Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 75 76 »

Наше дитинство – справжнісінька казка

На світі багато є різних країн –
На березі моря, між гір і долин.
Та як не шукай, ти ніде не знайдеш
Країну Дитинства, де щастя без меж!

    П'ятий четвер травня видався особливо сонячним, адже першокласники завершували 2018 – 2019 н. р. караваном вражень «Наше дитинство – справжнісінька казка».
     Урочистий початок свята відбувся в мальовничому сквері школи. Караван мав шість зупинок, які викликали в учасників найрізноманітніші враження. Казкові герої допомагали учасникам команд неухильно дотримуватися зазначеного маршруту та безпомилково виконувати всі завдання, а сузір'ївці у свою чергу допомагали Мальвіні, Буратіно та Букварику відшукати вкрадену Карабасом Барабасом абетку.
     Першокласники за допомогою гімнастичних палок направляли золоту рибку до різних берегів озера, у парі писали відповіді до задачок Мальвіни; користуючись переправою, складали розшифровку до загадки черепахи Тортили; огірками, зміями та кокосами вимірювали розмір листка латаття; малювали монетку, сонечко та хмаринку, як справжні «кляксографи»; брали участь у незвичайних перегонах у спортзалі; показували свою креативність та дизайнерські вміння під час оформлення галявини для Мальвіни та килимка для Артемона.
     Фіналом свята був танець з буквами абетки, яку вдалося – таки знайти. Подарунком для «новоспечених» другокласників стала літня збірочка із розвивальними вправами, «алфавітні» прянички та медалі для найкращих читачів БІЦу.
     Слова, висловлені маленькими сузір'ївцями під час закінчення, переконали присутніх, що діти покоління Z зможуть досягти омріяних висот.
     Перші кроки ми зробили,
     Підросли і помудріли.
     Час іде, а ми – за ним
     До незвіданих вершин.  

Фотозвіт

Учителі НУШ:
Крат Н. М.,
Таран Т. Г.,
Федорчук Ю. П.

|: | © suzirya | Дата: 05.06.2019

У пошуках скарбів…

     29 травня учні 4-В класу КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» відправилися у незвичайну подорож на острів «Десь Там», де їх чекали скарби. Із собою в далеку путь діти  взяли жарти, веселощі, гарний настрій, творче натхнення, силу, розум і кмітливість, щоб подолати всі труднощі.

     Четвертокласники,  розподілившись на команди «Чорна перлина» й «Непереможний Джек», почали змагання. За кожну перемогу вручалися золоті монети, за які учасники мали змогу викупити карту скарбів. Уболівальниками були батьки, які влаштували дітям перепочинок-пікнік, адже треба було підкріпитися. Перемогла, звичайно, дружба, бо монет однієї команди не вистачило б для викупу карти. У скрині дітей чекали солодкі подарунки (намиста - для дівчат, кулони - для хлопців) та медалі. Продовжилося наше родинне свято іграми й розвагами на свіжому повітрі. Перед тим, як вирушити додому, діти залишили капсулу часу -  послання зі своїми мріями. Всі, хто брав участь в нашому квесті, знайшли справжні скарби: гарний настрій, позитивні емоції, можливість поділитися своїми знаннями, кмітливістю. Випускники зі своїми батьками багато посміхалися, а, як свідчать наукові дослідження, свіже повітря й гарні емоції допомагають людині жити довго та щасливо. Адже, найбільший скарб людини - це її життя.

     Дякую батькам і дітям за незабутні враження й гарні емоції. Лише завдяки педагогіці партнерства можна допомогти розкрити та розвинути здібності й  таланти кожної дитини.

ФОТОЗВІТ

Класовод 4-В класу Платонова О.І.

|: | © suzirya | Дата: 03.06.2019

|: | © suzirya | Дата: 03.06.2019

|: | © suzirya | Дата: 03.06.2019

Співучі пірїнки «Сузіря»

 У кожної людини є своя співуча пірїнка.

Нещасливий  той, у кого такої пірїнки немає.

   28 травня учні 4-В класу КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» мали змогу насолодитися співом вихованців вокального гуртка «Веселка», який працював протягом року під керівництвом Дем’яненка Віталія Євгенійовича.

  Гуржій Аліна, Нікітіна Кіра, Лебедь Аріана, Канцур Дар’я подарували своїм однокласникам справжнє музичне свято. Батьки вдячні Віталію Євгеновичу за розкриття здібностей юних талантів.

     Маю надію, що це дитяче захоплення переросте у справу життя.

  

Класовод 4-В класу Платонова О.І.

|: | © suzirya | Дата: 03.06.2019

    Дбаємо про здоров'я дітей

Давня дружба пов'язує наш заклад з КЗ "Обласний медичний центр репродукції людини" ЗОР. У рамках програми "Здоров'я дітей - здоров'я нації" 24 травня 2019 р. була проведена зустріч батьків 1-10 класів з лікарями Царук Т.О. (лікар-геніколог дитячого та підліткового віку), Єрьоменко К.М. (лікар-андролог), Науменко Т.Г.

  

   

   Тема семінару: "Напрямки збереження репродуктивного здоров'я у дітей" - є актуальною сьогодні.

    Лікарі висвітлили питання:

1. Актуальні питання профілактики захворювань репродуктивної сфери у дівчаток.

2. Репродуктивне здоров'я хлопчиків. Проблемні питання.

3. Психологічні аспекти виховання дітей.

Батьки щиро дякували лікарям за цікаву, корисну інформацію.

|: | © suzirya | Дата: 30.05.2019


Творчість і математика з інформатикою - це можливо!

   На математичному факультеті Запорізького Національного університету протягом грудня 2018 р. – квітня  2019 р. відбувся ІХ обласний конкурс творчих  робіт з математики та інформатики учнів шкіл та студентів коледжів.
   Журі у складі відомих професіоналів своєї справи уважно ознайомилось з усіма поданими на конкурс роботами, яких було близько 50. Цього року, під керівництвом вчителя математики Гаращенко Альони Петрівни, в конкурсі брали участь Цюрупович Катерина (11-Б) та Гаращенко Анна (7-А), учениці зі своїми творчими роботами вибороли ІІ і ІІІ місце відповідно. Учні зробили висновок, що успіх дослідження залежить від правильності вибору наукової теми, грамотного оформлення роботи,  креативного підходу. 

   

  
   

   Залучення дітей до участі в інтелектуальних конкурсах є важливим кроком у вирішенні проблеми розкриття обдарованості, а конкурси — дієвим шляхом виявлення і реалізації можливостей юних обдарувань. Для успішної роботи із талановитою дитиною необхідно дати їй можливість проявити себе, повірити у свої сили, отримати задоволення від процесу навчання, не допустити втрати спонтанної активності дитини.

Вчитель математики Гаращенко А.П.

|: | © suzirya | Дата: 27.05.2019

Учні «Сузір’я» - переможці обласного фестивалю

   Вітаємо переможців ОБЛАСНОГО ФЕСТИВАЛЮ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ «МИ – НАДІЯ ТВОЯ,ЗАПОРІЗЬКИЙ КРАЮ!», ПРИСВЯЧЕНОГО 80-ТИ РІЧЧЮ УТВОРЕННЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
ІІ місце - Ярославицька Діана-9-Б клас(вчитель-наставник Бондарєва Н.В.)
ІІ місце – Таран Андрій -7-В клас (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.)

ІІІ місце – Хвостенко Катерина -10-Б (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.)
ІІІ місце - Покидько Марія -9-Аклас (вчитель-наставник Глинянко І.В.)

Бажаємо переможцям творчих звершень і  нових перемог у майбутньому!

|: | © suzirya | Дата: 27.05.2019

Стежками   прадідів

Нема без кореня рослини,
а нас, людей, без Батьківщини.
  Микола ЧернявськийСтратегічним завданням будь-якої української школи є національно-патріотичне виховання учнів. Його головна мета – це виховання свідомого громадянина своєї держави, патріота із високим рівнем культури міжнаціональних взаємин та умінням жити в громадському суспільстві. Традиційно патріотичне виховання в школі спрямоване на залучення  дітей до глибинних пластів української духовності й культури, формування національної світоглядної позиції й переконань, що засноване на цінностях вітчизняної культури. Звичайно, велику роль у цьому процесі відіграють екскурсії та подорожі з учнями. Вони не тільки поповнюють базу знань екскурсантів, а й залучають їх до історичного процесу, дають можливість відчути себе частиною свого народу.
  19 травня 20019 року  учні початкових   класів (2-А, 2-Б, 2-В,  3- А, 3- Б,3- В та 4-В) побували  на екскурсії  в  м.Запоріжжя . Початок екскурсії – відвідування заповідника острів Хортиця, що з прадавніх часів викликав захоплення подорожуючих завдяки своїй величі та красі. Ймовірно, тут загинув князь Святослав Хоробрий і зародилося запорізьке козацтво.
  Із захопленням діти, зачаровані запахом сушених степових трав, слухали розповіді екскурсовада про  експонати історико-культурного комплексу  «Запорізька Січ», поринули в атмосферу культури, побуту й традицій запорізьких козаків, здійснили справжню подорож у минуле наших легендарних предків, оцінили їх твердий характер й тонке почуття гумору .
  З виступів Січових козаків учні початкових класів дізналися багато цікавого про вміння мужніх воїнів, що відважно захищали рідну землю.
  Сузір`ївці стали свідками справжніх козацьких баталій під відкритим небом:  бою на шаблях, стрільби з лука верхи на коні. Учні побачили застосування на практиці унікальної козацької зброї, історія якої налічує сотні років. Козачата  дізналися про елементит екіпіровки, які використовують січовики в бою.

 

  У музеї Богуслаєва заводу «Мотр Січ» розташувалися експозиції різноманітної техніки. Серед експонатів — унікальні колекції поршневих і реактивних авіаційних двигунів, що випускалися підприємством у різні періоди історії. Незабутнє враження справив велетенський двигун Д-18Т для найбільших в світі літаків Ан-124 «Руслан» та Ан-225 «Мрія» — абсолютних рекордсменів за вантажопідйомністю та іншими характеристиками.
   На другому поверсі розмістилася вражаюча колекція мотоциклів 30-х – 80-х рр. ХХ ст.

 

  На площі перед музеєм розмістилася колекція військової техніки, де представлені протитанкові й дивізійні гармати, гаубиці «Гвоздика» 2С1, «Акація» 2С3, зенітні установки «Шилка» та мирної техніки : трактори, вантажні автомобілі, кінні плуги.
  Діти, втомлені, але задоволені, повернулися додому зручним автобусом. Сузір`ївці відразу ж поділитися приємними враженнями із батьками та друзями.

Фотозвіт

Вчителі 2 - 4 класів

|: | © suzirya | Дата: 27.05.2019

З печі - до малечі!

    Переконані, що у дитинстві неодмінно слід відвідати пекарню. Кожну людину має гріти такий теплий дитячий спогад. Повірте, навіть не для того, щоб спростувати деякі казкові уявлення, що булки та батони зростають на деревах. Сучасних дітей у таку оману не введеш. Але саме сучасним так бракує саме реальних, а не анімаційних чи графічних відчуттів.  А ще… маленької, так до кінця й не розкритої таємниці. Все це гармонійно поєднує найстарший у житті людства продукт. Бо випікання хліба, яким би прадавнім воно не було, дозволяє використовувати  надсучасні технології, прилади і обладнання.

   22 травня  2019 року учнів 4-х класів КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» побували на пекарні підприємства «Агротех». Знайомство з кропітким процесом виробництва усієї продукції провели головний технолог Акименко І.О. й завідувач виробництва Савчук Т.Ю. 

    


    Пекарня виготовляє продукцію згідно новітніх вимог.  Екскурсія захопила школярів і оригінальною напівігровою формою, і цікавим виробничим змістом. На власні очі діти побачили зерносховище, млин, пекарню. Сузір’ївці мали можливість самостійно виготовити солодкий кекс і булочку з улюбленою начинкою. А потім посмакувати запашну випічку власного виробництва.  По закінченню екскурсії працівники  «Агротех» провели лотерею, кожна дитина отримала на згадку подарунок. Зауважимо, що всі екскурсанти повернулися ситі та задоволені! 

     Велика вдячність Маричу Станіславу Геннадійовичу та працівникам пекарні за яскраві дитячі враження й незабутні спогади. 

Класоводи 4-х класів 
Волошина С.А., Платонова О.І., Сьомченко І.Я. 

 

|: | © suzirya | Дата: 24.05.2019

Ознайомтеся з «Пам'яткою з електробезпеки», перейшовши за посиланням Відкрити 

|: | © suzirya | Дата: 22.05.2019

Наймиліша у світі - мама

   Останній місяць весни приносить нам не тільки неймовірну красу розквітлих садів, шовкових трав, буяння квітів, а й багато зворушливих свят. Одне з них – це День матері. Найтепліше і найсвітліше свято для найрідніших людей.
   В Україні воно відзначається у другу неділю травня. Цього року воно припало на 12 травня. Але в нашому 5-А класі  КЗ «ОЗССО «Сузір’я», з ініціативи класного керівника Сєліванової Оксани Василівни, воно об’єдналося ще з одним важливим і красивим святом – Днем вишиванки.
   Отже, 16 травня до  школи  завітали мами учнів. Вони були святково одягнені, а в класі їх зустрічали діти у гарних барвистих вишиванках. Діти підготували для своїх мам пісні, вірші, танці, вікторини та медалі «Найкращій мамі у світі». Свято було красивим, зворушливим, теплим, ніжним.

  


   Від імені всіх батьків хочу висловити щиру подяку Оксані Василівні, яка доклала чимало зусиль, щоб свято стало таким, а також нашим дітям, які дуже старалися, щоб їхні мами були задоволені, усміхнені. Такі свята згуртовують дітей, виховують у них повагу до матері, до родини, до нашої України. Неймовірне й чудове свято! Це подяка і шана всім матерям. Це духовне єднання матері й дитини.

  

    В Україні це свято відзначається з 2000 року. Хай воно щороку приносить усім мамам радість, задоволення, відчуття щастя, гордість за своїх дітей.

Від імені батьків 5-А класу, Омельчак Олена Миколаївна

|: | © suzirya | Дата: 22.05.2019

Затверджено

В.о.директора КЗ «ОЗЗСО «Сузіря»

Н.С.Кудіна

ПЛАН ЗАХОДІВ

КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради

щодо забезпечення захисту вихованців та працівників закладу

у разі загрози або виникнення терористичного акту

 

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 20.05.2019

Перемога у проекті - це реально!

  Вчитель фізичної культури нашого закладу Марич Вікторія Романівна взяла участь у проекті «Посилка успіху». Цей проект організований «Klitschko Foundation» з метою пропагування та створення  належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління. Вікторія Романівна пройшла відбірковий тур і отримала запрошення на участь у тренінгах, які відбувалися на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «КОНЧА-ЗАСПА» з 13-15 травня 2019 року.
    Вікторія Романівна отримала масу позитивних емоцій, безліч неперевершених вражень, нові знайомства,а для нашого освітнього закладу подарунковий сертифікат на спортивний інвентар на суму 8000 гривень.
 Так тримати, Вікторіє!!!

|: | © suzirya | Дата: 20.05.2019

Яскрава зірка «Сузір’я»

  Чи чули ви слово HACKATON?  А чи знаєте ви,що воно означає?  У нашому закладі працюють творчі та досвідчені вчителі, які своєю наполегливою працею доводять, що КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» займає недарма вищі сходинки у рейтингах серед освітніх закладів області.
  Учениця 9-Б класу Пакета Лілія під керівництвом вчителя-наставника Коршун Антоніни Яківни взяла участь в обласному етапі Всеукраїнського ЕКО-HACKATON - 2019  за темою «Технологічні рішення в органічному сільському господарстві». У Хакатоні брали участь учні (вихованці) закладів позашкільної, загальної середньої освіти: м. Запоріжжя, м. Єнергодар, КЗ «Запорізький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», які мають досвід у сфері наукових досліджень.
  Відповідно до завдань Хакатону, під час пошуку нових ідей та технологій, розробки рішень екологічних проблем, учні перевірили зміну структурного стану ґрунту при різному його використанні, вплив стимуляторів росту та добрив на продуктивність рослин, розробили бюджетний спосіб ефективного отримання вермикомпосту в умовах приміщень, дослідили ефективність його використання для вирощування рослин. Роботи переможців, а серед них і Пакета Лілія, взяли участь у фінальному (очному) етапі Всеукраїнського ЄКО-HACKATON - 2019   у м. Херсон.
 Пакета Лілія стала фіналістом обласного конкурсу і отримала диплом та грамоту Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
 Так тримати!   Бажаємо продовжити свої наукові та творчі пошуки й ніколи не зупинятись на досягнутому.

|: | © suzirya | Дата: 20.05.2019

ЩО РОБИТИ У ВИПАДКУ ТЕРАКТУ?

   У разі загрози терористичного акту, захоплення будівель, споруд, приміщень або ж заручників, ви можете зіткнутися зі специфічними факторами, пов'язаними з використанням вогнепальної зброї, запалювальних сумішей, вибухонебезпечних пристроїв. У таких випадках необхідно уникати впливу зазначених факторів, зберігати безпечну дистанцію, не торкатися підозрілих предметів, викликати на допомогу спеціалізовані служби, без крайньої необхідної не залишати місце перебування і зберігати спокій.
   Для членів вашої родини розробіть план дій в надзвичайних умовах. У всіх рідних повинні бути записки з номерами телефонів, адресами. Координати батьків повинні бути у вчителів школи, яку відвідує ваша дитина. У секретаря організації, де ви працюєте, у родичів і знайомих.
  Якщо Ви працюєте в такому приміщенні, яке обрали своєю метою терористи, або відвідуєте його:
- з'ясуйте, де знаходяться резервні виходи,
- дізнайтеся про план евакуації з будівлі на випадок НС,
- дізнайтеся, де зберігаються засоби протипожежного захисту і як ними користуватися, спробуйте отримати елементарні навички надання першої медичної допомоги,
- зберігайте в ящику такі предмети: маленький радіоприймач, ліхтарик, запасні батарейки до них, аптечку, носові хустки, свисток.
   Якщо Ви перебуваєте поблизу місця скоєння теракту:
- зберігайте спокій і терпіння;
- виконуйте рекомендації місцевих офіційних осіб;
- тримайте включеним радіо або ТБ для отримання інструкцій.
   Не слід забувати, що головним завданням терористів є не розправа із заручниками, а тиск під загрозою цієї розправи, на органи влади.
   Що робити в таких випадках?
- намагайтеся бути розважливими, спокійними, по можливості миролюбними;
- уникайте будь-яких дискусій;
- при першій же можливості намагайтесь повідомити про своє місцезнаходження рідним чи в міліцію;
- намагайтеся запам'ятовувати будь-яку інформацію про злочинців, яка в майбутньому допоможе встановити їхнє місцезнаходження;
- при застосуванні спецпідрозділів правоохоронних органів сльозогінного газу дихайте через мокру тканину, швидко і часто моргайте, викликаючи сльози;
- потрапивши під стрільбу, лягайте на підлогу або землю, не стійте біля вікон, навіть закритих, не піднімайтеся вище підвіконня, саме надійне місце в приміщенні - санвузол, на вулиці спробуйте знайти будь-яке укриття - клумбу, сміттєзбірник, автомобіль. В іншому випадку - накрийте голову руками і ляжте на землю.
   Якщо ви потрапили в заручники, необхідно зберігати спокій, не втрачати самовладання, запам'ятовувати все, що відбувається навколо, не піддаватися на можливі провокації, а також не показувати непотрібного героїзму, правильно оцінювати свої можливості.
   Пам'ятайте, на допомогу вам обов'язково прийдуть. Будуть проводитися відповідні антитерористичні операції.
  Під час проведення спецслужбами операції з вашого звільнення неухильно дотримуйтесь наступних вимог:
- лежіть обличчям до підлоги, закрийте голову руками і не рухайтеся;
- ні в якому разі не біжіть назустріч співробітникам правоохоронних органів або від них, тому що вони можуть прийняти вас за злочинця;
- якщо є можливість, тримайтеся подалі від дверей і вікон. 


       

|: | © suzirya | Дата: 20.05.2019

Акція "Збережемо природу разом"

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 20.05.2019

День Європи

 З кожним роком ми все більше ототожнюємо Україну з Європою. Освітні заклади приєдналися до руху, який об’єднує учнів та вчителів в єдиній меті-стати єдиними у своєму бажанні бути частиною Європейської спільноти.
  Пізнавальна та багатогранна конференція зібрала учнів закладу, які поринули спогадами в глибину віків і обговорили майбутнє України у спільноті Європейських держав.
  Стали учасниками он-лайн - уроку «День Європи».
  Про враження та емоції присутніх, краще за всі слова, скажуть світлини.

Фотозвіт

|: | © suzirya | Дата: 17.05.2019

ВИШИВАНКА ЄДНАЄ ДРУЗІВ

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 16.05.2019

VII фестиваль соціального проекту

«Відкриті уроки футболу»

у м. Оріхів 13 – 17.05.2019 року

   На виконання спільного наказу Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної алміністрації, Дніпропетровського регігіонального центру оцінювання якості освіти від 19.04.2019 № 278/33 «Про затвердження мережі пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році в Запорізькій області», наказу Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації від 22.04.2019 № 284 «Про проведення Сьомого фестивалю соціального проекту «Відкриті уроки футболу», Договору «Про взаємодію між Міністерством освіти і науки України та Федерацією футболу України з розвитку шкільного футболу в
закладах загальної середньої освіти України в 2017-2020 роках, листа Міністерства освіти і науки України від 12.03.2019 № 1/9-135 «Щодо реалізації соціального проекту «Відкриті уроки футболу, спрямованого на інтеграцію дітей-переселенців у місцеві громади» з 13 по 17 травня 2019 р. у м. Оріхові проводиться VII фестиваль соціального проекту «Відкриті уроки футболу».

   

   У Фестивалі беруть участь команди

  • комунального закладу «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я»,
  • комунального закладу «Нестерянська СР ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
  • Оріхівської філії № 3 КЗ ОЗЗСО «Сузір’я»,
  • Оріхівської філії № 5 КЗ ОЗЗСО «Сузір’я»,
  • комунального закладу «Оріхівський НВК № 2 ім. В.А.Лазаряна»,
  • комунального закладу «Мирненська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. воїна-інтернаціоналіста С.В.Падалки»,
  • Новоданилівської філії КЗ ОЗЗСО «Сузір’я»,
  • Новопавлівської філії КЗ ОЗЗСО «Сузір’я».

ФОТОЗВІТ: День 1

 

|: | © suzirya | Дата: 13.05.2019