Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 75 76 »

  20 березня 2019р. працівники та учні КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» взяли участь у навчанні з питань цивільного захисту.
  Всі учасники освітнього процесу та працівники закладу закріпили свої теоретичні знання та практичні навички щодо дій в умовах пожежі.
  Були відпрацьовані заходи в конкретній обстановці – пожежа в їдальні школи, задимлення коридорів. До проведення навчань був залучений підрозділ 20 державної пожежнорятувальної частини ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Головний інспектор ОРС ГУДСНС України старший лейтенант служби цивільного захисту Д’яченко Ю.І. контролювала порядок дій при пожежі та евакуацію дітей з приміщення школи.
  Рятувальники продемонстрували усім присутнім правила використання вогнегасника для ліквідації пожежі на початковій стадії, практично показали подачу води на гасіння ймовірної пожежі.

Фотозвіт

 

|: | © suzirya | Дата: 22.03.2019

До Міжнародного дня лісу

       В рамках регіональної програми «Ліси Запорізького краю», яка діє з початку 2019 року, наш навчальний заклад долучився до участі у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Її гасло – «Ліси та освіта» з месенджем «Учись любити ліс».
       Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до лісу, екологічно важливої складової життя. Відтворювати ліси – це почесне завдання не тільки лісництв, а й всіх людей, дорослих і малих.
       21 березня за ініціативи Асамблеї ООН прогресивне людство відзначає День лісу. Саме в цей день на території Преображенської об’єднаної територіальної громади, біля села Широке, працівники Оріхівського лісництва, учнівська молодь та представники громадськості Оріхівщіни висадили сіянці клену татарського та сосни звичайної.
       Сіянці висаджували механізовано та ручним способом. Безпосередню участь в акції взяли виконуюча обов’язки директора КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Кудіна Н.С., учні 9-А, 9-Б класів, котрі є членами екологічної студії «Перлина-Україна», вчителі Коршун А.Я., Пріщенко О.Л., а також інженер-землевпорядник Преображенської сільської ради Левченко В.В., голова молодіжної громадської ради Преображенської сільської ради Трипольський Є.О., староста Новоселівки Шевченко О.А., представники Преображенської громади.

 

       Перед присутніми виступив лісничий Оріхівського лісництва Діхтяр В.В., він розповів учням про перспективи розвитку лісів в Оріхівському районі, про правила висаджування сіянців двома способами: механізованим та ручним (під меч Колесова та лопату) в умовах спекотного степового клімату.
       Учні залюбки долучились до справи висадження молодих рослин, отримавши при цьому великий досвід і задоволення. 

  

       Нехай росте на нашій землі молодий ліс! Нехай він стане свідком прозріння людей, їх бажання творити добро!
       Всі присутні щиро дякували працівникам лісництва за можливість доторкнутися до природних першоджерел, за смачні солодощі. Чудові степові краєвиди, молодий ліс і свіже весняне повітря – це подив, це бажання жити чесно і правильно, жити з любов’ю в серці до рідної Землі і до всіх, хто на ній мешкає.

ФОТОЗВІТ

Кореспондент студії «Перлина-Україна» Покидько Марія
Керівник студії Коршун А.Я.

|: | © suzirya | Дата: 22.03.2019

ГУРТОМ - ЛЕГШЕ!

   У світі все більшої популярності набирає челлендж з прибирання сміття. Цей челлендж UCO #TrashTag (https://www.snewsnet.com/press-release/uco-launches-trashtag-project-to-keep-nature-beautiful) розпочав провідний бренд аксесуарів для зовнішнього використання UCO Gear ще в 2015 році в рамках кампанії по захисту дикої місцевості. Суть нового челленджу під назвою "Trashtag Challenge" в тому, щоб прибрати будь-яку територію від сміття і опублікувати фотографії до і після, додавши хештег #trashtag. У світі в рамках такого флешмобу вже були очищені пляжі, парки і дороги від сміття, а також підвищилася обізнаність людей про кількість пластикового сміття на планеті. Але один з постів на Facebook минулого тижня, мабуть, дав йому нове життя і зробив хештег вірусним. Тільки в Instagram вже налічується більше 40 000 постів з хештегом #trashtag (#trashtagchallenge, #trashchallenge.)

   Наше "Сузір'я" долучилося до цього руху і традиційно вийшло на прибирання всією дружною родиною 20 березня 2019 р. Прибирали не тільки подвір'я, прилеглі вулиці, а й територію міського стадіону. Працювали усі: учні, вчителі, батьки, отримавши заряд бадьорості та гарного настрою від колективної роботи.

   Велика подяка всім, хто не залишився осторонь у цей день, особливо небайдужим батькам, що змогли відірватися від дуже важливих дорослих справ і прийшли попрацювати разом зі своїми дітьми. Дякуємо всім, хто допомагав зробити наш дім "Сузір'я" красивим і охайним, а уроки фізкультури - безпечними.

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 20.03.2019

"Стрімко світ міняється - книг@ залишається"


Під таким гаслом пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання в "Сузір'ї"

з 11 по 15 березня 2019 року.


З описом заходів та фотоматеріалами можна

ознайомитися на блозі "Бібліоград "Сузір'я".

|: | © suzirya | Дата: 20.03.2019

Оголошення!

  У середу, 20 березня о 13.00, оголошується суботник по благоустрою території опорного закладу «Сузір'я» та міського стадіону. Усіх небайдужих запрошуємо взяти участь.
  Із собою мати граблі, мішки для сміття, рукавички.

Дирекція закладу

 

|: | © suzirya | Дата: 19.03.2019

  19 березня святкує своє День народження шановна, найулюбленіша, найнепередбачуваніша і найочікуваніша письменниця України Ліна Костенко.
  Наша Ліно!  Ми, учнівський і педагогічний колектив Опорного закладу загальної середньої освіти «Сузір’я», що розкинувся серед степів Запорізького краю, щиро вітає Вас з  Днем народження і бажає безумовного творчого пориву і довгих літ життя, здоров’я і неперевершеного бажання творити так, як можете тільки Ви.

Відеорепортаж 1, відеорепортаж 2, відеорепортаж 3

Палкі шанувальники Вашої творчості КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради Запорізької області

|: | © suzirya | Дата: 19.03.2019

Оголошення

  У зв’язку з проведенням  21.05. та 23.05. 2019 року  ЗНО на базі опорного закладу «Сузір’я» та Оріхівської філії №3, відповідно до ст.27 Закону України «Про освіту» та з метою відпрацювання робочого часу й ефективного  виконання  освітньої програми прийнято рішення педагогічної ради (протокол №6 від 25 лютого 2019 р. та наказ «Про перенесення робочих днів» від 25 лютого 2019 р. №22-о):
• Організувати навчальну діяльність у 2-11 класах:
у суботу 02.03. 2019 року за вівторок 21 травня2019 року;
у суботу 20.04. 2019 року за четвер 23 травня 2019 року.
• Вважати 21 та 23 травня 2019 року додатковими канікулярними днями для учнів  перших класів.

Дирекція опорного закладу

|: | © suzirya | Дата: 13.03.2019

ОГОЛОШЕННЯ

Комунальний заклад «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» має намір здати в оренду об’єкти нерухомого майна, що підпорядковані комунальній  власності  територіальної громади Оріхівської міської ради ... ВІДКРИТИ

|: | © suzirya | Дата: 11.03.2019

З Міжнародним жіночим днем,

наші милі, любі, чарівні дівчатка, дівчата, жінки!

Більше фото ТУТ

Педагог-організатор Вікторія Марич

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 07.03.2019

  Виховний захід з англійської мови на тему «Медицина» відбувся у вівторок   05.03.2019 року в 7-А і 7-Б класах.
   Учні продемонстрували знання лексики через аудіювання, говоріння, читання, правильну та чітку вимову, пам’ять, логічне мислення, а також розкрили потенціал своїх акторських здібностей. Сценарій передбачав різноманітні конкурси: інсценування діалогів, загадки, пантоміму, рольову гру, декламування вірша, у якому протиставлявся здоровий і нездоровий способи життя. До речі, цю поезію готувало 4 пари учнів і глядачі могли бачити його інтерпретацію в 4-х варіантах, кожна з яких була по-своєму цікава.
  Завершувала захід пісня-караоке про хворого пацієнта.
  Але найголовнішим, на мою думку, було досягнення мети: виховання позитивного ставлення до здорового способу життя, організованості, відповідальності, згуртованості колективу.

 

Фотозвіт

Саєнко Олена Миколаївна, учитель англійської мови

|: | © suzirya | Дата: 07.03.2019

Всеукраїнська виставка-конкурс

декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва

«Знай і люби свій край - 2019»

І етап

Організація виставки та відеозйомка: Вікторія Марич, педагог-організатор

|: | © suzirya | Дата: 02.03.2019

День рідної мови

    21 лютого в 5-А класі був проведений брейн-ринг «Наша мова солов’їна». Ми поділилися на три команди, і почалися змагання. 
   Ведуча Лісаченко Ліза проводила конкурси, під час яких ми розгадували мовні загадки, змінювали слова, визначали типи речень, пояснювали лексичні значення слів, розвивали своє мовлення. Члени журі (Молоткова Софія, учениця нашого класу та Ірина Володимирівна Глинянко, учитель української мови та літератури) оцінювали конкурси.

  
  

    Перемогла третя команда, яка мислила творчо, була згуртована. 
    По завершенню брейн-рингу всі учні класу заспівали Гімн української мови. 
    Усі отримали задоволення від заходу!

ФОТОЗВІТ

 Огієнко Дарья, учениця 5-А класу 

|: | © suzirya | Дата: 02.03.2019

Мова – найдорожчий скарб  у житті  людини

Рідна мово моя українська,
В світі гордо, натхненно звучи!
Волелюбна моя, материнська,
Мово рідна моя, не мовчи!

  «Мова – духовне багатство народу», – цей крилатий вислів  Василя Сухомлинського по-особливому зазвучав  21 лютого , в Міжнародний день рідної мови .  Наша національна святиня крізь терни століть пробила нелегкий шлях до визнання й волі, і сьогодні вкрай важливо не занапастити її власною байдужістю.
  День   рідної мови у нашому закладі перетворився на справжнє свято патріотів: було проведено  захід «Мово рідна, слово рідне…», який підготувала вчитель української мови та літератури Карпій Аліна Миколаївна .  
  У святково прикрашеному читальному залі БІЦу зібралися учні-переможці міського етапу Всеукраїнського мовно - літературного конкурсу ім. Т.Г.  Шевченка (17 учасників) та Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика (18 учасників), які отримали грамоти міського відділу освіти.

  Лунали   вірші про мову, звучали промовисті слова, барвилися дівочі віночки.
  Уміло й майстерно вели свято  десятикласники   Тітов Іван і Глущенко Єлизавета,  які зуміли створити в залі святкову та невимушену атмосферу, зачарувавши всіх присутніх мелодійною українською мовою.
  Особливо зворушливими були слова одинадцятикласниці Ситник Марини, яка  розповіла легенду про українську мову, про утиски , приниження,  які довелося  їй пережити, щоб сьогодні стати однією з найрозвиненіших мов світу.  Родзинкою свята був перегляд відеоролика. Президент гімназійного парламенту Козир Микола напередодні свята провів  опитування серед учнів  на тему: «Яка мова є  для тебе рідною? » Кожен з гордістю відповідав : «Українська!»   
  Не можна було слухати без захоплення  й душевного трепету прекрасну пісню « Між іншим»  на слова Ліни Костенко  у виконанні  випускниці Носенко Анни, яка  змусила кожного  замислитись над тим, ким робить нас рідне слово. На який суспільний щабель стаємо, коли байдужіємо до нього? Чи можемо в такому разі претендувати на повагу інших до себе?
  Завершальним акордом свята  був   Гімн української  мови, який виконала учениця 11-А класу Козир Юлія, а підтримали її усі присутні.   
  Під час святкування ми доторкнулись душею до найдорожчого скарбу — рідного слова, цілющого джерела людської мудрості, добра та любові. Будемо гідними пізнавати мовні традиції, докладемо всіх зусиль, щоб вічно сяяла своєю неповторною красою наша багата, милозвучна, чудова українська мова!
  Саме ми  заради прийдешніх поколінь повинні зберігати  й шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Бондарєва Н.В.,

керівник профільної кафедри філологічних дисциплін КЗ ОЗЗСО «Сузір’я»

 

|: | © suzirya | Дата: 02.03.2019

Екскурсія восьмикласників на виробництво

  Безліч слів, уроків, тестів можна провести з восьмикласниками для виявлення їхнього професійного спрямування, але краще раз побачити, ніж десять раз почути. Підприємство «Агротех» вже не вперше зустрічає сузір’ївців  на своїй території. Учні 8-В класу радо відгукнулися на пропозицію відвідати міні-пекарню, яка славиться виробництвом печеної продукції. Хліб, сухарики, булки - все це товари «Агротеху», які продають не лише в Оріхові, а й за його межами.
  Учнів радо зустріла головний технолог підприємства і провела на виробництво. Діти побачили і процес замісу, формування хліба, спостерігали за роботою команди небайдужих до своєї справи пекарів. Кульмінаційним моментом екскурсії стала можливість взяти участь у процесі формування хліба.

  Знайомство ще  з однією  професією відбулося. 
  Ще ніколи хліб не був таким смачним, адже виготовлений він був із нашою допомогою. На згадку про пізнавальну екскурсію залишилися світлини й приємні враження.

 

 Учениця 8-В класу Дарина Сулиз

|: | © suzirya | Дата: 02.03.2019

Меморандум про співпрацю підписано!

   28 лютого 2019 року у нашому навчальному закладі відбулася урочиста подія: було підписано Меморандум про співпрацю між КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» та Оріхівським лісництвом ДП «Пологівське ЛМГ». Складання такої угоди про співпрацю юної молоді шкіл опорного закладу «Сузір’я» та лісництва відбулося в рамках регіональної програми «Ліси Запорізького краю», яка розпочала діяти в області з 2019 року.
Детальніше ТУТ

     

   

Відеозвіт

Керівник екологічної студії «Перлина-Україна» КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Коршун А.Я.

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 01.03.2019

ПриватБанк радо зустрів сузір’ївців

   З метою ознайомлення учнів зі світом сучасних професій та робочим процесом працівників банку учні 4-Б і 4-В класів КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» здійснили екскурсію до ПриватБанку.

       

   Під час екскурсії учні спостерігали за роботою фахівців Приватбанку з клієнтами. Дітей вразило, що  у кожного працівника є планшет, за допомогою якого він дуже оперативно, не втрачаючи ні хвилини часу, знаходить відповідь на поставлене питання. Особливу увагу звернула малеча на спілкування за круглим столом, де професіонали банківської справи мають  можливість показати найнеобхіднішу інформацію на планшеті.
  Сузір’ївці  отримали урок фінансової грамотності від фахівця відділення банку Мул Ірини та ознайомилися з правилами користування банкоматом, терміналом, були попереджені  про випадки економічних шахрайств, пов’язаних з банківськими картками, а також отримали корисні поради  про дії у таких випадках.

    

   Під час екскурсії учні познайомилися з основними банківськими професіями: менеджер банківської сфери, касир-операціоніст, спеціаліст з обслуговування клієнтів, отримали інформацію про користування Інтернет-банком «Приват-24», мобільними додатками банку.
 Четвертокласникам були видані подарункові сертифікати. Фахівці банку радо запрошували учнів разом з батьками  отримати карту Юніор, яка дає змогу самостійно і розумно розпоряджатися коштами. Зі слів  учнів, екскурсія була дуже пізнавальною, адже вони отримали багато цікавої  та корисної інформації.

                                                Класоводи 4-х класів О.І.Платонова,І.Я.Сьомченко

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2019

Профорієнтаційна екскурсія до Таврійського державного агротехнологічного університету (м. Мелітополь)

  Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії — це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір долі, вибір майбутнього.
  Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Він є точкою, у якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання індивідуальних і загальних інтересів.
  Тож учні 10-их класів КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» активно залучилися до профорієнтаційного процесу. 22 лютого в.о. директора Кудіну Н.С., учнів 10-А (кл.керів. Ярмак А.С.) та 10-Б класів (кл.керів. Гур’єва О.М.) радо зустрів Таврійський державний агротехнологічний університет (м. Мелітополь).
  Знайомство із вузом розпочалося зустріччю з ректором Кюрчевим В.М. Володимир Миколайович та викладачі університету познайомили нас із історією та традиціями, структурою, лабораторіями, матеріальною базою, специфікою навчання у закладі. Цікава розповідь включила в себе знайомство із територією, корпусами, аудиторіями, їдальнею. Ми відчули доброзичливість, високоосвіченість, інтелігентність викладацького складу.
  Кількагодинна зустріч-екскурсія з представниками ТДАТУ промайнула як одна мить. Незважаючи на погану погоду, кожен із нас залишився задоволеним від побаченого. Буклети, що нам роздали, досить яскраво та зрозуміло пояснюють специфіку навчального процесу університету. Студенти Таврійського університету можуть отримати дипломи державного та міжнародного зразків за 23 спеціальностями. Вони охоплюють такі сфери: агрономію, харчову промисловість, туризм, готельний та ресторанний бізнес і т.д.
  Екскурсія нам надзвичайно сподобалася, тому в голові кожного із нас промайнула думка про навчання в цьому університеті. Із задоволенням при нагоді приїдемо в Мелітополь. До нових зустрічей!

Фотозвіт

Глущенко Є., 10-А клас

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2019

 

Вітаємо

 

вчителя фізичної культури

Вікторію Романівну Марич,

яка закінчила Запорізький національний університет

та  7 лютого 2019 р. отримала 

диплом магістра фізичного виховання та спорту!  
 

Бажаємо наснаги, успіхів у роботі, педагогічного вогника та креативності!

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2019

ВІТАЄМО !

   16 лютого 2019 року в м. Запоріжжя відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячого та юнацького мистецтва "Таланти Хортиці", в якому брали участь ’’сузір’ївці’’: Лісаченко Єлизавета (учениця 5-А класу) – переможець в номінації "естрадний вокал", а Барабановський Нікіта (учень 7-А класу) посів почесне друге місце. 


     

Відео 1    Відео 2

   Вітаємо наших учнів та їхніх батьків! Зичимо подальших успіхів на пісенній ниві!

Класний керівник 5-А класу Сєліванова Оксана Василівна

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2019

Щедрий врожай перемог молодих науковців « Сузір’я»

  Неодноразово сторінки сайту закладу знайомили відвідувачів з перебігом підготовки та участі наших талановитих молодих дослідників у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН  в Запорізькій області. Сьогоднішня стаття – це логічне завершення низки  дописів про талановиту, вірну Малій академії наук, молодь «Сузір’я» та її наставників.
  Сучасних дітей називають мовчазним поколінням, або дітьми дому та соцмереж - поколінням Z. Виховання і навчання таких дітей вимагає особливого підходу, використання сучасних прийомів та методів. Зі щемом в серці колектив закладу очікував на  результати участі наших сузір’ївців в обласному етапі конкурсу-захисту робіт. Усі шестеро учнів зі своїми наставниками тріумфально закінчили ІІІ етап. За результатами  конкурсу ІІ місце виборола Глущенко Єлизавета (вчитель Синчило І.А.) , ІІІ – Цюрупович Катерина (вчитель Гаращенко А.П.), ІІІ – Тоцька Анастасія (вчитель Середа С.В.), ІІІ - Пакета Лілія (вчитель Коршун А.Я.). Дипломом учасника нагороджені Чиж Артем (вчитель Денисенко В.І.), Козир Юлія (вчитель Ляшенко Л.М.).  

 

  Нелегкий учительський хліб, скроплений щоденною кропіткою працею, обов’язково  приносить високі результати, а разом із тим і позитивні емоції. Четверо  зірочок узяли фінальну вершину і перемогли. Для Цюрупович Катерини це вже третя поспіль перемога, яка не лише запалила в учениці бажання займатися науковою діяльністю, а й навчила йти вперед, не зупинятись на досягнутому. Дехто з дітей прагне продовжувати працювати над темами, а дехто планує брати нову висоту. Лише наполеглива праця і непоборне бажання перемоги є запорукою успіху. Ми бажаємо молодим дослідникам обов’язкового здійснення найзаповітніших мрій, а їх наставникам - гідної оцінки такої нелегкої вчительської праці.

ЗДНМР Аліна Карпій

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2019