Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 75 76 »

Лесині читання

Як я умру, на світі запалає

Покинутий вогонь моїх пісень

25 лютого, в 149-у річницю з дня народження Лесі Українки, учні та вчителі трепетно, захоплююче читали вірші поетеси.

Піснею пісень української драматургії можна назвати твір Лесі Українки «Лісова пісня». Це дивосвіт, сповнений віри в перемогу високої мрії. Уривок з драми-феєрії вміло, артистично виконали Кульбачна Софія, Ярославицька Діана, Мірошниченко Іван, Покидько Марія, Кульбак Анжеліка та Лисенко Валерія (10-А,10-Б класи).

Учні 7-А та 7-Б класів прочитали вірш «Вечірня година», присвячений рідному краю, який був для Лесі найпрекраснішим і найдорожчим.

Одинадцятикласники декламували вірші, які Леся Українка присвятила Сергію Мержинському: «Твої листи завжди пахнуть зов’ялими трояндами…», «Хотіла б я тебе, мов плющ, обняти…».

Учителі прочитали поезію «Contra spem spero»  - найвідоміший витвір Лесі. Він закликає нас радіти життю і цінувати кожну мить!

Так! Я буду крізь сльози сміятись,

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні!

На завершення прозвучала поезія «Хотіла б я піснею стати» у виконанні  учнів  8-В класу:

Лунали б тоді мої мрії

І щастя моє таємне,

Ясніші, ніж зорі яснії,

Гучніші, ніж море гучне.

 Ця мрія здійснилася. Сьогодні слово Лесі Українки лунає у всьому світі.

  

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2020

ПЕРЕМОЖЦЯМИ

конкурсу відеороликів

"Освідчення в коханні"

до Дня Святого Валентина

стали учні 10-Б класу -

Іван Мірошниченко та Анжеліка Кульбак.

ВІТАЄМО!

ВИ МОЛОДЦІ!

ЗДВР Олена Гур'єва

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2020

Вітаємо молодих науковців!

23 лютого 2020 року в м. Запоріжжя на базі Запорізького національного університету відбувся ІІІ тур (захист науково-дослідницьких робіт) ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2019-2020 н.р.

Призове ІІІ місце здобула учениця 11-А класу Саєнко Софія в секції «Англійська мова».

Вітаємо з перемогою Софію та її вчителя-наставника Сєліванову Оксану Василівну.

 

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2020

Змагання юних ораторів

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, відбувся обласний тур Фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив».

Кульбачна Софія, учениця 10-А класу, брала участь – і ось відмінний результат: Софія виборола ІІІ місце. Ця перемога засвідчила позитивний імідж нашого закладу, який є креативним, творчим і потужним центром освіти.

Своїм словом юна ораторка захопила слухачів, справила на них сильне враження, адже говорила про вічність кохання. Любов звеличує,надихає, примножує красу всього живого на землі. Вона не помирає, не розвіюється попелом. Вона живе звуком скрипки, словом , подихом вітру.

Вітаємо Кульбачну Софію та її вчителя-наставника Глинянко Ірину Володимирівну з перемогою!

Бондарєва Н.В. – керівник профільної кафедри філологічних дисциплін

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2020

З 19 по 21 лютого 2020 року у комунальному закладі «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради проходив фінальний етап обласного туру «Учитель року - 2020», дипломантом якого стала Федорчук Юлія Павлівна.

 

         Ознайомитися з перебігом подій і особливостями кожного конкурсного дня можна на блозі «Запорізька хроніка подій всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 24.02.2020

  Вітаємо учня 9-А класу Дикуна Ігоря

та його вчителя Міронову Л. І.

з перемогою ( III місце) у обласній олімпіаді

з інформаційних технологій 2020!

Бажаємо нових успіхів та перемог!

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2020

Формувальне оцінювання в НУШ

Оцінювання – це навичка і завжди діалог…

20 лютого відбулося традиційне засідання профільної кафедри вчителів початкової освіти КЗ ОЗЗСО «Сузір’я». Девізом цього тренінгу були слова Катона Старшого: «Великий той учитель, який  проймається справою, якої навчає». Педагоги відкрили для себе нові аспекти формувального оцінювання, систематизували свої знання щодо різноманітних його технік, підходів до постановки цілей навчання і вироблення критеріїв оцінювання його результатів; видів зворотнього зв’язку, форм організації самооцінювання і взаємооцінювання учнів. Кожна з виконаних вправ була спрямована на підвищення педагогічної майстерності учасників тренінгу: «Чарівна скринька» підвела до оголошення теми заходу, метод «Виміряй температуру» промоніторив знання з теми, практичне завдання «Виконай пісню» стимулювало до розуміння шляхів вироблення критеріїв формувального оцінювання, стратегія «Телеграма» дала змогу отримати коротку інформацію  про враження від проведеного тренінгу. Саме такі форми роботи кафедри сприятимуть  підвищенню ефективності освітнього процесу, згуртованості колективу, прагненню до самовдосконалення.

Активне застосування сучасними педагогами методики формувального оцінювання є одним із ключових чинників якісної освіти.

ФОТОЗВІТ

Керівник кафедри Платонова О. І.

|: | © suzirya | Дата: 20.02.2020

Лютневої днини 2020 року у затишному залі БІЦу зібралися справжні поціновувачі книг на читацький уїк-енд "А що читаєш ТИ ?" За круглим столом, у колі небайдужих до читання колег, з філіжанкою ароматної кави та різними смаколиками кожен  присутній мав бажання висловити свою  думку про роль книги у його житті, поділитися враженнями від  щойно прочитаного  твору та проілюструвати найяскравіші  цитати з нього. Читати далі >>>>>

 

|: | © suzirya | Дата: 20.02.2020

У четвер, 20.02.2020 р. відбулось засідання методичного об'єднання вчителів природничих дисциплін.

Вчителі ділились досвідом, ознайомились з новими технологіями групової діяльності, проаналізували свою роботу за вересень-січень та узгодили планування на наступний період. Підвели підсумки участі здобувачів освіти в олімпіадах. Розробили пропозиції, щодо роботи з обдарованими та здібними учнями на 2020-2021 н. р. Вчителі ознайомились з новинками методичної літератури з біології, хімії та географії.

Керівник МО Костенко Н.М.

|: | © suzirya | Дата: 20.02.2020

19 лютого 2020 р. відбулося засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін опорного закладу. 

Вчителі визначили шляхи покращення підготовки одинадцятикласників до здачі ЗНО з історії України і географії у 2020 р., розглянули вимоги щодо проведення ДПА у 9-х класах з цих предметів.

Гур’єва О.М., Петренчук Л.В. поділилися досвідом роботи над науково-методичною проблемою «Реалізація компетентнісного підходу на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін як чинник підвищення ефективності освітнього процесу в закладі освіти».

 

Керівник МО Пріщенко О.Л.

|: | © suzirya | Дата: 20.02.2020

Шановна Наталіє Вікторівно!

Прийміть щирі вітання й найкращі побажання з нагоди Вашого Дня народження!

Кожна людина з моменту народження пише книгу свого життя, щодня, перегортаючи сторінки власного часопису, творить свою долю. Одна із сторінок Вашої біографії – це щире спілкування та всебічна підтримка нашого опорного закладу.

Бажаємо, щоб Ваше життя було світлим і радісним, а дружні привітання додали життєвої наснаги. Нехай людська шана буде подякою за плідну працю, чуйність, уміння творити добро. Нехай справи будуть благородними, рішення – мудрими, думки – високими, а почуття – чистими та щирими!

Наталіє Вікторівно, завжди раді Вам у нашій освітянській родині!

Від імені освітянської родини

комунального закладу загальної середньої освіти «Сузірʼя»

- директор Наталія Кудіна

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2020

Пропонуємо

для ознайомлення і обговорення

"Єдині педагогічні вимоги

і правила поведінки

здобувачів освіти

КЗ ОЗЗСО "Сузір'я"

Відкрити >>>>>

Натисніть тут, щоб надіслати Ваші пропозиції

або напишіть нам на адресу suzirya01@gmail.com

 

 

 

 

|: | © suzirya | Дата: 17.02.2020

А ЯК У ВАС?

Інтерне́т-мем - зображення, явище, відео або текст, поширюваний через інтернет, що набуває популярності в короткий проміжок часу, а згодом швидко її втрачає. Як приклад — нетиповий жарт, обмовка політика, карикатура, жест, коротке відео курйозної ситуації. Інтернет-мем має характерне вірусне розповсюдження між користувачами мережі як через обмін повідомленнями так і шляхом включення тексту чи зображень у статті, коротких відео у відеоряд.

Жартівливі зображення останніми роками набули надзвичайного поширення. Хоча сам термін і концепція мема були запропоновані ще у 1976 році професором оксфордського університету біологом Річардом Докінзом.

До вашої уваги МЕМи, створені сузір'ївцями. Ми не змогли визначити найкращий. Може, це вдасться вам? Визначайте, а ми почекаємо!

Переглянути МЕМи

"У нашому світі інформація може поводитись як людські гени, ідеї здатні самовідтворюватись, мутувати та розвиватись. Меми здатні трансформувати зовнішній світ. Ми – не хазяї мемів, це вони керують нами." (Джеймс ҐлейкSmithsonian.com)

Заступник директора з виховної роботи Олена Гур'єва

|: | © suzirya | Дата: 17.02.2020

Поговоримо про кохання

12 лютого для хлопців 9-А, Б класів у формі етичних діалогів була проведена година спілкування практичним психологом Соловей Ольгою Володимирівною.

Учні мали змогу висловити власні думки про кохання, переглянути короткометражні ролики про всесильність даного почуття, про його вплив на характер і поведінку підлітків.

Найбільше зацікавили девятикласників практичні вправи, які несли їх у вир романтики.

У кінці заходу Ольга Володимирівна порадила хлопцям, як треба себе вести, коли закохані, звернула увагу на моральні обов’язки закоханого юнака.

 

Майстер - клас до Дня святого Валентина

14 лютого світ відзначає свято закоханих. У цей день прийнято дарувати «валентинки».

Напередодні цього свята, 12 лютого, в БІЦі відбувся майстер-клас народної умілиці Григор’євої Галини Іванівни для дівчат 9-А, 9- Б класів по виготовленню «валентинок».

Заняття принесло задоволення і хороший настрій усім учасникам майстер-класу.

На згадку кожному про цей день – «валентинка», зроблена власноруч!

Ми вдячні Білодід Любові Іванівні, завідувачці БІЦу, та  Григор’євій Галині Іванівні, народної умілиці, за корисно проведений час.

ФОТОЗВІТ

Дибко С. А., Глинянко І.В., класні керівники 9-А, 9-Б класів

|: | © suzirya | Дата: 17.02.2020

13.02.2020 відбулося засідання профільної кафедри фізико-математичних дисциплін та інформатики.

Під час роботи членами кафедри було розглянуто питання методичного забезпечення реалізації продуктивного навчання, підготовки учнів до ЗНО та ДПА. Також обговорили створення умов для забезпечення сучасних методів освітньої діяльності та вдосконалення системи позакласної роботи. Опрацювали підходи до реалізації компетентнісних задач як інноваційного способу формуванням особистості, здатної орієнтуватися у складному життєвому просторі шляхом повної інтеграції навчальних дисциплін. Ознайомилися з Указом Президента України №31/2020 «Про оголошення 2020/2021 навчального року роком математичної освіти в Україні».

Як підсумок, було визначено пріоритетні напрямки роботи: впровадження новітніх технологій навчання, підготовка учнів до участі в ЗНО, ДПА, проведення тематичних заходів та своєчасне висвітлення роботи кафедри на сайті закладу.

Керівник кафедри Гаращенко А.П.

|: | © suzirya | Дата: 16.02.2020

ОСВІДЧЕННЯ В КОХАННІ 

Здавалося б, про любов сказано так багато і так по-різному. 

Але ніколи не буває достатньо.

Тому ми спробували сказати ще раз, по-своєму...

Освідчення. 10-Б клас

Освідчення. 7-Б клас

Освідчення. 6-А клас

Освідчення 1. 5-А клас

Освідчення 2. 5-А клас

Освідчення. 5-Б клас

Освідчення. 5-В клас

|: | © suzirya | Дата: 15.02.2020

ВОЇНАМ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТАМ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ......
Година спілкування у 7-А класі

ВІДЕО >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 15.02.2020

В День святого Валентина за вікном одна картина:
Люди з валентинками ідуть і любов усім несуть...

Щоб незвичайно привітати своїх коханих з Днем святого Валентина, дев'ятикласниці зібралися у читальному залі БІЦу на дівочі посиденьки. Саме тут була організована арт- майстерня під керівництвом оріхівської рукодільниці, чарівної жінки-альтруїста Галини Іванівни Григор'євої.

Метою зібрання було навчитися самостійно, з любов'ю виготовити валентинки і прикрасити їх квіточками, кольоровими стрічками, блискучими намистинками. Читати далі >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 14.02.2020

ПЕРШИЙ КРОК

Реєстрація на ЗНО проходить 13-14 лютого в КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти "Сузір'я". Одинадцятикласники зважено і серйозно віднеслися до проходження реєстрації.  

Бажаємо нашим здобувачам освіти вдалого проходження ЗНО та гарних результатів!

  

|: | © suzirya | Дата: 14.02.2020

КИСНЕВА ТЕРАПІЯ

#HealthySchools

Всеукраїнська Громадська Організація "Здорові Діти" з метою стимулювання імунітету, зменшення загальної захворюваності і поліпшення розумової і фізичної активності дітей проводить впровадження профілактичних і оздоровчих заходів для вихованців дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів засобами проведення оздоровчих курсів кисневої терапії (курси прийому кисневих коктейлів). У Запорізькій області оздоровчі заходи проводяться Запорізьким обласним підрозділом ВГО "Здорові Діти" - Компанією «Oxy Life Запоріжжя» за підтримки адміністрації освітніх закладів.

Статистика така, що: 

  • захворюваність дітей за останні 10 років збільшилася на 27%;
  • всього лише одна дитина з десяти здорова при досягненні повноліття.

Дослідження, які проводилися протягом останнього десятиліття в ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України», показали, що здоровими можна вважати лише 23,3% сучасних школярів, а в 47,4% з них діагностовано хронічні захворювання. Якщо ситуація не зміниться, то за прогнозами вчених, 40% українських дітей не доживуть до 60 років.

Щорічно в повітря Запорізького регіону викидається понад 170 тисяч тонн шкідливих речовин і парникових газів, а це значною мірою відбивається на вмісті кисню в повітрі, яке вже становить - 21% (в приміщенні - 19%), і продовжує стрімко знижуватися, при 16% кисню настає загроза життю людини!

Зниження імунітету, порушення обмінних процесів, хронічна втома, нервозність, депресія, швидка стомлюваність, поганий сон, зниження пам'яті, головні болі, накопичення токсинів в крові - це все прояв гіпоксії (хронічний брак кисню). Природний спосіб позбутися від гіпоксії - підвищити кількість кисню в організмі.

Відомо, що понад 90% енергії організму виробляється завдяки кисню, і чим більше ми його отримуємо, тим більше буде енергії. Це особливо важливо сьогодні в зв'язку з погіршенням екологічної ситуації в нашому регіоні.

Всеукраїнська Громадська Організація «ЗДОРОВІ ДІТИ» пропонує вже сьогодні замислитися про проблеми здоров'я вашої дитини і взяти участь в оздоровчій програмі за допомогою проведення кисневої терапії (курсів прийому кисневих коктейлів).

Програма оздоровлення (проведення оздоровчих курсів прийому синглетно-кисневих коктейлів) для дітей в умовах загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів впроваджується відповідно до методичних рекомендацій МОЗ України - «Організація профілактичних та оздоровчих заходів для дітей в умовах загальноосвітніх навчальних закладів».

Впровадження оздоровчих заходів згідно з даними методичних рекомендацій в школах м. Київ, в яких проводилася їх апробація, дозволило зменшити захворюваність школярів. Після проведеного оздоровлення показники пропуску уроків учнями на підставі хвороби в зіставленні до попереднього року знизилися в середньому на 26,6%. Таким чином, проведення оздоровчих заходів в школі сприятиме поліпшенню стану здоров'я школярів, позитивно вплине на здатність дитини до навчання і дозволит ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 13.02.2020