Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 75 76 »

Вереснева конференція для батьків

   Щорічно, у вересні, наш заклад гостинно зустрічає представників від батьківських колективів. Цей рік не став виключенням і спортивна зала закладу наповнилася голосами батьків з 1 по 11 класи. З метою обговорити актуальні питання сьогодення закладу, а також завдання на 2019-2020 рік до порядку денного внесені були питання:

1. Підсумки роботи освітнього закладу за 2018 – 2019 навчальний рік та стратегія розвитку опорного закладу.

2. Про відповідальність батьків щодо виховання дітей.

3. Медичні щеплення, профілактика сезонних захворювань.

4. Звіт голови Батьківської ради  Левченко Л.М. про партнерство закладу освіти та батьків у вирішенні питань навчання та виховання, роботу у 2019-2020 навчальному році. 

5. Звіт президента благодійного фонду «Джерельце» Левченко В.В. про витрати протягом навчального року.

   На конференцію були запрошені гості. 

  Дільничий інспектор, старший лейтенант поліції Руденко Світлана Антонівна, яка надала роз’яснення батькам про їх права та обов’язки, наголосила на відповідальності батьків (моральну та матеріальну) за вчинки та поведінку дітей, також  торкнулася актуального питання сучасності «Булінг в освітньому середовищі».

   Чепіжко Наталія Романівна, лікар загальної практики – сімейний лікар, звернула увагу батьківської громадськості на важливість проведення вакцинації, особливості прийому дітей до освітніх закладів без календаря щеплень.

   Директорка закладу освіти  Н.С.Кудіна підвела підсумки роботи закладу освіти у 2018-2019 навчальному році. Висвітлила такі питання:

- результати освітньої діяльності, вступ випускників до Вузів та коледжів, рейтинг закладу освіти серед закладів Запорізької області за результатами здачі ЗНО;

- назвала переможців олімпіад, інтернет-олімпіад, МАН, інтерактивних конкурсів, наголосила на необхідності участі у таких заходах;

- партнерство батьків та закладу освіти у досягнення освітньої та виховної мети;

- про єдині педагогічні вимоги та Статут закладу, важливість його виконання і дотримання прописаних вимог, затверджених Педагогічною радою закладу освіти.

ФОТОЗВІТ

Заступник директора з виховної роботи Гур'єва О.М.

|: | © suzirya | Дата: 26.09.2019

Програма «FLEX»-2019

     Група учнів 8-10 класів (Базарова Марія - 8В; Галчанська Аліна - 9Б; Плешков Артем - 9Б; Малінка Інна - 10Б; Мась Ерік - 10Б) на чолі з вчителем англійської мови І.А.Синчило 22.09.19 брали участь в американській програмі «Лідер», яка проdодилася в школі №92 м. Запоріжжя.

   Завдання 1 туру: перевірка лексичних, граматичних знань з англійської мови. Після закінчення 1 етапу конкурсу ми були задоволені своїми результатами. А учениця 10 класу Малінка Інна пройшла до другого етапу  і має великий шанс на перемогу!  

    Позитивний настрій супроводжував нас протягом усієї поїздки. Американська програма «Лідер» навчила бути пункутуальними, організованими, впевненими у своїх силах та не втрачати надію. Дякуємо вчителям, які допомогли нам підготуватися до конкурсу та покращити свої навички з англійській мові, а саме Селівановій О.В., Саєнко О.М., Копарчук О.О., Саветченко А.Ю.

   Особлива подяка  організатору  Синчило І.А., яка  підготувала, підтримувала і мотивувала на участь у конкурсі.

                              Учениця 9-Б класу Галчанська Аліна

|: | © suzirya | Дата: 26.09.2019

   Двотижневе меню комплексних обідів для учнів 1-4 класів на 2019-2020 н.р.  ОЗНАЙОМИТИСЯ

|: | © suzirya | Дата: 26.09.2019

Читаємо, малюємо, граємо
(бібліопікнік для читачів 2-х класів НУШ "Сузір'я")

  У святковий осінній день, коли земляки відзначають День міста Оріхова,85 другокласникиів "Сузір'я" вирушили в похід до шкільного дендропарку. "Їхали вагончиками" разом з класоводами та своїми улюбленими іграшками. Сонячна галявина, наповнена звуками веселої музики,  вабила до себе маленьких читайликів. Великі кольорові букви злилися у незвичайне слово "Бібліопікнік", книжкова карусель привертала увагу новинками з фонду БІЦу, а дитячі малюнки і суперобкладинки ручної роботи ще раз нагадували:

"Читай - пізнавай, вчись - не лінись!".

  Допитлива малеча комфортно розмістилася командами на м'якенькі килимки і охоче почала спілкуватися зі своїми ровесниками. Потім Любов Іванівна Білодід, завідувачка БІЦом, привітала всіх у "зеленій" залі, подякувала за яскраві ілюстрації до прочитаних книжечок і за міцну дружбу дівчаток та хлопчаків з книгами.
  Дехто вже поспішав розказати своє придумане закінчення до відомої казки, а юні "артисти" проінсценізували літературну казку Лесі Українки "Біда навчить". Тетяна Григорівна Таран провела з командами цікаву вікторину, а Наталя Миколаївна Крат нагороджувала всіх  соковитими червонобокими яблуками.
  Юлія Павлівна Федорчук запросила  всіх учасників пікніка разом з іграшками потанцювати у веселому флешмобі.
  Наостанок, чомусики допитливо вибирали собі новеньку книжечку для читання вдома, щоб порадувати своїх батьків великими досягненнями:
" Коли умієш сам читать-
Не треба мамі докучать,
До бабці теж не треба йти:
"Ну, почитай, мовляв, хоч ти!"
 сестру упрошувать не треба,
Щоб почитала щось для тебе.
 Ані благати, ні чекати,
А просто взяти й почитати!"
  Гостями святкового пікніка були заступники директора  "Сузір'я"- Тетяна Семенівна Пересипкіна та Олена Миколаївна Гур'єва, вихователь ГПД Вікторія Леонідівна Білоус.

За матеріалами блога "Бібліоград "Сузір`я"

|: | © suzirya | Дата: 25.09.2019

Ознайомитися з наказом № 151/1 від 20.09.2019 р. "Про створення комісії щодо протидії булінгу у закладі освіти" >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 20.09.2019

Запрошуємо бажаючих взяти участь у конкурсі!

З питань реєстрації звертайтеся до координаторів конкурсу:

  1. Короєд Олена Іванівна
  2. Коршун Антоніна Яківна
  3. Ляшенко Любов Миколаївна

 

|: | © suzirya | Дата: 19.09.2019

   Квест-гра "Оріхівщина - спадщина віків"

   18 вересня цього року КЗ "ОЗЗСО "Сузір'я" гостинно зустрічав учнів 7 та 8 класів філій №3 та №5. Саме в цей день в опорному закладі в рамках тижня історії проходила квест-гра "Оріхівщина - спадщина віків".

   Захід розпочався в Залі бойової слави, зі словами привітання звернулась вчителька історії Пріщенко О.Л., а учні 10-Б класу виступили з інформацією про славне минуле міста Оріхова. Команди отримали маршрутні листи, з якими побували на чотирьох зупинках. На кожній зупинці учасників команд чекали знавці історії, які оцінювали успіхи за часом виконання і правильністю відповідей.

   Веселі  та завзяті учасники квесту мандрували від зупинки до зупинки. Несподіванкою для команд виявилась зупинка «Дешифратор», на якій потрібно було прочитати вислів відповідно нумерації букв українського алфавіту. По завершенню квесту журі на чолі з вчителькою історії Петренчук Л.В. та президентом парламенту опорного закладу Петровою Крістіною оголосили результати змагань та вручили подяки командам за участь у грі. Задоволені учасники квесту поверталися до своїх філій  автобусом опорного закладу.

ФОТОЗВІТ

Учитель історії Петренчук Любов Володимирівна 

|: | © suzirya | Дата: 18.09.2019

Запрошуємо бажаючих взяти участь у конкурсі!

|: | © suzirya | Дата: 17.09.2019

Маленькими кроками до великого спорту

   Новий навчальний тиждень маленькі п’ятикласники на чолі з Лисуненко Юлією Андріївною почали з екскурсії до секції боксу, яка знаходиться у спортивній залі Оріхівської  ДЮСШ.

   Наші юні школярі відразу вирішили випробувати свої можливості на великому спортивному ринзі. Кожен з них навчився багато чому новому. Особливо сподобалося хлопцям, які з великою радістю та захопленням дослухалися до порад тренера Дернового І.О., відпрацьовували «джеб» та «аперкот», вивчали прийоми і дізналися багато цікавих фактів про такий серйозний, але дивовижний вид спорту - бокс.

   Цей тиждень був присвячений не тільки боксу, а й іншим видам спорту. Восьмі класи взяли участь у  футбольному матчі-змаганні. Протягом напруженої гри учні 8-В класу з легкістю згуртувалися проти суперника та вибороли беззаперечну перемогу.

Вітаємо!

  

Учитель фізичної культури Лисуненко Ю.А.

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 13.09.2019

Ми – майбутні олімпійці!

   Традиційно, що теплими осінніми днями в нашому закладі проводиться олімпійський урок. В цьому році уроки особливі, бо через рік в Токіо зберуться на спортивні змагання найкращі атлети світу.

   Наші четвертокласники дізналися багато цікавого про олімпійські ігри. Форма уроку була різноманітною: від розповіді через бесіду до вікторини. А в підсумку: море позитиву, океан бажань займатися своїми улюбленими видами спорту, злива питань щодо видатних спортсменів, не тільки світу, а й наших випускників. Нас чекають перемоги, тільки треба вірити у свої сили!

За інформацією вчителя фізичного виховання В.Ю. Соломонова

|: | © suzirya | Дата: 12.09.2019

Спорт-це круто!

Спорт - здоров’я, спорт - це  сила,
Він дає всім дітям крила.

 

 Незвичним, драйвово-спортивним видався ранок для учнів початкових класів КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я». Адже в цей день діти одягли спортивну форму і приїхали до школи на самокатах, скейтах, гіробордах, велосипедах. Потужним зарядом бадьорості стала спільна ранкова руханка. 
   Бути здоровим допомагає не лише спорт, а й правильне харчування. Під час вітамінних перерв діти смакували  фруктами та овочами. 
   Кульмінацією Дня фізкультури став «Спортдрайв». Родзинкою була презентація вчителями своїх спортивних захоплень. Сузір’ївці продовжили свято  майстерною їздою на самокатах. Затамувавши подих, діти спостерігали виступ учня 7-Б класу Тахтаула Іллі на спортивному мотоциклі. Завершилося свято запальними флешмобом, який об’єднав батьків, учителів і дітей.

ФОТОЗВІТ

Учителі кафедри початкової освіти
 

|: | © suzirya | Дата: 12.09.2019

Увага! Увага!

Осінні канікули у Кракові!

   Запрошуємо учнів опорного закладу на пізнавальну автобусну екскурсію до Європи.

У програмі:

  • Краків;
  • Вроцлав;
  • Величка;
  • Парк мініатюр «Світ мрій»;
  • “Energylandia”.

Вартість туру: 105 €.

Тривалість туру: 3 дні по Европі та 2 дні по Україні.

Набираємо групу до 20.09 2019 р.

Звертатися до організатора екскурсії Синчило І.А. (вчителя англійської мови).

|: | © suzirya | Дата: 12.09.2019

  ГИРЬОВИЙ СПОРТ

  10 вересня 2019 року юнаки 9 класів (керівник групи Соломонов В. Ю.) відвідали навчальне тренувальне заняття з гирьового виду спорту. Вихованці тренера КЗ «Оріхівська ДЮСШ» Оріхівської міської ради Крата О.Л. продемонстрували присутнім у спортивній залі Оріхівського коледжу ТДАТУ свої вміння та навички в різних вправах із силової підготовки.

  З подивом та гучними оплесками сузір'ївці зустріли дівчат, які, мов пушинки, підіймали сталеві гирі. Потім було і колективне фотографування на пам’ять, і ознайомлення з комплексом вправ, і перші спроби самими дев’ятикласниками піднятти гирі.

   А що, можливо, хтось вже і задумався про майбутнє тренування...

 

  

   Вчитель фізичного виховання Соломонов  В. Ю.

|: | © suzirya | Дата: 10.09.2019

Читаємо твори письменників рідного краю

  Під такою назвою  у квітні 2019 року була організована обласна мережева акція, яка присвячена 80-річчю утворення Запорізької області. У цьому заході брали участь і читачі нашого БІЦу.  Кожен учасник обирав прозовий або віршований твір письменника - земляка і представляв його у вигляді відеоролика. Творчі роботи були розміщені в Інтернеті та виставлені на загальній інтерактивній дошці КЗ " Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти ".
  Сьогодні, 09.09.2019 року, на робочій ранковій лінійці були оголошені прізвища переможців цієї акції. Ними стали:
* Базарова Марія - за представлення нової книги О. Ліщук "Борщик",
* Бутова Анастасія - вірша Л.Геньби "Вишиванка",
* Гаращенко Анна - вірша І. Калиниченка "Весняний степ",
* Литвиненко Юлія - вірша П.Сумарокова "Весна",
* Владімірова Дар'я - вірша М. Сороченка "Липень",
* Лісаченко Діана - вірша В. Рудова "Осіннім золотом виблискують тополі",
* Попко Владислав - вірша І.Сухара  "Зима".

 

  Переможці одержали сертифікати та сувеніри краєзнавчої тематики на згадку про участь у заході. Ми щиро вдячні керівнику проєкту, методисту КЗ "ЗІППО" Крижко Людмилі Володимирівно за відзнаку наших читачів серед 137 -ми учасників у Запорізькій області.

  Вітаємо наших  призерів і бажаємо їм нових досягнень

у новому 2019-2020 н.р.!

За матеріалами блога "Бібліоград "Сузір`я"

|: | © suzirya | Дата: 10.09.2019

Щиро вдячні за небайдуже ставлення до виконання своїх обов'язків

та допомогу в подоланні наслідків негоди 06.09.2019 р

працівникам КЗ "Благоустрій" (керівник Короткова О.В.)

  

  

Адміністрація ОЗЗСО "Сузір'я" 

|: | © suzirya | Дата: 06.09.2019

Географія літнього відпочинку 7-А класу

Географія літнього відпочинку

Інформаційний центр 6-А класу

Інформаційний центр 8-А класу

Інформаційний центр 10-А класу

Географія літнього відпочинку учнів 10-Б класу

 

Інформаційний центр 10-Б класу

 

|: | © suzirya | Дата: 04.09.2019

НУШ - це класно! НУШ-це сила!

   Першокласники НУШ КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» вирушили у мандрівку Країною знань. Королева наук запросила нушівців пограти в захоплюючу квест-гру «Знайомство зі школою». Рухаючись пліч о пліч, діти  мандрували п’ятьма зупинками. З усіма завданнями школярики впорались. На згадку про цей день сузір’ївці випустили в навколосвітню подорож повітряні кульки, не забувши загадати бажання.

Третє вересня зібрало
Першокласників на квест.
НУШ - це класно! НУШ - це сила!
«Нушенята» всі «the best»!

   

ФОТОЗВІТ

Вчителі 1 класів Волошина С.А., Сьомченко І.Я., Платонова О.І.


Як і всі ровесники ми тепер  школярики

   Як першокласники знайомилися з бібліотечно-інформаційним центром... 

 Подробиці читайте на блозі БІЦу "Бібліоград "Сузір'я"


Книга - добрий вірний друг, вона знає все навкруг!

(Перший урок для 2 класів 2019-2020 н.р. - бібліопіжмурки)

   Гра розпочалася веселою лічилкою, а потім всі розбіглися по території парку, щоб знайти на деревах замасковані дитячі книжечки з фонду БІЦу...

Подробиці читайте на блозі БІЦу "Бібліоград "Сузір'я"

ФОТОЗВІТ


 Перший урок  - відповідальний крок

    Традиційно після урочистостей, присвячених Дню знань, класні колективи проводять тематичний перший урок. Цьогоріч для учнів 4-А він пройшов у формі марафону під назвою «Є на світі країна, найчарівніша, як перлина».

   Діти досліджували початок навчання в різних країнах: Франції, Німеччині, Нідерландах та Україні. Під час виконання різних завдан ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 03.09.2019

Свято Знань – 2019

Через поле по стерні
У міста і села
Йде в солом’янім брилі
Вересень веселий.
В нього квіти у руці
І новий портфелик,
Розцвітає на щоці
Сонячний метелик.
Голосний несе дзвінок,
«Дзінь-дзілінь»  лунає,
Він до школи на урок
Школярів скликає.


    2 вересня! Подвір’я нашого «Сузір’я» гуде, як гігантський вулик… Почався новий навчальний рік. Близько 800 дітей, ще більше батьків, 60 учителів, учителі-пенсіонери, гості - усі зібралися на Свято Знань - 2019. Здавалося, що цю силу ні вгамувати, ні стримати ніхто й ніщо не в силі. Усі класні колективи готуються до святкового виходу з різнокольоровими кульками в руках. 
   Особливим був вихід першокласників, які йшли разом з родинами: дівчатка з жовто–блакитними бантиками, в усіх у руках повітряні кульки. Потім відбувся флешмоб з мильними бульбашками.  І водночас з цим завітали на свято казкові звірі, щоб потанцювати разом із сузір’ївцями під запальну музику. Перші вчителі (1-А – Волошина С.А., 1-Б – Сьомченко І.Я., 1-В – Платонова О.І.) прийняли своїх маленьких учнів з рук батьків і повели до Країни Знань.    
  Свято відкрила Наталія Степанівна і президент учнівського парламенту Козир Микола. Гімн прозвучав  акапельно у виконанні Гур’євої О.М., учениць Лісаченко Є. (6-А) і Козловської А. ( 3-В ). Прозвучала запальна українська пісня у виконанні призерки міжнародного конкурсу «Олімпус – Рів’єра»  у Греції Лісаченко Єлизавети. Директорка привітала з початком навчального року, побажала успіху, здійснення мрій, гарного навчання всім сузір’ївцям. Традиційно завітала Королева Наук (учениця 11-А класу Глущенко Є.), привітала маленьких іменинників, запросила їх до слова. Які ж гарні вірші прозвучали у  виконанні таких приємних дитячих голосочків!!! 11-ки приготували для першокласників подарунки – сюрпризи на згадку про їхнє перше Свято Знань. Перший дзвоник 2019-2020  навчального року прозвучав у руках учня 11-А класу Тітова Івана і маленької першокласниці Гладкої Маргарити в супроводі святкових салютів. 
   У добру путь, «Сузір’я»!!!

Заступниця директорки з виховної роботи Гур’єва О.М.

 

Дорогі мої діти!

Вельмишановні батьки, вчителі, гості свята!

   Щиросердно вітаю Вас з початком нового навчального року. Хай він буде успішним для кожного.

   Швидко злетіли літні канікули, і школа знову зустрічає своїх вихованців.

   За літо

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 02.09.2019

СЕРПНЕВІ ЗУСТРІЧІ ПЕДАГОГІВ

   27 серпня КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» гостинно зустрічав педагогів Оріхівського освітнього округу на серпневих студіях.
   Привітали вчителів з початком нового навчального року Оріхівський міський голова Герасименко С.М., секретар ОМР Лепетченко А.М., начальниця відділу освіти, молоді та спорту ВК ОМР Прищенко Т.К.
   Міський голова вручив подяку Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти директорці КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» Кудіній Н.С., в якій відзначено високий рівень організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Такі ж подяки отримали начальник ВОМС ВК ОМР Прищенко Т. К. та завідувачка Оріхівської філії №3 КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» Дмитренко В.П. 
   З привітальним словом до педагогів звернулася Прищенко Т.К. та подякувала за високий рівень підготовки здобувачів освіти КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» до ЗНО (опорний заклад посів 4 місце в рейтингу закладів загальної освіти Запорізької області за результатами здачі ЗНО).

   Далі вчителі продовжили роботу на засіданні методичних студій з різних напрямків: природничо-математичного циклу, суспільно-гуманітарного циклу та початкової освіти.

   З 10-ї години всі присутні педагоги взяли участь в веб-конференції «Учені НАПН України – українським вчителям».

 

За матеріалами

 https://www.facebook.com/groups/315580632449402/permalink/373589263315205/

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 27.08.2019

Рейтинг шкіл Запорізької області 2019 року

  Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг загальноосвітніх шкіл Запорізької області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2019 року.

  У якості вихідних даних для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів були використані результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані випускниками шкіл у 2019 році.

  Школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

  Рейтинг дивіться за посиланням.

 

|: | © suzirya | Дата: 21.08.2019