Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 75 76 »

Сила та міць опорної школи

 

   Українська  освіта на даний момент переживає складний , проте приємний період реорганізацій та змін. Створюються нові школи, а разом з цим змінюються вимоги як до викладачів, так і до учнів.  Осторонь від цього  процесу не повинні стояти й батьки.
  Із засобів масової інформації ми почули  про скасування батьківських комітетів у школах.  Вважаємо, що вони мають бути! Батьківські комітети мають право вирішувати, чим і як можуть допомогти навчальному закладу. Тому з початку 2018 – 2019-го навчального року було реорганізовано комітети в  батьківську раду, до складу якої входять 28 чоловік (по представнику від кожного класу).
  Першою доброю справою нашої ради було рішення про придбання хризантем у горщиках, які прикрасили подвір’я та фойє.  Адже естетичне виховання є однією зі складових у розвитку сучасної людини.

  Наступним кроком діяльності батьківської ради було відвідування шкільної їдальні. Ми залишилися задоволені дотриманням санітарно-гігієнічних норм працівниками харчоблоку, наявними засобами,  паперовими рушничками та меню, що відповідало віковим вимогам до  харчування учнів.
  Представники батьківської ради – активні учасники підготовки та проведення святкових заходів. Наші діти отримали чимало  сюрпризів на новорічні свята!
Ми й надалі будемо надійною опорою й допомогою навчального закладу.

Фоторепортаж

Шевченко Світлана Дмитрівна, представник батьківської ради

|: | © suzirya | Дата: 09.01.2019

Участь у творчих конкурсах

   Однією з головних проблем освітньої системи сучасності є розвиток творчих здібностей учнів. Це потребує  від учителя використання нетрадиційних методів і форм організації навчального процесу. Тільки так ми зможемо викликати у дітей бажання стати здобувачами освіти.  Основна мета сучасної школи – підготувати молоде покоління до життя, навчити застосовувати набуті знання в певних ситуаціях. Одним із методів досягнення даної мети є участь в онлайн-олімпіадах. Учні 2-А класу спробували свої сили в конкурсах «Екологічна грамотність», «Слово до слова», «Безпечна дорога до школи».
  Нагородою для другокласників стали дипломи і сертифікати участі, а головне - задоволення від підкорення ще однієї сходинки у навчанні.
    Разом з батьками діти роздрукували дипломи та оформили теку, яка стане ще  однією незабутньою сторінкою  класного літопису 2-А. Результати вражаючі, адже більшість сузір’ївців отримали дипломи І та ІІ ступеня!

ФОТОЗВІТ

Ми хочемо, щоб був мир на землі


  Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання всіх українців, котре вони висловлюють так згуртовано, як ніколи раніше.
   З метою формування у дітей прагнення жити в мирі й злагоді, розвитку уміння аргументовано відстоювати власні погляди й позиції, розуміння причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні та світі у 2-А класі пройшов виховний захід на тему «Найбільше ми хочемо миру на світі». Учні читали вірші, виконували пісні, а також виготовили голубів, де на звороті написали побажання добра, миру нашим солдатам.
  У наш час, коли в різних куточках світу і у нашій країні лунають постріли та проливається людська кров, ця тема є актуальною. Кожен з нас мріє, щоб мир в Україні настав якнайшвидше.
   Колектив 2-А класу бажає усім українцям, щоб наше життя було барвисте, як веселка; яскраве, як сонечко; багате, як колоски пшениці; розкішне, як квіти  та мирне, як блакитне небо над головою.

ФОТОЗВІТ

Новорічні свята


  З настанням зими наші дітлахи очікують новорічно-різдвяні свят, бо це їх найулюбленіші, найцікавіші миттєвості життя, що приносять радісний настрій. А ще вони фантазують, загадують бажання, бо вірять, що в новорічну ніч, справді, дивовижну, всі мрії збуваються.
   Так і до учнів  2-А класу завітав Святий Миколай із подарунками й найкращими побажаннями.
     А як весело пройшло новорічне свято! Учні зустрічали казкових героїв і разом з ними виконували танок. А несподіванкою був прихід у клас стурбованої Снігуроньки, яка втікала від Баби Яги.
    Я думаю, Святий Миколай обов’язково завітає з подарунками і наступного року в наш клас. Тож нехай Новий рік подарує світлу надію і натхнення, виконає всі добрі бажання й принесе щастя у кожен дім.
     Пропоную вашій увазі святковий фоторепортаж.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 04.01.2019

Навчаємо  і навчаємось по-новому

     У формі «методичних посиденьок» 3 січня 2019 року відбулося засідання профільної кафедри  початкової освіти. Методична система сьогодні вимагає не лише формування педагогічної майстерності, що спрямована на вдосконалення знань, умінь і навичок педагога, а й створення умов для реалізації професійно-особистісних функцій педагога, для підвищення рівня його саморозвитку, готовності до інновацій. Тому головним у роботі нашої кафедри є пошук нового, удосконалення давно забутого та обмін досвідом. На засіданні обговорювались важливі питання, а саме: «Сучасний урок: вимоги, проблеми, шляхи удосконалення», впровадження ідей «Нової української школи», дитиноцентризм, здоров’язберігаюча компетентність сучасного вчителя. 
     Урок є дзеркалом загальної педагогічної культури вчителя, показником його ерудиції, креативності. Творчий педагог постійно шукає шляхи удосконалення уроку. Самостійність учнів на уроці, швидка мотивація, здатність розібратися в усьому одразу й системно, робота з різними джерелами інформації, ефективна командна робота - мрія кожного освітянина.
   В.О.Сухомлинський писав: «Витоки здібностей та обдарувань дітей – на кінчиках пальців». Пізнавати, вивчати та розуміти світ через гру на уроках у початковій школі допомагають різноманітні набори LEGO. Для дітей – це спосіб пізнання навколишнього світу. Під час гри вони розвивають компетентності, необхідні їм протягом усього життя. Федорчук Ю.П. показала кілька прийомів навчання з LEGO. Волошина С.А. і Сьомченко І.Я. провели майстер-клас «Методи та  прийоми вироблення навичок усних обчислень на уроках математики».
     Виступ Трушової Л. М. переконав колег, що одне з головних завдань системи освіти - мотивація та створення умов для формування здоров’язберігаючих компетентностей, які сприятимуть зміцненню організму.
   Клейн Н.О. продемонструвала зразки динамічних пауз, метою яких є розвантаження й підвищення рухової активності усіх учасників освітнього процесу. Вчителі виконували завдання із задоволенням. 
     Огляд періодичних видань й новинок Інтернет-ресурсів у дружньому колі однодумців дав можливість кожному учаснику відшукати ті родзинки, що сприятимуть розвитку професійної майстерності педагога, підвищенню ефективності уроку.

ФОТОЗВІТ                              

Керівник профільної кафедри  початкової освіти  О.І.Платонова
 

|: | © suzirya | Дата: 03.01.2019

|: | © suzirya | Дата: 02.01.2019

|: | © suzirya | Дата: 31.12.2018

Відеопривітання з Новим 2019 роком

від батьків КЗ ОЗЗСО "Сузір'я"

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 30.12.2018

Відеопривітання з Новим 2019 роком 

від учнів КЗ ОЗЗСО "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 30.12.2018

НОВОРІЧНИЙ ФЕЄРВЕРК

Відеорепортаж

Дивитись ФОТОРЕПОРТАЖ ТУТ

В.Р.Марич

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2018

Звітує учнівський парламент

Педагог-організатор В.Р.Марич

|: | © suzirya | Дата: 27.12.2018

Новорічний квест у  Запоріжжі

   23 грудня учні 4-х класів вирушили в захоплюючу подорож до Запорізького розважального центру «Дитяча планета». Сузір’ївці поринули у казкові пригоди разом з  героями сучасних  улюблених мультфільмів «Щенячий патруль» та «Холодне серце». Щоб знайти цифри до Новорічного годинника, діти подолали безліч креативних перешкод квесту «У пошуках часу». «Срібна дискотека» об’єднала вчителів і учнів у веселому танку. Непомітно минули дві години казкового дійства. Четвертокласники повернулися додому щасливі, з цілим міхом вражень і солодкими подарунками.

   «Дякуємо батькам і вчителям за здійснення наших мрій», - лунало з дитячих вуст. 

Нехай і ваші мрії збуваються!

З Новим роком!

Класоводи 4-х класів:  Волошина С.А., Сьомченко І.Я., Платонова О.І.

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2018

Прем’єра в нашому закладі

Затихнув гомін.
В залі згасло світло,
І, враз заполонивши
Всі чуття, розсунулась завіса…

  Після тривалої перерви  на сцені «Сузір’я» знову прем’єра. «Міщанин-шляхтич»- безсмертна комедія Мольєра,  написана понад 350 років тому, актуальна й водночас сучасна, а головне викриває вади суспільства в якому ми живемо. Головний режисер вистави,вчитель зарубіжної літератури Будім Олег Данилович вміло підібрав акторський склад серед учнів 8-11 класів, здійснив постановку, обрав  костюми для героїв п’єси.  Саєнко Софія,учениця 10-А класу продемонструвала свої хореографічні вміння, а саме поставила танок для акторів театру, яким і розпочалася вистава.
  Гра акторів зірвала шквал аплодисментів, адже зачаровані глядачі із захватом спостерігали за грою своїх однолітків, висміювали вади головного героя й дивувались винахідливості інших. Особлива подяка учням,чиє невтомне бажання та акторський талант примусили нас,глядачів, відчути атмосферу свята  в своєму освітньому закладі. Шановний Олегу Даниловичу! Дорогі актори: Чайка Є., Сулиз Д., Владика Л.,Білоус Д.,Петренко В., Вінниченко А.,Козир М. ми вдячні за той феєричний настрій який ви нам подарували. Бажаємо нових прем’єр,адже саме ви створили атмосферу свята під назвою «Театр».Нових п’єс та нових ролей! Хай у нашому маленькому містечку запанує атмосфера любові до прекрасного - театрального мистецтва!

Фоторепортаж

Босенко Я., 8-Б клас

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2018

 

  22  грудня 2018 року на базі Запорізького колегіуму «Мала  гуманітарна академія» Запорізької міської ради Запорізької області було проведено ІІІ (обласний) етап XІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

  Учень  9 - Б класу Чиж Артем посів ІІІ місце на даному етапі конкурсу.

  Вітаємо Чижа Артема та його наставницю Бондарєву Наталю Вікторівну, вчителя української мови та літератури з високим результатом!

  Бажаємо ще більших звершень! Не зупинятися на досягнутому, а продовжувати отримувати нові й нові перемоги!

Вчителі української мови та літератури

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2018

МАЙСТЕР-КЛАС ВІД БАТЬКІВ

  У рамках тижня родинного виховання у 5-А класі батьками був проведений майстер-клас по виготовленню новорічної ялинки та вітальної листівки. Ініціаторами проведення майстер -класу були  наші батьки Дяченко Олена Вікторівна та Суптеля Тетяна Ігорівна. 
   Олена Вікторівна показала як швидко та легко виготовити новорічну ялинку. 
Тетяна Ігорівна залучила учнів класу до  створення власної, оригінальної листівки до Нового Року. Ми всі були задоволені,  що творчо та весело провели час з батьками! 

ФОТОЗВІТ           ВІДЕОЗВІТ

Бєлова Єлизавета, учениця 5-А класу

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 22.12.2018

Земля без води мертва, людина без сім'ї пустоцвіт

   Протягом тижня родинного виховання у 4-В класі були проведені такі заходи: урок позакласного читання на тему «Дитина в колі сім'ї», виставка малюнків «Щасливий день моєї родини»  та фотоколаж «Моя 7'я».
   Дружня сім'я, тепло батьківського дому, турботливі стосунки в родині можуть стати справжньою опорою для кожної людини. Добрі традиції  дають змогу зберегти духовні надбання старших поколінь і передати їх у спадок нащадкам.
   Прочитані твори, захоплюючі історії  про щасливі миті в колі родини спонукали дітей зрозуміти, що кожна сім'я є особливою. Потрібно плекати у собі почуття любові та поваги до своїх близьких. Це наповнить життя особливим теплом і світлом!

Класовод 4-В класу Платонова О.І.

|: | © suzirya | Дата: 21.12.2018

Екологічні ранки в гімназії

      Напередодні новорічних свят екологічна студія провела для учнів початкових класів екологічні ранки. Перед гімназійною малечою виступив екологічний театр з виставою «Магічна сила добра».
      Юні актори через події екологічної казки вчили дітей бути добрими, дружними, уважними до потреб інших. Чудовий фінал, у якому лісові мешканці і ялиночка повернулися з царства Пітьми до рідного лісу, подарував малечі чудовий передноворічний настрій та віру в добро.


      Вітання з Новим роком молодшим друзям подарувала екологічна агітбригада. Звучали новорічні пісні, гарна музика, вірші про природу, її велич та красу. Окрасою свята став бальний танець із глобусом «Любіть свою Землю» у виконанні Пакети Лілії і Дмітрієва Семена. 
      Всім на святі було затишно, радісно і весело. Юні екологи отримали гучні оплески і щире «Дякуємо» від маленьких глядачів.


     Завершилася зустріч фотосесією з казковими персонажами екологічної казки.

ФОТОЗВІТ

Кореспондент екологічної студії Покидько Марія

|: | © suzirya | Дата: 21.12.2018

Природоохоронна акція «Збережи ялинку»

 17 грудня 2018 р. у гімназії стартувала щорічна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку». Це інформаційно-агітаційна кампанія, спрямована на збереження хвойних дерев, які використовуються на новорічних святах.
 Всі гімназійні класи активно включились у проведення акції. У класних кімнатах були прикрашені виключно штучні ялинки, виготовлені з різних матеріалів. Учасники акції організували виставку новорічних букетів, ялинкових іграшок, казково прикрасили вхід до гімназії та її коридори. 
      Новорічний парад ялинок вразив не тільки учнів, а й гостей гімназії. Ми довели, що свято може бути веселим та прекрасним і біля штучних ялинок. А справжні ялинки нехай живуть у рідному лісі.

ФОТОРЕПОРТАЖ

      Збережи і ти ялинку, шановний друже, долучись до нашої акції!

Члени екологічної студії гімназії 

|: | © suzirya | Дата: 21.12.2018

Святий Миколай крокує планетою

  Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. У ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити дітей за їхні добрі вчинки.
  19 грудня 2018 р. святковий дух святого Миколая завітав до талановитих та обдарованих дітей 8-А класу. На родинному святі було дуже багато цікавих ігор, у яких усі ( діти та батьки) проявили неабияку креативність, ерудицію, здатність працювати в команді.
  Кожна із 5–ти  команд  брала участь у семи конкурсах: «Прикмети на19 грудня», «Нагодуй віслюка  Миколая», «Збери пазли – порадуй Миколая», «Покажи слово», «Намалюй портрет Миколая», «Склади лист - побажання від святого Миколая», «Разом, швидко, правильно», «Загадки казкових героїв». Після кожного конкурсу на імпровізованому небі з’являлася зірка – ознака добрих справ.
  Діти разом з батьками поринули у гру. Кожен намагався отримати якнайбільше балів. Велася запекла боротьба за звання найкращої команди класу. Результат неочікуваний – перемогла дружба.
  Та яке свято без подарунків! Дитячі мрії здійснюються! Кожен з учасників отримав нагороду -  солодкий пряник.

Фоторепортаж

Войтик Іван,  гімназист 8 – А класу

|: | © suzirya | Дата: 20.12.2018

А ДО ВАС ПРИХОДИВ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ?

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 19.12.2018

Акція «Подарунок захисникам на Святого Миколая»

     Свято Миколая знане ще з дитинства. Діти його чекають з нетерпінням, заздалегідь вчать вірші та пишуть листи Святому.

   Нелегко усвідомлювати, що війна йде на території нашої держави, і ми навіть звикли до цієї думки. У війни немає вихідних, тому наші воїни захищають нас і в будні, і в свята.  Наш навчальний заклад за кожної нагоди намагається допомогти відчути тепло рідної домівки, домашнього затишку мужнім  хлопцям на передовій.

  Традиційно діти й батьки взяли участь в акції «Подарунок захисникам на Святого Миколая». 14 грудня класні колективи збирали подарунки: теплі речі, засоби гігієни, противірусні препарати… і звичайно солодощі. Бо яке ж свято без солодкого?! Свої пакунки прикрашали яскравими привітаннями з наступаючими святами, теплими побажаннями, малюнками… У пакунки додавали вітальні листівки, новорічні прикраси, зроблені своїми руками,  і … частинку свого серця та дитинства.

  14 грудня всі подарунки були передані волонтеру Мірошніченко О.О., з якою ми співпрацюємо вже довгий час.

  Маємо надію, що подарунки встигнуть вчасно і зроблять хоча б на декілька хвилин настрій бійців святковим.

Від хати до хати біленьким сніжком

Ходить Святий Миколай із мішком,

Приносить дарунки на втіху,

Радості море і щирого сміху!

 

Хай осінить своєю любов'ю,

Мудрості дасть, і сили, й здоров'я,

Ласкою серденько хай зігріває

І усі мрії заповітні здійсняє!!!

 

Заступник директора з виховної роботи Гур’єва О.М.

Фотозвіт.

|: | © suzirya | Дата: 19.12.2018

Вітаємо

переможців 2 (міського) етапу

18 Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

«Обєднаймося ж, брати мої!»:

Покидько Марію (9-А клас, учитель Глинянко І.В.),

Петрову Кристину (9-Б клас, учитель Бондарєва Н.В.),

Носенко Анну (11-А клас, учитель Яремчук Н.І.).

Керівник профільної кафедри філологічних дисциплін Н.В.Бондарєва

|: | © suzirya | Дата: 18.12.2018