Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 75 76 »

30.10.2019 року о 15:00 год

у великій залі адмінбудинку відбудеться засідання круглого столу

з питання "Організація харчування учнів у загальноосвітніх закладах Оріхівської міської ради. Стан справ, проблеми, шляхи їх вирішення".

Запрошуються учні, батьки, вчителі, громадськість

 

|: | © suzirya | Дата: 24.10.2019

Документальне кіно в опорному закладі

  У рамках XVІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини у нашому освітньому закладі відбувся перегляд документального фільму «Дівчина проти гравітації». Фільм тривалістю 20 хвилин примусив присутніх учнів 10-11 класів та вчителів  замислитись над важливими життєвими питаннями. Після перегляду фільму відбулося обговорення побаченого. Активність учнів неабияк вразила гостей, а тому далі буде…

  

Заступник директора з навчально-виховної роботи

А. М. Карпій
 

|: | © suzirya | Дата: 23.10.2019

«Захар Беркут» (2019)

 Театри та концертні зали, музеї та бібліотеки, мистецькі виставки та кінотеатри – це ті заклади культури, які покликані збагатити людину духовними скарбами, надихнути на творчість, відкрити для кожного свої моральні цінності.
    Саме така мета була і в групи учнів 7-х класів та вчителів, які вирушили в культпохід до Запоріжжя в кінотеатр ім. О. Довженка на перегляд нової екранізації фільму «Захар Беркут» ("
The Rising Hawk", 2019) за однойменною повістю І.Я. Франка. 
   Комфорт кінозали настроював на гарний відпочинок від буденних справ. Дві години перегляду прекрасного спільного україно-американського проекту режисерів Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна пролетіли як одна мить. 
    Слоган фільму - «У свободі моя сутність». Із сьогодення ми всі поринули у події, які відбувалися в Україні ще в ХІІІ-му столітті. Знайомий класичний сюжет повісті за шкільною програмою сприймали як глибинний твір. Нас хвилювала доля героїв та переповнювала гордість за наших пращурів, які зберегли і захистили землю з найкращими краєвидами.
     Біль і кохання, патріотизм і вірність – все це переплелося в наших душах, як кольорові візерунки на вишиванках Захара Беркута, його синів Івана та Максима,  жінок Ради  та Мирослави. З люттю дивилися на нас страшенні очі Тугара Вовка і татаро-монгольського війська.
   Колорит українського села в Карпатах, картини кохання і кровопролитні баталії – все це було поруч і ми ніби брали участь та  переживали за незалежність рідної землі. 
   Я щиро дякую директору «Сузір’я» Кудіній Наталі Степанівні, вчителю української мови та літератури Яремчук Ніні Іванівні за організацію поїздки, яка підтвердила ще раз нашу гордість за міцне коріння нашого роду...


                                                                                                 Завідувачка БІЦом Бідодід Л. І.

|: | © suzirya | Дата: 23.10.2019

Екологічне свято «Золота осінь»

   18 жовтня екологічна студія «Перлина-Україна» провела для учнів 5-А і 5-В класів екологічне свято «Золота осінь» у вигляді пошукової гри. 
   Осіннє подвір’я нашої школи у святковому вбранні: червоні кетяги горобини і калини, золоте листя тополь, яскраві кольори білих, жовтих, червоних троянд і лагідне, по-літньому тепле сонечко. Ця краса вражає і зачаровує. Ми розуміємо, що це останні дні золотої осені. Тому час насолодитися ними, запам’ятати кожну мить. 
   Ось на такій чудовій галявині і розмістився майданчик для ігрової зустрічі юних екологів. Галаслива дітвора разом з класними керівниками Гаращенко А.П., та Сьомченко О.П. зайняли свої місця, схвильовано очікували початку свята. Запрошені гості вітали малечу з переходом до основної школи. Серед гостей були: директорка опорного закладу Кудіна Н.С., заступниця директорки з навчально-виховної роботи Карпій А.М., помічник головного лісничого Оріхівського р-ну Кириченко А.Ю., соціальний педагог Наріжна В.В., завідувачка БІЦ-у Білодід Л.І., психолог Соловей О.В., класоводи Платонова О.І., Волошина С.А., батьки учнів.
   Для оцінення конкурсних завдань було обрано почесне журі: Карпій А.М., Кириченка А.Ю. і Наріжну В.В.
  Свято розпочала керівник студії Коршун А.Я.. Звертаючись до гостей і учнів, вона побажала всім чудового настрою, цікавих конкурсних завдань та успіхів.
Свої вітання молодшим друзям висловили учасники екологічної студії. Вони подарували всім присутнім пісню «Перлина Україна», звернулись до п’ятикласників з проханням цінувати і любити кожну мить свого життя, дарувати природі і людям частинку своєї душі і свого серця. 
   Гра розпочалась з розминки: діти відгадували загадки та виконували руханки з модератором Покидько Марією. З гарним настроєм та прагненням до перемоги учні розпочали виконання конкурсних завдань. 
Разом з батьками вони прибирали клумби, висаджували осінні квіти, особливо гарно це вийшло в учнів 5-А класу. 
   П’ятикласники підготували чудові осінні композиції до конкурсу «Букет осені».
   Журі і всіх присутніх вразили роботи художників, вони блискуче справилися з конкурсом «Оживи природу». Фарбами, олівцями, фломастерами діти з любов’ю вимальовували кожну травинку, кожне деревце, метеликів з ніжними крильцями, яскраві квіточки та золоте сонечко.
   Змагались між собою юні поети та письменники. Вони складали листи природі. Чуттєві рядки викликали емоції до сліз. Почуття великої любові до природи відчувалось у кожному рядочку написаного тексту.
Команди, що приймали участь в екологічній естафеті, пройшли цікавими маршрутами, виконали багато пошукових завдань: працювали з шифром, розгадували загадки, відгадували підказки. На останній зупинці їх чекали скарби – кошики з осінніми дарами та цукерками, які для них приготували батьки. 
   Всі присутні під бурхливі оплески зустрічали моделей у вишуканому, осінньому вбранні. Презентація костюмів була вдалою та гарною. 
Завершилось свято виступом артистів-конкурсантів. Звучали пісні, вірші на екологічну тематику. Діти кружляли в сольних та групових танцях. Всі молодці! Показали високий клас!
  Від імені всіх членів журі Карпій А.М. відмітила високу активність, творчість, креативність п’ятикласників, подякувала всім учасникам заходу за чудовий відпочинок і настрій. Обидва класи були нагороджені дипломами: 5-А за участь у грі, 5-В за перемогу.
Коршун А.Я. висловила велику вдячність класним керівникам – Гаращенко А.П., Сьомченко О.П., батькам п’ятикласників за допомогу у підготовці до свята. А також подякувала своїм студійцям, учням 10-х класів, за старанність у підготовці майбутньої достойної зміни юних екологів. Свято завершилось фотографуванням на згадку про чудові миті осені 2019. 

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 22.10.2019

|: | © suzirya | Дата: 21.10.2019

І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад 

з навчальних дисциплін стартував!

   Учні опорного закладу брали участь в олімпіаді з української мови та літератури й успішно справились із завданнями.
   Бажаємо перемог і творчих успіхів  у ІІ (міському) етапі!

 

  

|: | © suzirya | Дата: 18.10.2019

  Усі старшокласники з нетерпінням чекали Дня самоврядування! Для кожного це має своє значення. Комусь цікаво, а хтось, особливо випускники, хоче переконатися у виборі професії. Я хочу стати вчителем, тож вирішила перевірити себе. Провела два уроки всесвітньої історії в 9-тих класах і два української мови в 5-А та 7-А.
  По-перше, найскладнішим було знайти клас для переходу для моєї групи з 5-А, але нам це не вдалося. Ми вирішили провести наш урок в ігровому куточку на першому поверсі.   Діти були дуже активні та отримали хороші оцінки, не дивлячись на перешкоди. Щодо 7-А класу, я цілком задоволена відповідями та готовністю учнів до уроку.
  По-друге, як і кожен учитель,  зіткнулася з неприємностями. Прийшовши до 9-А на урок історії, я вийшла з поганим настроєм, емоціями та незадоволенням. Тож хочу, як випускниця, сказати учням: кожен з нас людина, у якої є почуття, терпіння та певний запас нервів. Поважайте вчителів та цінуйте їхню працю. На жаль, урок був зіпсований тим, що учні взагалі не бажали слухати. Навіть слова нашої директорки Марії Костенко та завучки Ангеліни Ашніної не допомогли заспокоїти дітей.
  По-третє, найкращим класом, у якому я насправді відчула легкість при розповіді матеріалу – це 9-Б, якому я щиро дякую за розуміння. Діти проявили активність на уроці та отримали лише оцінки високого рівня! Слухали мене дуже уважно й разом зі мною вивчали нову тему.
  Таким чином, цей день виявився для мене дуже цікавим, насиченим, повним емоцій. Я зрозуміла як це бути вчителем, як розповідати нову тему та справлятися з труднощами. Самоврядування - це дуже хороший шанс поставити себе на місце вчителя і зрозуміти, як же їм складно з нами, учнями! Тому хочу привітати нашим вчителів з їх професійним днем. Бажаю вам, перш за все, терпіння, наснаги, міцного здоров’я та нервів!

Біньковська Д., 11-А

  4 жовтня мені випала нагода вкотре стати вчителем. З кожним роком я все більше відчуваю на собі, яка це важка професія.
  Цього разу в мене було 5 уроків у різних класах. Це дуже складно, адже кардинально змінюється не лише матеріал викладання, але й методи, бо нелегко зацікавити в однаковій мірі молодші та старші класи, до кожного потрібно знайти свій підхід.
  Я провела уроки громадянської освіти в 10-Б класі, української літератури у 8-А, української мови у 8-В, музичного мистецтва в 5-В. У кожному класі учні себе прекрасно показали та отримали хороші оцінки.
  А також я мала змогу провести урок музичного мистецтва у 2-А класі нової української школи. Малюки мене приємно здивували своєю вихованістю, відкритістю та щирими емоціями.
  День самоврядування – це величезний досвід для учнів, а особливо для випускників, оскільки кожен може спробувати себе та свої сили в ролі викладача.
  Це був неймовірно напружений та веселий день. Дякую за можливість взяти участь у цьому святі!

Мороз Анастасія, 11-А

|: | © suzirya | Дата: 15.10.2019

Квіткова феєрія

     Осінь - це друга весна, коли кожен листочок, то є квітка, тому цьогоріч традиційний тиждень початкових класів пройшов під назвою «Квіткова феєрія».
     У понеділок квіти посміхалися до дітей з усіх куточків «Сузір’я». Кожен класний колектив створив фотоколаж «Квіткова мозаїка».
     Наступний день запам’ятався приємним сюрпризом, бо маленькі школярі отримали «солодкі» букети від своїх однолітків.
     Коли тобі кажуть щирий комплімент - в серці зацвітає нова прекрасна квітка. Тому середа була присвячена арт-терапії: квіткотерапії, аромотерапії, фототерапії, лялькотерапії, кольоротерапії, ізотерапії, кляксотерапії, казкотерапії, книготерапії, музичній та танцювальній терапії.
     Організовуючи четвертий день Квіткової феєрії, педагоги "Сузір'я" черпали натхнення у Г. К. Андерсена: "Щоб жити, потрібне сонце, свобода й маленька квітка".  Зранку сузір' ївці милувалися виробами виставки "Квіткові фантазії". До кожного класу завітали віртуальні гості: королева Флора та містер LEGO. Саме тому й була створена чудоклумба, яку кожен бажаючий міг побачити в кімнаті відпочинку. Море драйву отримали здобувачі початкової освіти під час колективного дійства " Квіткова феєрія". Це було асорті з віршів, танців та пісень, які славили красу квітів.
    Фінальна нотка тижня - ярмарок. Це була колективна творча справа, яка об’єднала всю шкільну спільноту. Гігантський заряд позитиву отримали і батьки, і учні, і вчителі.
Цього дня, незважаючи на дощову погоду, земля посміхалася квітами до кожного оріхів’янина. Адже осінь - це остання і найбільш мила усмішка року.

ФОТОЗВІТ

                       Керівник профільної кафедри початкової освіти Платонова О.І.

|: | © suzirya | Дата: 11.10.2019

Урок доброти «Брати наші менші»

  Одним із показників морального здоров’я нації завжди було ставлення людей до тварин. За дослідженнями, у різні епохи та в різних країнах між ставленням людей до тварин і рівнем духовного розвитку суспільства існує певна залежність. Саме тому одним із важливих завдань педагогіки сьогодні є здійснення просвітницько-виховної діяльності
щодо формування у молодого покоління гуманного та відповідального ставлення до природи, зокрема до тварин.
  Саме в рамках таких заходів, напередодні  Всесвітнього дня захисту тварин,  в 4-В класі  КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» проведено Урок  доброти.
  Учні розповіли цікаві історії із життя домашніх улюбленців, дали практичні поради щодо правильного вибору питомців, їх догляду. Дехто  мріє отримати професію, пов’язану з наданням  допомоги тваринам, організацією захисту братів наших менших. Змістовними були повідомлення дітей про різні породи собак та котів. Здобувачі освіти познайомилися  з сучасними засобами, що допомагають розшуку загублених тварин (адресник, жетон з QR-кодом, мікрочипи та кліпси), весело пройшла гра «Пантоміма», руханки .
  Такий урок — це привід нагадати всім про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.
  Учні 4 -В  класу закликають: «Будьте завжди уважними до наших кудлатих друзів і сумлінно дбайте про них! Ніколи не зраджуйте своїх друзів і не будьте байдужими!»

Фоторепортаж

Класний керівник 4-В класу Марченко Р.І.

 

|: | © suzirya | Дата: 07.10.2019

Дорогі вчителі КЗ "ОЗЗСО «Сузір’я»"!

Вітаю Вас з головним святом осені - з Днем учителя! Від усього серця бажаю Вам легкої праці, витримки, натхнення, успіхів, терпіння, радості, щастя, а найголовніше - міцного здоров`я та любові в сімейному колі! Пам’ятайте, що Ви - особливі, таких, як Ви, більше немає. Ви по-особливому ставитесь до учнів, любите та шануєте їх, тому в замін отримуєте море приємних слів. 

Щиро дякую за всі зусилля, які Ви докладали, щоб зробити з мене та моїх однокласників гарних студентів! Я впевнена, що пишатися можете кожним! Завдяки Вам, зірки нашого "Сузір‘я" світяться у найкращих закладах України та Європи! Я пишаюся, що мене навчали досвідчені, добрі, милі, розуміючі, найкращі Вчителі у світі!

Зараз я навчаюся за кордоном, Ви навіть не можете уявити, як мені хочеться прийти до школи та привітати кожного особисто, тому лише залишається написати для своїх любих вчителів декілька слів... 

Особлива подяка моєму  класному   керівникові - Яремчук Ніні Іванівні! Вона до цих пір хвилюється за кожного свого випускника, як за рідну дитину, телефонує та надає поради. Дякую за Ваше тепло та піклування! У свою чергу, буду намагатися старанно вчитися, щоб Ви пишалися мною!

Передаю полум’яний сердечний привіт усім зі Словакії, я за Вами дуже сумую!   

З повагою випускниця 2019 року 11-А класу Ситник Марина.

Ми, випускники-2019 11-А класу щиро вітаємо Вас, дорогі наші вчителі, з Днем працівників освіти!!!

Нехай яскрава Зірка Вашої геніальної особистості продовжує зігрівати серця дітей благодатним теплом мудрості і любові! Будьте такими ж милими, добрими, даруйте всім свої посмішки і позитивний настрій і ведіть своїх учнів до нових незвіданих далей, високих вершин Миру і Добра!

Дякуємо Вам за все !!!

З повагою і вдячністю староста 11-А класу 2019 р. випуску, Анна Носенко

|: | © suzirya | Дата: 04.10.2019

Вітаємо з перемогою Гаращенко Альону Петрівну!

02 жовтня 2019 року у палаці культури «Дніпроспецсталь» (м. Запоріжжя) відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти, де вітали лауреатів щорічної обласної педагогічної премії. Премія щорічно присуджується по одному найкращому вчителю від кожного району Запорізької області.

Цього року від Оріхівського району найкращим вчителем визнано Гаращенко Альону Петрівну, вчителя математики комунального закладу «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» Оріхівської міської ради, яка й отримала щорічну обласну педагогічну премію.
Вітаємо вчителя зі значною перемогою та бажаємо подальших успіхів!

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту

виконавчого комітету Оріхівської міської ради

Джерело: ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ОРІХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

Читати більше на сайті https://verge.zp.ua

|: | © suzirya | Дата: 03.10.2019

Шляхи грантових можливостей

   Наприкінці вересня в центрі "Вікно в Америку" Запорізької обласної універсальної бібліотеки директорка опорного закладу Наталія Кудіна стала учасником презентації "Програми обмінів та грантові можливості", під час якої представник посольства США в Украіні Інна Здор познайомила з програмами обмінів Державного департаменту США для українських студентів, вчителів, молодих фахівців. Пані Здор розповідала також про гранти для громадських організацій від Демократичної комісії та Фонду розвитку ЗМІ. Важливо зазначити, що вибір учасників для кожної програми здійснюється на засадах безкоштовного відкритого конкурсу. 
   Інформаційний центр «Вікно в Америку» відкрився у жовтні 2013 року в приміщенні відділу документів іноземними мовами (3-й поверх). Складовими його ресурсів є книги, аудіодокументи, відеоколекції документальних і класичних американських художніх фільмів, ігри, технічне обладнання і доступ до онлайнових баз даних, надані відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Через "Вікно в Америку" розповсюджуються матеріали про США, тут зустрічаються випускники програм, які фінансуються американським урядом, проводяться семінари, фотовиставки, лекції, перегляди американських фільмів та інші культурні заходи, що надають можливість більше дізнатися про Сполучені Штати та вдосконалити знання англійської мови. Крім цього, відвідувачі мають можливість скористатися вільним доступом до електронної бібліотеки США - eLibraryUSA.
  За результатами презентації та зустрічей заплановано ряд спільних заходів, які планується провести в першому семестрі.

   ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2019

БІЦ - територія єдності

30 вересня 2019 року в читальному залі БІЦу зібралися кращі читачі та бібліотекарі Оріхівського району, щоб разом відзначити Всеукраїнський день бібліотек. 

Гостями святкового вікенду "БІЦ - територія єдності" були директор КЗ "ОЗЗСО "Сузір'я" Кудіна Наталя Степанівна та заступники директора - Карпій Аліна Миколаївна, Рябцун Інна Миколаївна; методисти відділу освіти, молоді та спорту Оріхівської міської ради Кулік Оксана Костянтинівна і Леонідова Надія Григорівна; кращі читачі та бібліотекарі КЗ "НВК "Джерело", КЗ "НВК "Основа", КЗ "НВК"Перспектива", філії №3 та №5 КЗ "ОЗЗСО" Сузір'я" Оріхівської міської ради.

Докладніше читайте на блозі "Бібліоград "Сузір'я"  ПЕРЕЙТИ

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2019

Берем участь в розіграші конструктора "IO Blocks Guidecraft" від AFK-DISTRIBUTION

#HealthySchools_UA #HS_UA #afk_distribution #steam_toys #education_toys

Ми хочемо бути здоровими!
Ми хочемо бути активними і ніколи не хворіти!
Якщо ви з нами, то вперед!
"Сузір'я" запрошує приєднатися до проекту вчителів, батьків, учнів.

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2019

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2019

Екотур до біосферного заповідника «Асканія-Нова»

       28 вересня КЗ «Центр туризму» ЗОР провів автобусний екотур до біосферного заповідника «Асканія-Нова» для активістів акції «Посади своє дерево» та наметової школи-експедиції «Степові лісництва рідного краю».
       Метою екотуру було ознайомлення юних екологів з досвідом створення штучних паркових і лісових насаджень у степовій зоні України.
       В екотурі прийняла участь група учнів нашої школи.
       Подорож на білому красені-автобусі виявилася просто чудовою. Зручність, комфорт, гарний настрій, нові знайомства, дружня атмосфера перетворили довготривалу поїздку в насолоду. Враження від екскурсії просто феєричні. Прекрасна і неповторна зустріч з природою назавжди залишиться в наших юних серцях. Хочеться ще багато разів відвідати «Асканію-Нова» - одне із семи чудес України.
       Дуже дякуємо керівництву обласного центру туризму, адміністрації нашої школи за можливість побувати в найкращому куточку південної України, створеному руками і любов’ю людей, закоханих в природу.
          Пропонуємо переглянути відео ролик «Привіт з «Асканії-Нова».

Кореспондент екологічної студії
Учениця 10-А класу
Покидько Марія

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2019

Європейський день мов

   26 вересня відзначається День європейських мов як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Він проводиться щорічно з 2001 року за ініціативи Ради Європи з метою сприяння та популяризації багатомовності в Європі. Дійсно, зараз все більше й більше людей  вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.
   Під час святкування Дня європейських мов у КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» пропонувалися активні заходи на будь-який смак.
   Учні початкової ланки дізналися про День європейських мов з інформаційних хвилинок, які провели учениці 11-Б класу (Бадья А.,  Ложкіна К., Ракша А., Хвостенко К.). Також дівчата продемонстрували молодшим школярам уривки з відомих мультфільмів, перекладені різними європейськими мовами.
   Учениці 10-Б класу Клименко Ксенія та Лисенко Валерія спробували себе в ролі журналістів і провели інтерв’ю серед жителів міста Оріхів. Основними були питання: «Чи потрібно вчити іноземні мови? І чому?» Монтажем цієї роботи займався учень 10-Б класу Чиж Артем. ПЕРЕГЛЯНУТИ
   Протягом дня всі працівники опорного закладу перевірили свої знання з теми «МИ - європейці». Бліц-опитування для вчителів підготували учениці 10-Б класу Ємець Єлизавета, Пакета Лілія та Манелюк Анна.
   А протягом перерв школярі 5-11 класів мали змогу відвідати онлайн екскурсію країнами Європи "Європа нашими очима" ПЕРЕГЛЯНУТИ, яку із задоволенням їм провели учениці 11-А класу Саєнко Софія та Глущенко Єлизавета. Після захоплюючої онлайн подорожі діти мали змогу виграти солодкі призи, відповідаючи на питання стосовно європейських мов. Цю вікторину провели учениці 11-А класу Попадинець Анна та Костенко Марія.
   Також висловлюємо подяку Марич Вікторії Романівні та Сапко Олені Олександрівні, які взяли активну участь у проведенні цього заходу.
   Святкування Дня європейських мов стало гарною традицією нашого опорного закладу, яка буде продовжуватися й надалі. Тож до нових зустрічей! Чекайте нас 26 вересня 2020 року!

ФОТОЗВІТ

Саветченко А. Ю., вчитель англійської мови

|: | © suzirya | Дата: 30.09.2019

СТЕЖИНАМИ НАУКИ

  Стежинами науки крокують здобувачі освіти КЗ "ОЗЗСО «Сузір’я»". Стартом майбутнім науковцям стала щорічна учнівська науково-практична конференція «Мала академія наук України: проблеми та перспективи розвитку» яка пройшла на базі опорного закладу. На конференції були присутні учні та вчителі закладів освіти Оріхівської ОТГ.

  З привітальним словом до присутніх звернулася методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту ВК  ОМР Красно Н.В.

  Прозвучали доповіді вчителів «Сузір’я» – керівників наукових робіт учнів-членів МАН: Коршун А.Я. (вчителька біології), Синчило І.А. (вчителька англійської мови), Гаращенко А.П. (вчителька математики та інформатики) та учнів-переможців обласного етапу минулого року: Глущенко Єлизавети, Тоцької Анастасії, Пакети Лілії. Також з доповідями виступили учениці КЗ «Нестерянська СР ЗОШ І-ІІІ ступенів» Чудинович Ганна та Маєвська Віолета.

  Бажаємо молодому поколінню науковців  натхнення та високих наукових здобутків!

ФОТОЗВІТ

Заступник директора з наукової роботи Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 29.09.2019

Віконце в чарівний світ творчості

   На початку вересня між КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» та Оріхівським будинком дитячої творчості була підписана угода про співпрацю. Розпочали свою роботу гуртки Оріхівського будинку дитячої творчості на чолі з майстрами своєї справи, творчими та креативними педагогами Авраменко Вікторією Василівною та Приходько Валентиною Іванівною. Весело і цікаво проходять заняття малювання та ужиткового мистецтва в групах продовженого дня «сузір’ївців».

 

Заступник директора з наукової роботи, вихователь ГПД І.М.Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 29.09.2019

  СМАЧНА   П'ЯТНИЦЯ 

   З метою організації харчування дітей у комунальних закладах освіти,  забезпечення безкоштовним харчуванням учнів та вихованців пільгової категорії, на виконання Законів України «Про державну соціальну допомогу    малозабезпеченим сім'ям», «Про охорону дитинства», «Про дитяче  харчування»,  «Про внесення змін до деяких Законів України про освіту щодо  організації інклюзивного навчання», «Про внесення змін до деяких законів  України щодо прав інвалідів», «Про основні принципи та вимоги до безпечності   та якості харчових продуктів», ст. 56 Закону України «Про освіту», на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005р. № 242/320 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», рішення Оріхівської міської ради №93  від 25.07.2019. «Про затвердження вартості харчування в комунальних закладах  загальної середньої освіти Оріхівської міської ОТГ на 2019 рік», в опорному закладі «Сузір’я» та філіях впроваджено гаряче харчування.
   Учні 1-4 класів та діти пільгових категорій харчуються за рахунок коштів місцевого бюджету – вартість обіду складає 13 грн.
    Учні 5-11 класів – за рахунок батьків, вартість обіду в межах  7-15 грн.

    Безумовно, освітній процес і розумова діяльність забирає багато сил та енергії в учнів, тому науково доведено, що нагодована вчасно дитина краще запам’ятовує інформацію і продуктивніше працює на уроках.
 Раціональне харчування тих, хто навчається - одна з умов створення здоров`язберігаючого середовища в закладах освіти. Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності в навчанні, сприяє прояву обмінних порушень та сезонним захворюванням. Адміністрація «Сузір’я» сьогодні приділяє велику увагу організації раціонального харчування  здобувачів освіти. 
   Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медичною сестрою.

Двотижневе меню комплексних обідів для учнів 1-4 класів на 2019-2020 н.р.

    За період харчування в шкільній їдальні порушень санітарно- епідеміологічних норм не було виявлено. 
    ФОТОЗВІТ "Один день харчування в шкільній їдальні «Сузір’я»"   ВІДЕОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 27.09.2019