Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 75 76 »

100-денний ювілей наймолодших сузір`ївців

   Ось уже 100 днів наші першокласники  вчаться читати, рахувати, писати, досліджувати світ, дружити та спілкуватися в Новій українській школі, яка гостинно відчинила двері у КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір`я».

   Свято видалося веселе, артистичне, грайливе та ще й смачне. Школярики, щоб отримати перепустку до Бібліограду, виконували цікаві завдання на Планеті досліджень, на Мовній галявині та на Математичному острові. Казкові герої супроводжували першокласників впродовж усієї мандрівки.

   На згадку ювіляри отримали ключики від книжкових скарбів (закладки), цукерки із колекції «Солодка бібліотека» та звання «Наймолодші читачі бібліотечно-інформаційного центру».

   Юні сузір`ївці закликають всіх першокласників України:

Мріймо! Мріяти не рано!

Кажуть роки швидко мчать.

Якщо будемо старанні,

В школі нас всьому навчать.

Фотозвіт

Класоводи перших класів Крат Н.М., Таран Т.Г., Федорчук Ю.П.

|: | © suzirya | Дата: 14.12.2018

Акція Піднімемо прапор військово-морських сил

   Сьогодні по всій території України проходять акції протесту проти нечуваної російської агресії в акваторії Чорного моря.

   25 листопада російські прикордонні катери під егідою ФСБ у порушення всіх міжнародних угод та протоколів атакували й захопили три судна українських військово-морських сил.

   Усіх членів екіпажів було взято в полон, а 6 із них зазнало поранень. Наші моряки вже більше двох тижнів утримуються в російських тюрмах.

   Колектив нашого навчального закладу засуджує дії агресора. Тому висловлюємо свої співчуття й підтримку полоненим морякам та їх сімям.

  Невипадково 13.12.18р. учні 6-11 класів взяли участь в акції Піднімемо прапор військово-морських сил. І підняли на щоглі навчального закладу Державний прапор разом з прапором Військово-морського флоту України, а учні 10-х класів  - у районній акції на площі Покровській. Адже ніхто не стоїть осторонь.

 

  У відповідь на цю агресію ми ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 13.12.2018

ГОДИНА  КОДУ -  2018

   Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику. Вона допомагає розвивати навички розв'язання задач, логіку та творчість. Розпочинаючи вивчення рано, учні отримують основу для успіху в будь-якій кар'єрі 21 століття.

   Учні нашого "Сузір'я" приєдналися до "Години коду", яка у цьому році проходила з 3 по 9 грудня. 709,735,536 учнів із 180 країн світу були учасниками цього заходу. Взагалі, Година коду відбувається щороку на честь дня народження піонера комп'ютерних наук Адмірала Грейс Мюрей Хоппер (9 грудня 1906).

   Година коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах, а також залучення більшої кількості жінок та національних меншин до цієї галузі. Вони зібрали безпрецедентну коаліцію партнерів для проведення Години коду — включно із Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America та College Board.

  Година коду є одно-годинним вступом до інформатики, призначеним для демістифікації програмування, а також демонстрації того, що кожен може опанувати його основи, і залучення учасників до сфери інформатики. Ця кампанія стала всесвітнім заходом визнання інформатики. (Матеріал із сайту https://hourofcode.com/ua)

 Всі учасники, які виконали завдання Години коду, отримали іменні СЕРТИФІКАТИ, які можна скачати за посиланням та роздрукувати.

Учитель інформатики В.І.Денисенко

|: | © suzirya | Дата: 10.12.2018

Акція «Родина для БІЦу»
(передплата – 2019)

   Організована ще 20 років тому акція «Родина для БІЦу» по передплаті періодичних видань для користувачів стала вже традиційною. У вересні – жовтні на зібранні батьківських рад обговорюється питання участі у цьому благодійному проекті, вибираються найпопулярніші дитячі, юнацькі та освітянські видання. У листопаді голови батьківських рад активно поспішають до БІЦу , щоб здати передплатні абонементи. З 1 січня 2019 року до фонду періодичних видань буде надходити 18 назв газет та журналів. А саме:

Читати повністю >>

|: | © suzirya | Дата: 10.12.2018

  Діти мають право жити в світі  без насильства

   З 26 листопада учні КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» приєдналися до  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з метою активізації протягом цих днів своїх зусиль заради об’єднуючої  мети: збільшити обізнаність про всі форми насильства у кожного з нас; допомогти зрозуміти, що різні форми насильства в громадських та особистих сферах є порушенням прав людини; створити в нашому освітньому закладі соціальний простір, вільний від насильства.

Фотозвіт (підготувала практичний психолог Л.М.Любова)

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 09.12.2018

Весела перерва "Ми веселі і здорові!"

у 4-А класі КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти "Сузір'я" Оріхівської міської ради

07.12.2018 р.

|: | © suzirya | Дата: 08.12.2018

Вітаємо

переможців ІІ (міського) етапу

Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій 2018:

Петренка Миколу (11 кл.) - І місце

Носка Дениса (10 кл.) - І місце

Дикуна Ігора (8 кл.) - І місце (запрошений на обласний етап)

Войтика Івана (8 кл.) - ІІ місце

Дякуємо за участь та бажаємо подальших перемог!

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 07.12.2018

Сузір’я юних талантів  

   Одним із пріоритетних напрямів роботи нашого закладу є робота з обдарованими дітьми, яка спрямована на виявлення та найповніше розкриття можливостей учнів, їх творчих здібностей та розвиток того, що закладено природою. Але не лише здібності розкривають переваги дітей, а й стійка наполегливість, допитливість, велика сила волі, завзяття, широкий кругозір, натхненна працелюбність, нестримне бажання рухатися вперед.
  Завершено ІІ (міський) етап Всеукраїнських предметних олімпіад та інтелектуальних конкурсів. Ми славимо юних сузір’ївців, які досягли високих результатів у  Всеукраїнських олімпіадах  з української мови і літератури та російської мови і літератури, мовно-літературному конкурсі ім. Т.Г. Шевченка та Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика:  Чижа  Артема,  Носенко Анну,  Біньковську Дарину, Галутву Анастасію, Малінку Інну, Петрову Кристину, Ситник Марину,  Радченко Софію, Глущенко Єлизавету,  Чайку Єгора, Дикуна Ігоря, Сулиз Дарину, Зайця Олега,  Петрушенко Аліну, Дяченко  Єву, Пакету Лілію, Колісніченка Богдана,Трофименко Олександру,  Семенець Дарину, Базарову Марію, Піхулю Валерію,  Войтешонок Мєланію.
  
   Цього року    ми маємо 12 перших перемог, 19 учнів вибороли  другі місця і вісім - треті   Це найкращий результат за останні  роки. Це той момент, коли зерно ретельно організованої системної роботи з обдарованими дітьми  проросло щедрими плодами.
  Ми пишаємося нашою гімназійною родиною, яка має   таких учнів, чиї імена підносять престиж нашого закладу, заслуговують на пошану та подяку.  
  Попереду – ІІІ (обласний) етап змагань. Побажаймо Чижу Артему, Носенко Анні, Ситник Марині, Войтешонок Мєланїі, Радченко Софії та Малінці Інні  нових перемог.      
  Переконана, що саме це сузір'я юних талантів, яке сьогодні підкорює інтелектуальні вершини, у майбутньому стане тією силою, яка здатна забезпечити гідний розвиток нашого міста й  держави.
  Великий філософ Сенека писав: «Життя так  само, як байку, цінують не за довжину, а за зміст». Зміст життя вчителя цінують за те, якими є його вихованці, як проростають зерна, засіяні ним у душах дітей.
  Щиро вдячна вчителям, майстрам своєї справи, людям творчим, із вогником у серці, тим, хто сповнений високих прагнень пошуку розуму та добра, хто вірить у свої сили й сили тих, чиї очі кожного дня дивляться на них: Яремчук Н.І, Карпій А.М.,  Глинянко І.В., Ярмак А.С., Жуковій С.І., Будіму О.Д.

 

      Бондарєва Н.В., керівник кафедри філологічних дисциплін

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 07.12.2018

7  грудня учні нашого ОЗЗСО «Сузір’я» провели зустріч-підсумок сумісної участі в акції

«16 днів проти насильства»

Фотозвіт 

|: | © suzirya | Дата: 07.12.2018

І шаховий турнір

  26 листопада стартував турнір із шахів. До нього готувалися ретельно. Бажаючі подали заявки на гру, допомогли в забезпеченні шахами. І ось  розпочалась боротьба, у якій взяло участь 14 гімназистів, а саме:

Петров Г.- 5-А  клас
Паренко Д. -6-А клас
Шаповал І.-6-А клас
Ібрагімов О. - 6-Б клас
Сідоров Д. – 8-А клас
Дикун І. – 8-А клас
Агарков Г. – 8-А клас
Поздняков Р. – 9-А клас
Кайола В.- 9-Б клас
Мась Е. - 9-Б клас
Биков Д .- 10-А клас
Майборода О. – 11-А клас
Лотвін І.- 11-А клас
Ратушний І.- 11-Б клас 

  Головним суддею був Лотвін Ілля, кандидат в майстри спорту з шахів, який із задоволенням і професіоналізмом допоміг у проведенні турніру. 
   Боротьба була напруженою та цікавою, продовжувалась три дні… До останнього не було одноосібного лідера.
   У підсумку:

І місце -  Петров Глєб, учень 5-А класу.

Від щирого серця вітаємо переможця турніру, дякуємо учасникам та вболівальникам змагань. Сподіваємося, що шахові турніри у "Сузір'ї" стануть традицією!

Фотозвіт

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 05.12.2018

   Не дамо СНІДу шансу!

   3 грудня до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом команда волонтерів "Берегиня" своїми виступами пропагувала здоровий спосіб життя під час зустрічей з учнями 2-6 класів; виготовила буклети "Обери здоровий спосіб життя" для кожного класного колективу; організувала виставку плакатів та малюнків "СНІДу - НІ!"; оформила інформаційну дошку "Не дамо СНІДу шансу!", де всі охочі могли ознайомитися з корисними матеріалами про "хворобу століття".

         

Соціальний педагог, керівник команди "Берегиня" Віра Василівна Наріжна

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 04.12.2018

УРОК СПРАВЕДЛИВОСТІ  для п’ятикласників

   З метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства над дітьми та підлітками з 26 листопада по 10 грудня в КЗ «ОЗСЗО «Сузір’я» були проведені різноманітні заходи в рамках акції «16 днів проти насильства».

 

   Так 29.11 2018 р. учні п’ятих класів зустрілися з суддею – спікером Мінаєвим Михайлом Миколайовичем. Наш урок був присвячений справедливості. Спочатку Михайло Миколайович ставив різні цікаві запитання, на деякі ми не знали точних відповідей. Потім ми із захопленням дізналися про таке: «Хто такий суддя і чому він ходить в чорній мантії? Що вирішує суддя?». А ще ми почули про такі важливі професії, як прокурор, нотаріус, адвокат. П’ятикласники, скориставшись змогою поспілкуватися з суддею, отримали відповіді на найрізноманітніші питання: «Яка справа була найсерйознішою у професійній діяльності? Чому зворотна сторона суддівської мантії червоного кольору?».

 

   Під час уроку відбулася презентація нового мультфільму «Кінь проти хом’яка» про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Ми спробували себе в ролі суддів, щоб чесно вирішити спір і зрозуміти на скільки відповідальна робота судді.

 

   Як на мене, цей урок був  і захоплюючим, і пізнавальним. Адже ми, п’ятикласники, дізналися багато цікавого. А суддя-спікер Мінаєв Михайло Миколайович  добре провів час з нами та був  приємно вражений активністю наших учнів. Такі уроки сприяють підвищенню рівня освіченості про діяльність суду та суддів.

Дяченко Єва, учениця 5- А класу

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 04.12.2018

Право — це мистецтво добра й справедливості

 

«Ми повинні бути рабами законів, щоб бути вільними»

Марк Туллій Цицерон

 

 

     У рамках акції «16 днів проти насильства» відбулася тематична зустріч  учнів 4-А і 4-В класів з представниками Оріхівського суду під назвою "Урок справедливості".

  

    "Повага до суду, до фундаментальних прав особи, законів, держави, людей, які живуть у ній, з нічого не з'являється. Її виховують змалечку, вчать з дитячого садочка, зі школи, її пропагують, застосовуючи зрозумілі і, якщо хочете, яскраві образи героїв, з яких діти готові брати приклад і наслідувати у життєвих ситуаціях. Я мрію, щоб професія судді й образ судді викликали повагу в кожної чесної людини", - сказав суддя Оріхівського суду Мінаєв Михайло Миколайович.

   Він детально розповів, чим займаються в установі суду, надав дітям  змогу випробувати себе під час навчальної гри в ролі судді та вирішити суперечки на конкретному прикладі з мультфільму "Кінь проти Хом’яка", який було відзнято в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя".

 

Класоводи 4-В і 4-А класів О.І.Платонова, С.А.Волошина

|: | © suzirya | Дата: 04.12.2018

Наші друзі – вітаміни

   У четвер, 29 листопада, для учнів 8-х класів у нашому закладі відбулася прес-конференція «Наші друзі – вітаміни». Підготувала і провела її вчитель біології Ляшенко Л. М. з групою учнів із цих класів.

Детальніше ЧИТАТИ ТУТ

|: | © suzirya | Дата: 04.12.2018

Добро починається з тебе

   Впродовж Тижня доброти (26.11-30.11.2018 р.) педагоги акцентували увагу гімназистів на тому, що дорослі повсякчас про них дбають, створюють умови для гарного життя, захищають їх. Тож добрі вчинки дітей – найкраща нагорода  за доброту.

   Сьогодення потребує не лише добрих справ, а й милосердя, чуйності, толерантності, співчуття. Саме такі якості намагаються виховувати в сузір`ївців наші вчителі початкових класів.

   Діти охоче долучилися до акції «Синя стрічка», до створення колажу «Лад у родині – мир у країні», до колективної творчої справи «Серце добра». Збагатила серця учнів позитивним досвідом добрих почуттів, вчинків та взаємин  участь у тренінгах «Бумеранг добра», «Добро творити на Землі Людині лиш дано!», «Умій дружити», організованих практичним психологом Любовою Л. М.

  Давайте будемо творцями власної духовної краси! Хай наше серце завжди відгукується і відкривається для добра!

Твори добро, бо Ти – Людина!

Більше ФОТО ТУТ

Творча група гуртка «Юні кореспонденти»

 

Тиждень добра у 4-А класі

     Доброта – це якість, яка повинна бути знайома кожній людині, нею повинен володіти будь-який житель нашої планети. Добра людина завжди готова прийти на допомогу всім нужденним. Учні нашого класу протягом тижня вчилися робити добро. А головне, помічати добро навколо себе. Для кожної дитини  доброта може виражатися по-різному. Важливо, що вона несе позитивний результат і дарується тільки від чистого серця.

   Життя без добра буде жорстоким, злим і нудним. Добра людина не пройде байду ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 03.12.2018

Науково-методична рада в дії

  У понеділок 26 листопада відбулося чергове  засідання членів науково-методичної ради закладу. Розглянуті актуальні питання навчання та виховання учнів, прийняті важливі рішення щодо пріоритетних напрямків діяльності «Сузір’я».  
  Ґрунтовною та пізнавальною стала доповідь керівника МО вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін Пріщенко О.Л. про формування комунікативної компетентності гімназистів на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін. Ольга Леонідівна висвітлила питання мовленнєвих компетентностей з точки зору практичного застосування.  
   Присутні на засіданні обговорили  стан підготовки учнів та  результативність їх участі в ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад .Приємно відзначити переможців, а також тих учнів, яких запрошено до участі у ІІІ (обласному) етапі олімпіад. Особлива подяка вчителям-наставникам, педагогам, чия невтомна праця принесла перемогу вихованцям і гордість освітньому закладу.
   Колегіально вирішили продовжити друк часописів у «Сузір’ї». Зокрема, сьогодні наш заклад щомісяця знайомить учнів і батьків  з новими  випусками газет: « Інтерлінгва», « Педагогічна криниця», «Прометей»,
  «Гімназист», «Барвінкові вісті».  Впевнені, що часописи освітнього закладу – це провідна ланка популяризації перспективного досвіду вчителів, а також джерело вивчення потреб учнів.  
  Неординарні підходи в освіті – запорука успіху педагога. Так вважають члени науково - методичної ради, а тому в «Сузір’ї»  вирішили ціленаправлено удосконалювати  рідну мову. Ми  запускаємо флешмоб «Антисуржик». Протягом місяця в кожному класі буде  облаштований переносний стенд «Говори правильно». Діти зможуть повторювати ці слова щодня і запам’ятовувати їх. Для батьків на першому поверсі започаткований відеокурс від О.Авраменка. Вчителі протягом зимових канікул  відвідають майстер – класи від філологів «Розмовляємо українською», під час якого будуть проведені групові заняття з української мови для педагогів за напрямками (математика, біологія, історія, географія, комп’ютерні терміни).
  Ми продовжимо знайомити вас з нововведеннями нашого освітнього закладу на сторінках часописів, а також офіційній сторінці сайту і бажаємо батькам долучатися до спільних зусиль педагогічного колективу в реалізації творчих задумів  та проектів.

ЗДНМР Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2018

Мала академія наук в «Сузір’ї»

   Вже сімнадцять років невтомно педагоги нашого закладу працюють в МАН України. Безліч перемог і нагород, наукові роботи, буклети, проекти. Про це можна говорити без кінця. «Наша робота цікава, а коли вона приносить результат, то стає цікавішою вдвічі», – саме так говорять про роботу в МАН вчителі та учні.
   У понеділок 26 листопада в нашому освітньому закладі пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Сузір’ївці, а це команда з шести учнів та їх наставники, представила роботи з інформатики - Цюрупович К. (наставник Гаращенко А.П.), англійської мови - Глущенко Є. (наставник Синчило І.В.), валеології - Козир Ю. (наставник Ляшенко Л.М.), біології - Пакета Л. (Коршун А.Я.), фізики - Тоцька А. (наставник - Середа С.В.), програмування Чиж А. (наставник - Денисенко В.І.)
   Учні-манівці презентували свої роботи, представляли предмет дослідження ,а ще відповідали на питання, яких було чимало. Зокрема, познайомились з учнями з інших закладів,  які теж не байдужі до науки. Перший етап пройдено! Попереду – контрольна робота і захист. Спільна праця однодумців завжди дається взнаки. Тож побажаємо нашим маленьким науковцям та їх наставникам високих результатів на контрольній роботі та успішного захисту науково-дослідницької роботи.

Фоторепортаж

ЗДНМР Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2018

Зустріч з прекрасним

   25.11.2018 р. учні 11-их класів та група вчителів мали нагоду подивитися виставу «Іван Мазепа» в Запорізькому музично-драматичному театрі ім. Магара.

  Це було неперевершено, зворушливо, емоційно! Гра артистів на найвищому рівні! Декорації, костюми артистів підібрані дуже вдало. Побачене спонукає нас до роздумів про про нашу історію – історію України.

 

   Дякуємо акторам, режисеру і всім, хто створював виставу, за національний колорит, за зустріч із прекрасним!

                                                                                Учениця 11-А кл. Носенко Анна

|: | © suzirya | Дата: 28.11.2018

Місячник безпеки

 

Життя прекрасне,

коли твориш його сам.

   Софі Марсо

 

     

    У КЗ ОЗЗСО «Сузіря» з 01.11.2018 р. проходив «Місячник безпеки життєдіяльності в закладах освіти».

Ознайомитися з ПЛАНОМ заходів Місячника безпеки.

    Так, у п'ятих класах було проведено низку бесід за темою «Як допомогти дитині бути в безпеці». У шостих класах відбувся урок-гра на тему «Я пожежний - рятівник». Учні сьомих класів мали практичні заняття по використанню вогнегасників. А учні восьмих класів вивчали не менш цікаву тему: «Безпека харчування. Негативні наслідки незбалансованого харчування». Детальніше ТУТ

Учитель курсу "Основи здоровя" Кононенко Я.В.

|: | © suzirya | Дата: 28.11.2018

Лінійка – реквієм для учнів 5-11 класів
 присвячена Голодомору 1932-1933рр.

ФРАГМЕНТИ  СЦЕНАРІЮ ЗАХОДУ

Музика Д.Б.Перголезі (фрагменти «Стабат-мастер») і на фоні  читається вірш «Біла молитва братика» А.Листопад.

Бозю!
Що там у тебе в руці?!
Дай мені, Бозю, хоч соломинку…
Щоб не втонути в Голодній Ріці.
Бачиш, мій Бозю, я ще-дитинка.
Та ж підрости хоч би трохи бодай.
……………………………………..

  1933 рік. Найчорніший час в історії України. Навіть через 85 років ступати боляче стежками жахливої трагедії, яка сталася на благословенній землі квітучого українського краю.
  Смерть чатувала на людей і вдень і вночі. Пухли від голоду  старі і малі, вимирали цілі родини й села.
  Помирало щодня – 2.5 тис. людей, щогодини – 1000 чоловік, щохвилини – 17 чоловік…
  Слова, які супроводжувалися музичними акордами, примусили всіх  зі щемом в серці згадати чорні сторінки  історії України. «Свічки пам’яті» - музична композиція, яку приготували учениці «Сузір’я» не залишила байдужим жодного з присутніх.
  На знак вшанування пам’яті жертв Голодомору 24 листопада 0 16.00   сузір’ївці  долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання, акції «Запали свічку».
Це – знак нашої пам’яті.
Це – святий вогник, який зігріє душі померлих.
Це – світло очищення задля нашого майбутнього.
Ми живемо. Живе наш народ. Так буде завжди.
   Дякуємо за ретельну підготовку та відповідальність ведучим  лінійки-реквієму: Носенко А. і Колбасову Р. (11-А клас),читцям: Петренку М. і Носенко А.(11-А), Гужві С. і Усатій П. (4-Б) та учасницям композиції «Свічки пам’яті» - ученицям 8-х класів.

Заступник директора з виховної роботи Гур’єва О.М.

Фотозвіт

Відеорепортаж1, відеорепортаж2

|: | © suzirya | Дата: 28.11.2018