
Фотозвіт.

  Година спілкування у 9-Б класі

  22 листопада у 9-Б класі була проведена година спілкування на тему: «Майдан – символ честі й гідності українського народу». Малінка І., Кириченко А., Манелюк А. ознайомили учнів класу з доленосними подіями в Україні початку ХХІ століття, з причинами й наслідками загальноукраїнських протестів, мітингів та інших акцій громадянської непокори під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. Дев`ятикласники були вражені патріотизмом і мужністю громадян України, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

 

Староста 9-Б класу, Клименко Ксенія

 

"Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до мирного життя" -

   саме такого висновку дійшли учні 6-Б класу, обговоривши події листопада 2013 року на Майдані Незалежності та згадавши героїв, яких назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 27.11.2018

Чи варто гнатися за модою?

   На це та багато інших питань шукали відповідь першокласники протягом одинадцятого тижня навчання в НУШ. Діти мали можливість зрозуміти, що
мода – не те, що всі носять, а те, що прикрашає тебе і робить не схожим на інших.
   Мода і краса в певній мірі взаємопов’язані, але не слід забувати, що все ж таки здоров’я  - найбільша й найдорожча цінність у житті. Найкрасивіша лю-дина – це здорова людина.
   У четвер 22 листопада 2018 року учні перших класів для гімназистів почат-кової ланки провели дефіле шкільної форми. Юні моделі творчо підійшли до вибору вбрання.
   Під час вітамінної перерви в п’ятницю першокласники на практиці довели твердження «Здоровим бути модно!».
  Отже, в людині все має бути прекрасним: і зовнішність, і душа. А для цього треба докладати певні зусилля, мати почуття міри й здоровий глузд.  

Фоторепортаж

Відеорепортаж


Класоводи перших класів

|: | © suzirya | Дата: 26.11.2018

Вітаємо
 переможців районного етапу
 Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика:

Носенко Анну(11-А ,1 м. ,обласний етап),
Глущенко Єлизавету (10-А,1 м.),
Чижа Артема (9-Б,1 м.,
обласний етап),
Петрушенко Аліну (9-А , 2 м.),
Пакету Лілію (9-Б, 2 м.),
Чайку Єгора (8-Б, 2 м.),
Сулиз Дарину (8- В, 3 м.) ,
Дикуна Ігоря (8- А, 3 м. ),
Базарову Марію (7-В, 2 м.),
Піхулю Валерію (7-В, 2 м.),
Семенець  Дарину (6-Б, 3 м.),
Трофименко  Олександру (6-А, 2 м.)
Дяченко Єву (5-А, 1 м.).

Керівник профільної кафедри – Бондарєва Н. В.

|: | © suzirya | Дата: 26.11.2018

Звітує екологічна студія «Перлина-Україна»

    22 листопада 2018 року в гімназії №1 «Сузір’я» відбувся відкритий виховний захід для учнів 9 класів за темою «Хвала рукам, що пахнуть лісом». Його метою було формування екологічно-свідомої людини, яка здатна організовувати своє життя і життя суспільства без шкоди природі. Також захід був спрямований на прославлення дуже давньої, але несправедливо забутої професії лісничого. Тому на урочистості були запрошені працівники Оріхівського лісництва.

Продовження читайте ТУТ

ФОТОЗВІТ

 

Керівник екологічної студії Коршун А. Я.

Кореспондент екологічної студії Покидько М.

|: | © suzirya | Дата: 26.11.2018

З Україною в серці

  21 листопада в День Гідності та Свободи в 8-А класі відбувся виховний захід, який нагадав про події п`ятирічної давності.
  Ми з щемом у серці переглядали відеоролики тих років; уважно вслухалися в кожне слово, яке звучало з уст Ірини Володимирівни; заслуховувалися читанням віршів маловідомих авторів у виконанні Литвиненко Юлії, Владімірової Дар`ї; зворушували до сліз вірші-листи з Майдану до своїх матерів, які читали Клименко Сергій, Попко Владислав; з трепетом у душі згадували про Небесну Сотню; з цікавістю слухали розповіді Любові Іванівни Білодід про друковані видання, які були представлені на книжковій виставці «Читайте, щоб знали!»
  Кожен з нас торкнувся «священного вогню» свічки, яка передавалася з рук у руки як символ пам`яті про невинно убитих під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача»
  Хвилиною мовчання ми вшанували Героїв Майдану, які полягли за наше світле майбутнє.
  Захід закінчився, але пам`ять про ці події залишаться в наших серцях навічно.

Козловський Артем, учень 8-А класу

Фотозвіт із заходу

|: | © suzirya | Дата: 23.11.2018

Багата осінь

    Багатьом період пізньої осені здається сумним і похмурим часом. Сонечко вкрай рідко показується на небосхилі. Зазвичай все небо затягнуте сірими важкими хмарами. Кожен наступний день стає схожим на попередній. Ця низка сірих днів триває деякий час. Дні з кожним разом стають дедалі коротші. Ось така вона, пізня осінь.

    Осінь вважається найщедрішою порою, адже вдосталь балує нас своїми дарами. Корисні овочі та налиті сонцем фрукти - це не всі її багатства. Різнобарвні листочки радують яскравими фарбами, а під золотистим килимом з листя ховаються жолуді, шишки і каштани. Учні 4-А класу скористатися всіма цими природними матеріалами для творчості. І ось що у нас вийшло.

   

Класовод: Волошина С.А.

|: | © suzirya | Дата: 22.11.2018

Юні театрали

  Під час проведення тематичного тижня «Театр», що пройшов з 12  по 16 ли-стопада 2018 року, першокласники мали можливість випробувати себе у ролі сценаристів, акторів, співаків, дублерів, гримерів, костюмерів та декораторів.
  Протягом цього тижня здобувачі початкової освіти Нової української школи:
•    поглибили свої знання про театральне мистецтво;
•    ознайомились з різними видами театрів (музичним, ляльковим, драма-тичним, театр тіней та ін.);
•    розширили уявлення про театральні професії;
•    креативно інсценували художні твори: казки, оповідання, віршики.
  Першокласники показали драматизацію таких казок та пісень: «Рукавичка», «Ріпка», «Колобок», «Ходить гарбуз по городу». Діти охоче перевтілювалися в зайчиків, ведмедиків, гарбузиків та бурячків.

  Фоторепортаж

  Відеорепортаж

Класоводи перших класів  

 

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2018

19 листопада відбувся II тур Всеукраїнської предметної олімпіади з історії.
Переможцями стали такі гімназисти:

I місце: Радченко С. (11-А), Біньковська Д. (10-А), Ярославицька Д. (9-Б).
II місце: Колісніченко Б. (11-Б), Попадинець А. (10-А), Кульбак А. (9-Б), Чайка Є. (8-Б).
III місце: Левченко К. (8-Б).

Щиро вітаємо учнів з перемогою.

Бажаємо подальших успіхів у вивченні історичної науки.

Пріщенко О.Л. -  керівник методичного об’єднання
вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін.

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2018

Вітаємо
переможців районного етапу Всеукраїнської олімпіади з російської мови та літератури:

Носенко Анну  (11-А, 2 м.),
Глущенко Єлизавету (10-А, 2 м.),
Громей Олесю (10-Б, 2 м.),
Клименко Жасміну (11-А, 3 м.),
Петрову Крістіну (9-Б, 3 м.)

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2018

ТИЖДЕНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ У ГІМНАЗІЇ
12.11.18 – 16.11.18

  Висловлюємо подяку від гімназистів та вчителів, від себе особисто  Дубязі Яні Іванівні, фахівцю з профорієнтації Оріхівського Центру зайнятості, за допомогу у плануванні та проведенні Тижня профорієнтації, тренінги для старшокласників та квест для 5-ків.  Усі заходи були цікавими та пізнавальними.  Будемо співпрацювати і надалі, щоб з вашою допомогою відкривати  світ професій, знайомитись з підприємствами міста, виробничими процесами… і  спілкуватися з цікавими людьми.

Заступник директора з виховної роботи
Гур’єва О. М.

ЕКСКУРСІЯ ДО ТОВ "Оріхівсільмаш"

  13.11 учні 9-Б класу відвідали ТОВ "Оріхівсільмаш".  ТОВ «Оріхівсільмаш» - виробниче підприємство сільськогосподарського машинобудування. Ту працю, яку виконують робітники підприємства, не можна назвати легкою. Працювати дуже складно. Дев’ятикласники з цікавістю спостерігали за робочим процесом, паралельно слухали розповідь про саме підприємство. Увесь клас вдячний директору  ТОВ "Оріхівсільмаш" Андрію Купріянову, за дозвіл побачити весь виробничий процес.

Журналіст 9-Б класу, Клименко Ксенія

Профорієнтаційна екскурсія до швейної фабрики 7-Б класу

  14 листопада учні 7-Б класу гімназії відвідали Оріхівську швейну фабрику. Учні навчаючись, знайомляться з професіями. Діти ознайомилися з роботою працівників розкрійного, основного-пошивного, пакувального цехів. За зміну виготовляють 150 верніх захисних курток для воїнів Української армії. Діти побачили, що весь колектив працює злагоджено ніби один організм. Адже кожна з працівниць добросовісно ставиться до роботи, вправні руки майстринь-швей швидко і якісно виконують свої операції. Робота йде конвеєром і від професійної майстерності, відповідальність кожного робітника залежить результат роботи всієї зміни і фабрики в цілому.
  Діти вперше бачили як працюють промислові, електричні швейні машинки, всі вони автоматизовані та з програмним управлінням. Цікаво було спостерігати як створювався виріб з перших швів до останнього -перевірки на якість. Учні впевнилися, що праця швеї важка, відповідальна, потребує витримки та старанності. Екскурсія люб’язно провела майстер виробництва Сніжко Тетяна Іванівна.

Костенко Н.М., класний керівник 7-Б класу

  Тренінг «Моя ціль», люб’язно проведений представником Оріхівського центру зайнятості  Дубягою Я. І., не залишив байдужими гімназистів одинадцятих класів та їх класних керівників Гаращенко А.П., Яремчук Н.І. 14 листопада запам’ятається випускникам як день подолання труднощів у виборі професії.
  Вибір професії &mdash ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 19.11.2018

  Протягом вересня-жовтня учні 4-А класу брали участь в онлайн олімпіадах «Осінь 2018» на платформах «Всеосвіта»  (українська мова і «Безпечна дорога до школи») та «На урок»  («Безпечний інтернет»,  математика, українська мова, трудове навчання, основи здоров’я, «початкові класи»). Дипломами І ступеня всеукраїнського рівня нагороджено  34 учня, дипломами ІІ ступеня – 30 учнів, ІІІ ступеня – 18 учнів. Найактивнішими  та найкращими були Кошева Софія, Савенко Володимир, Качан Євгенія, Скрипаль Ксенія, Глувко Ксенія, Хвостик Анастасія, Дятлов Євгеній, Коціло Дар’я, Вигівська Надія.
     

Класовод Волошина С.А.

|: | © suzirya | Дата: 16.11.2018

Вітаємо
переможців районного етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури:

Радченко Софію  (11-А ,1 м.),
Мороз Дарину  (11-Б,2 м.),
Біньковську Анастасію (10-А, 2 м.),
Глущенко Єлизавету(10-А,2 м.),
Чижа Артема (9-Б, 1 м.),
Петрову Крістіну (9-Б, 2 м.),
Дикуна Ігоря (8-А,3 м.),
Сулиз Дарину (8-В,2 м.)

  

Бондарєва Н. В., керівник профільної кафедри

Вітаємо
призерів   районного етапу  
Міжнародного
мовно-літературного   конкурсу ім. Т.Г.Шевченка:

Галутву Анастасію(5-А , 1 м.  ),
Семенець Дарину(6-Б ,2 м.),
Зайця  Олега (6-А ,3 м.),
Войтешонок Мєланію (7-В ,1 м.),
Сулиз Дарину(8-В, 3 м.),
Малінку Інну (9-Б , 1м.),
Петрову Крістіну(9-Б , 1 м.),
Петрушенко Аліну (9-А , 2 м.),
Хвостенко Катерину (10-Б, 1 м.),
Біньковську Дарину (10-А, 2 м.),
Тоцьку Анастасію  (10-А. 2 м.),
Ситник Марину (11-А. 1 м.),
Колісніченка Богдана (11-Б,2 м.)

Бондарєва Н. В., керівник профільної кафедри    

|: | © suzirya | Дата: 16.11.2018

Осінній бал - 2018

  Жовтневими днями, напередодні осінніх канікул, в гімназії величають осінь. Прощаються з нею гімназисти до наступного року. 26 жовтня  Осінній бал гостинно зустрів  в нашому навчальному закладі  учнів, вчителів, батьків.
  Учасники ретельно до нього  готувалися. Гімназійний парламент, пари від кожного класу - всім було цікаво і небайдуже. Гімназисти змагалися у конкурсах, а переможці вибороли   призові титули  «Король осіннього балу - 2018» та «Королева осіннього балу - 2018», під керівництвом педагога-організатора Марич В.Р.
  Оформлений  чарівно зал  осінніми квітами, гірляндами, листочками, які  були  основною  прикрасою -  все це  створило атмосферу  справжньої  казки. Свято було незабутнім!
  Осінній бал увібрав у себе  найкращі особливості аристократичного стилю, минулого  та сучасного часів. У залі панувала таємнича, творча атмосфера. На старшокласників чекала цікава програма, а щоб додати азарту, вечір провели у формі змагань.
  Королем та королевою Осіннього балу стали Козир Микола та  Самойлова Тетяна, гімназисти 10- Б класу. Організатори для всіх приготували солодкі сюрпризи. Маємо надію, що такі бали стануть традиційними в нашому закладі.
  Привітної осені, душевного тепла та злагоди!

Фоторепортаж

Гімназійний парламент

|: | © suzirya | Дата: 14.11.2018

У гімназії пройшов Національний урок безпеки

 

  9 листопада 2018 року  учні 3-Б та 4-Б класів, які поглиблено вивчають англійську мову, їх класоводи Трушова Л.М., Сьомченко І.Я. та вчитель англійської мови Синчило І.А. взяли участь у проведенні Національного  уроку безпеки.
  До дітей завітала головний інспектор Оріхівського районного сектору головного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Запорізькій області Д’яченко Юлія Іванівна.
  Юлія Іванівна  провела з дітьми цікаву розмову, під час якої учні ще раз пригадали правила протипожежної безпеки. Діти впевнено відповідали на питання інспектора про те, як поводитися у випадку пожежі та інших надзвичайних ситуацій. Всі присутні подивились  англомовну версію мультсеріалу  «Фокс і Трот поспішають на допомогу». На завершення розмови Юлія Іванівна запросила дітей взяти участь у конкурсі малюнків з нагоди Національного уроку безпеки.

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 09.11.2018

Вища освіта в Польщі. Міфи та реальність

  Незабаром перед нашими одинадцятикласниками постане нелегкий вибір майбутньої професії ,а разом з тим і ВЗО. «Куди піти навчатися,щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці?» - таке питання ставить перед собою кожен випускник.
  З метою профорієнтації майбутніх випускників, а також на запрошення адміністрації, до гімназії завітали представники Центру по
льської освіти UP-STUDY. Гімназисти познайомились із провідними університетами, академіями Варшави, Вроцлава, спеціальностями, які пропонують ВЗО Польщі. Центр надає можливість абітурієнтам вивчити іноземну мову на рівні В2  з провідними викладачами м.Запоріжжя та Польщі, а також брати участь у безкоштовних дискусійних  клубах вихідного дня. Особливо цікавою інформацією для гімназистів стала можливість безкоштовного навчання, стипендіальні гранти серед абітурієнтів UP-STUDY, підтримка студентів у Польщі.
 Інформація про навчальні заклади та місце знаходження Центру польської освіти UP-STUDY розміщується на  офіційному сайті (up-study.ua), а в гімназії можна знайти інформацію на стенді з профорієнтаційної роботи серед гімназистів  (ІІ поверх).
  Гімназія  і надалі активно співпрацюватиме з Центром польської освіти UP-STUDY, пропонуючи батькам спільні зустрічі та цікаві презентації освітніх закладів за кордоном.

|: | © suzirya | Дата: 08.11.2018

Оголошення!
Шановні батьки!
9 листопада, об 11.00, в гімназії відбудеться написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
Запрошуємо всіх, хто не байдужий до долі української мови і бажає перевірити свій рівень знань.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Осінні канікули гімназистів

  Осінні канікули гімназисти провели цікаво та з користю. Подорожували країнами Європи, а саме відвідали: Німеччину, Францію, Чеську Республіку та Польщу.
  Зі Львова  через Польщу попрямували до Берліна.
  Берлін розташований на берегах річок Шпреє й Хафель і є найбільшим містом Німеччини, як за кількістю населення, так і за площею. Це величезний європейський культурний, економічний і транспортний центр. Берлін нагадував собою величезну експозицію, адже на кожному кроці ми бачили неймовірні споруди, що дивують або своїм віком, або дивовижними формами. У Берліні насичене життя, щодня тут проходить безліч заходів і подій. Перепочити від суєти й набратися сил можна в міських парках і скверах, яких у столиці дуже багато.
  Берлін велике і красиве місто, подивитися в ньому хочеться буквально все, не кажучи вже про відомі на весь світ  Брандербургскі ворота та Бундестаг.
 Берлінська стіна – визначна історична пам'ятка темних сторінок минулого Німеччини. Не побачити її неможливо – залишки розкидані по всьому місту у вигляді руїн або ж відміток на асфальті.
  Маршрут нашого дня виглядав таким чином: Берлінська стіна, Рейхстаг, Бранденбурські ворота, Sony Center.  Побродили вуличками Берліна, скуштували знаменитих Берлінських ковбасок і задоволені та щасливі поїхали далі до Парижа.
  І ось вона … довгоочікувана Франція – країна вишуканих вин, високої моди, дорогих парфумів, гарних жінок і безлічі таємниць …. Оглядова пішохідна екскурсія “Магія Парижа!”. Париж стає рідним з першого погляду, з першого кроку його витертою бруківкою. Паризькі прогулянки заводять у минуле, в пам’ять сердець, у потаємні куточки душі. Франсуаза Саган, Коко Шанель, Джо Дассен, Бріджит Бардо – ці імена відомі на весь світ. Готель де Віль, Лувр, Сади Тюльрі, Вандомская площа, Оперний театр, Сен-Дені – це вулиця “червоних ліхтарів” в Парижі, новий Форум центрального ринку – це найсучасніше спорудження в Парижі, скульптура “Вухо”, церква Сент Есташ, де хрестили кардинала Рішельє, маркізу Помпадур, письменника Мольєра, Королівський палац – колишню резиденцію кардинала Рішельє – ці історичні місця вразили нас своєю неповторністю. Побачили Ейфелеву вежу… Ось вона!Красуня, як на долоні!
  Наступного дня відвідали Діснейленд. Чарівний світ Дісней - Парку відкрив перед нами свої двері і, переступивши його поріг, ми стали героями дивовижних пригод. Світ дітей та дорослих – країна фантазій, країна відкриттів і досліджувачів. Ми покаталися на атракціонах, розважилися, намилувалися красою парку та стомлені, але щасливі залишали чарівний світ Діснейленду. Попереду нові враження та відчуття. Ми відправилися до Праги.
 Нeзaлeжнo вiд ceзoну, Чecькa рecпублiкa є нaйбiльш вiдвiдувaнoю в Єврoпi крaїнoю. Бaгaтo туриcтiв знaxoдять її пишнicть в давніх вуличкax, зaтишниx кaфe i рoзкiшниx coбoрax. Нi в oднiй iншiй єврoпeйcькiй крaїнi нeмaє тaкoї кiлькocтi cтaродавніх зaмкiв, фортець, xрaмiв та історично цiкaвиx мicць. Тур пo Празі зaпaм’ятaвcя нaм зaxoплюючими eкcкурciями, крacивoю архітектурою, a тaкoж рoмaнтичнoю aтмocфeрoю.
 Звірили годинники. Астрономічні годинники Орлой на Староміській площі - справді унікальні. Їх встановили ще в XV ст., щоб жителі Праги не запізнювалися до церкви на початок меси.
 Звісно, звичайному туристу було складно розібратися в різноманітті стрілок і позначень.  Годинники Орлой показують роки, місяці, дні, години, час сходу і заходу Сонця і Місяця, а також розташування знаків Зодіаку.
 Круїз Влтавою на теплоході – одна з найпопулярніших розваг серед туристів. Справді, після денної пішої прогулянки було дуже цікаво подивитися на визначні пам’ятки Праги з іншого ракурсу. За час двогодинного плавання побачили Празький Град, Карлів міст, Національний театр, Емаузи, Вишеград і багато іншого.
  І знову в дорогу...Краків – дуже зручне місто. Більшість його пам’яток сконцентровані в історичному центрі, який просторово далекий від центру бізнесового, що сприяє затишній атмосфері на вузеньких стародавніх вуличках.
 Ось така у нас видалася мандрівка. Значно коротша, ніж хотілося би, але від того не менш чарівна. До нових зустрічей Європа!

Фоторепортаж

Організатор подорожі: С ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Осінні канікули на Волині

     Волинь... Прадавня українська земля, край небесночистих озер і віковічних лісів, батьківщина талановитих і працьовитих людей. Тут на кожному кроці подих історії. Саме в такому краї ми побували  під час осінніх канікул.
     Знайомство з Волинською землею розпочалося з Острога, де ми відвідали  експозиції Музею нумізматики, Острозьку академію (дізналися про історією її створення, спустилися в підземелля, прогулялися територією навколо будівлі й побачили  сучасні тенісні корти, наукову бібліотеку, як гуляють кури та плавають качки), а також мали змогу піднятися на Круглу башту, що знаходиться на Замковій горі.
     Потім ми відправилися до Дубна – одного з найстаріших міст Рівненської області. Запам’ятався Дубенський замок ( свідок багатьох історичних подій), до якого входять два палаци: князів Острозьких та Любомирських, замковий двір, надбрамний комплекс та міст.
     А далі був Тараканівський форт, який вразив своєю монументальністю. Пройшовши  довжелезним коридором, потрапили ми  у середину форту. Важко уявити, скільки потрібно було цегли для побудови такої споруди, як  підвозили сюди будівельні матеріали, хто акуратно, цеглину до цеглини, вкладав, зводячи товстелезні стіни.
     Незабутні враження залишилися від відвідування  Луцька! Як можна забути замок Люберта з його таємницями,  єдиний в Україні  Музей дзвонів, Музей книги, місцевий « Будинок з химерами», Музей українського війська та військової техніки !Крокуючи вулицями міста, ми відчували могутність Луцьких веж на собі.
     А ще ми відвідали мальовниче місце, яке отримало назву "Тунель кохання". Тунель утворили зарості дерев, кущів, які сплелися між собою в арочну форму. Побачивши це вражаюче диво,  важко повірити, що створила його сама природа, а не якийсь ландшафтний дизайнер. Ми мали змогу пройтися тунелем і загадати бажання, бо, за повір’ям, воно обов’язково здійсниться.
     Кінцевою зупинкою подорожі було Рівне - невелике місто, але дуже гарне й чисте. Привабило воно нас своєю історією та архітектурою. Найбільше запам’яталася нам Алея кованих скульптур та Магазин бурштину.
     Ми вдячні батькам, які були спонсорами поїздки, вчителям Глинянко І.В., Дибко С.А., Карпій А.М., які організували  цікаві й пізнавальні  канікули й були поруч з нами. Чекаємо нових подорожей!

Фотозвіт

Лісаченко Діана, Бодюл Олександр, Владика Ліана

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018