Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 75 76 »

Історія – наші корені.

Без них не можливе життя сьогодні і в майбутньому

М. Амосов

Комунальний заклад «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради радо зустрів учасників  обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії, серед яких був й учень нашого закладу Чайка Єгор (11-А клас). Разом зі своїм вчителем-наставником Рябцун Інною Миколаївною Єгор представляв Пологівський район і у підсумку став лауреатом обласного етапу. До речі, для Єгора це друга олімпіада у складі команди Пологівського району у 2022 році.

Вітаємо Єгора й вчителя-наставника і бажаємо ніколи не зупинятись на досягнутому, вперед  йти  не знаючи перешкод, досягти у житті  щоякнайбільших висот.

Заступник директора з навчально-виховної роботи  Аліна Карпій

|: | © suzirya | Дата: 13.02.2022

Проєкт з математики в п’ятих класах

#тижденьМІФ 

#тижденьточнихнаук 

#ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії

08.02 та 09.02.2022 у рамках «Тижня математики, інформатики, фізики» учні 5-А та 5-В вперше спробували разом створити онлайн проєкти – результат вражає. Учні створили GOOGLE презентації на теми: «Світ свійських тварин у числах» (відкрити) та «Світ диких тварин та птахів у числах» (відкрити). Матеріал та ілюстрації учні підбирали цікаві.

На шляху до мети школярі використовували власний досвід та здобували нові знання, радились між собою, інтегруючи знання та вміння з різних галузей науки, техніки, технологій, творчих областей, але головна умова – числа. Результат перевершив сподівання.

Вчитель математики  Гаращенко Альона Петрівна

|: | © suzirya | Дата: 11.02.2022

#SID2022 #SaferInternetDay #ДеньБезпечногоІнтернету

Тиждень безпечного інтернету

  Усі ми сьогодні багато часу проводимо у Всесвітній мережі, особливо діти. Під час дистанційного навчання учні використовують інтернет і як джерело інформації, і як спосіб спілкування, і як розвагу. Проте рідко замислюються над тим, що інтернет – це ризик. Ризик розкриття конфіденційної інформації, поширення неправдивих новин, контенту з елементами насильства, інтернет-шахрайств, сексуальних зловживань у цифровому середовищі тощо.

  З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі з 07.02.2021 по 11.02.2021 в нашому навчальному закладі було організовано проведення Тижня безпечного Інтернету.

  Протягом тижня під час дистанційного навчання класні керівники та вчителі інформатики Міронова Л. І., Денисенко В. І. підготували для учнів 5-11 класів різнопланові інформаційні заходи з питань безпеки у мережі інтернет, серед яких: новітні матеріали (посібники, буклети), інформаційні хвилинки, перегляд навчальних відео про правила безпечної роботи в інтернеті, участь у Всеукраїнських вебінарах, конкурси малюнків та плакатів у 5, 6 класах (вч. Денисенко В. І., Міронова Л. І.), тестування для учнів 7 класу "Що я знаю про інтернет?" (вч. Міронова Л.І.).

  Учні 8-х класів були залучені до онлайн-квесту «Безпечна країна Інтернет» (вчитель інформатики Міронова Л. І.) Під час виконання квесту учні виконали вправи, розглянули ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в інтернеті.

  Серед учнів 10-11 класів Міронова Л. І. провела анонімне анкетування на виявлення залежності від мережі Інтернет, щоб оцінити вплив мережі на їхнє життя. В результаті учні змогли з’ясувати свій рівень залежності та отримали рекомендації щодо безпечної роботи в інтернеті. Старшокласникам було запропоновано подивитись освітній серіал "Про кібербулінг для підлітків" на сайті «Дія. Цифрова освіта». Вони дізнались, як виглядає кібербулінг, які причини та потенційні наслідки кібербулінгу, як припинити кібербулінг і що робити, якщо хт ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 10.02.2022

Математика у професіях

 

#тижденьМІФ 

#тижденьточнихнаук 

#ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії

09.02.2022 учнями 9-А та 10-А були створені онлайн проєкти на тему «Математика у професіях» (відкрити 9-А, відкрити 10-А), з метою підвищення загального рівня проінформованості та обізнаності школярів зі змістом професій, визначення алгоритму відповідального вибору професії, можливими шляхами навчання, умовами професійного навчання та значимості математики в більшості професій. Проєкти створені з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей учнів, є змістовними та цікавими для школярів.

Учні по завершенню проєкту мали можливість зробити для себе профорієнтаційні висновки та визначитися з видами діяльності й конкретними професіями, а також зауважити, що математика – ключова наука в будь якій професії.

 

Вчитель математики Гаращенко Альони Петрівни

|: | © suzirya | Дата: 09.02.2022

#тижденьМІФ 

#тижденьточнихнаук 

#ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії

Конференція з математики

08 лютого 2022 року відбулася онлайн конференція з математики на якій були присутні учні 7-А та 10-А класу. Учениця 10-А Піхуля Валерія презентувала свою роботу МАН з теми «Функція». Учні 7 класу відчули суттєву різницю в об’ємі знань з даної теми, бо семикласники тільки розпочинають вивчати дану тему, але визначили актуальність та важливість вивчення даної теми.

 

 

Вчитель математики Гаращенко Альона Петрівна

|: | © suzirya | Дата: 09.02.2022

#СтратегіяСузір_явдії

#socialeducator_НаріжнаВ

#порадипсихолога_solovejov

5 правил, щоб дитина-підліток довіряла вам як нікому іншому

Батьки часто засмучуються, що діти-підлітки не слухають і не поважають їх. Багато хто скаржиться, що будь-яке найпростіше прохання, наприклад, винести сміття або відірватися від гаджета, виливається в справжній скандал.

З точки зору підлітка, проблеми в спілкуванні часто виникають через прагнення батьків виправити ситуацію замість того, щоб просто його вислухати.

І ті, і інші по-своєму праві, вважає Хелейна Альтабеф, коуч і засновник програми Pique Learning, яка допомагає учням залишатися успішними в усе більш конкурентному світі. Підлітків охоплюють емоції, що ускладнює спілкування, а батьки, своєю чергою, прагнуть до порядку, позбавляючи підлітків шансу виплеснути свої почуття.

У чому ж причини проблем спілкування між батьками та дітьми-підлітками? Головну роль відіграють численні зміни в цьому віці: тіло не піддається контролю, відбуваються неврологічні, психологічні та біологічні зміни.

В цей хаотичний період батькам необхідні ефективні навички спілкування, щоб зберегти зв’язок з дитиною, що дорослішає.

Ось 5 причин непорозуміння між батьками та дітьми, а також побажання від самих підлітків, які допоможуть налагодити спілкування з ними.

  1. Підлітки живуть сьогоденням

З точки зору дорослого, події двотижневої давності актуальні й досі, а підлітку здається, що це було років сто тому і все давно змінилося. Такі особливості його психіки в даному віці.

Аналогічно з розмовами про майбутнє. Коли ми говоримо щось на кшталт: «Як ти збираєшся вступати до ВНЗ з такими оцінками?», вони пропускають це повз вуха. Закликаючи підлітка задуматися про своє майбутнє, не дивуйтеся, якщо у відповідь він закочує очі або попросить відстати.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 09.02.2022

#SID2022

#SaferInternetDay

#ДеньБезпечногоІнтернету

Тиждень безпечного інтернету у НУШ

   8 лютого 2022 року світова спільнота відзначала День безпечного інтернету під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Відповідні заходи проходять у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет-простору для наймолодших користувачів. Наш освітній заклад не став виключенням та долучився до проведення даних заходів.

   Метою тижня безпеки в інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

  7 - 9  лютого вчителями інформатики Міроновою Л. І., Денисенко В. І., Галчанською В. В. було проведено ряд заходів для учнів молодших класів з метою поглиблення їх знань про безпечний інтернет.

   Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування інтернетом, дізналися більше про інтернет-культуру, пригадали правила інтернет-спілкування, а також ознайомилися з цікавими, а головне, безпечними інтернет-ресурсами.. Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням інтернету, виконували інтерактивні вправи, створювали малюнки про безпечний інтернет.
   Усі заходи сприяли просуванню культури та безпеки користування мережею Інтернет.

ФОТОАЛЬБОМ >>>

 

#тижденьМІФ 

#тижденьточнихнаук 

#ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 09.02.2022

#СтратегіяСузір_явдії

#socialeducator_НаріжнаВ

#порадипсихолога_solovejov

Як оптимально організувати

дистанційне навчання дитини

 

Пам’ятка для батьків

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: вчителів, учнів та батьків.

Зараз більшість школярів перейшло на навчання онлайн. Це правильне рішення під час пандемії, АЛЕ! Організація навчального процесу онлайн відрізняється від очного навчання дітей. В першу чергу тим, що дітям СКЛАДНІШЕ ВЧИТИСЯ ДОМА. Кожна третя дитина перебуває у стресовому стані/тривозі, пов’язаній зі сформованими обставинами.

Однією зі складових стресу є втрата тієї стабільності та структурованості (зрозумілості), яка була, коли дитина мала чіткий режим, розклад і розуміння, що за чим йде. Зараз цього немає. Натомість є купа обмежень: на вулицю не ходи; мій руки; обличчя не чіпай; не гуляй; питання не став тощо.

Стрес і тривога, яку можуть відчувати діти, безумовно буде і вже відбивається на їхній пізнавальній активності (допитливості), навчальній мотивації, успішності.

Стрес — це не найсприятливіший ґрунт для розвитку. Для того щоб допомогти дитині створити позитивну атмосферу для навчання, систематизувати і структурувати (тобто зробити зрозумілим) цей процес, пропонуємо такі кроки.

1. Скласти чіткий розклад / режим.

Стабільність і зрозумілість — це те, що для дітей створює якусь зону безпеки. А адже саме в безпеці діти прагнуть розвиватися, вчитися і пізнавати світ. Складіть новий розклад для дитини. Повісьте його на видноті, намагайтеся дотримувати режиму дня (підйом в один і той же час, перерви, прийом їжі тощо). Режим позитивно позначається і на нервовій системі дитини.

2. Організувати робочу зону.

Якщо немає своєї кімнати, то хоча б свій куточок + навушники. Де будуть ТІЛЬКИ потрібні для «цього» уроку матеріали. Усі зайві предмети, що відвертають увагу, доцільно прибрати. Також на працездатність дитини впливає світло — яскраве і холодне освітлення стимулює мобіліза ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 08.02.2022

#SID2022

#SaferInternetDay

#ДеньБезпечногоІнтернету  

  Всеукраїнський онлайн-флешмоб освітян

до Дня безпечного інтернету

  Педагоги нашого навчального закладу взяли участь у відкритому заході “Всеукраїнський онлайн-флешмоб освітян до Дня безпечного інтернету”, який відбувся 08 лютого 2022 року із трансляцією через прямий ефір YouTube для закладів освіти України.  Захід відбувся в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України. Ми стали учасниками безпрецедентної події, під час якої був реєстрованй рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education! Було зареєстровано 150 класів, всього понад 22000 учасників! Вчителі отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в інтернеті, дізнались як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки, отримали у подарунок підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності. За підсумками флешмобу кожен учасник отримав цифровий бейдж.

#тижденьМІФ 

#тижденьточнихнаук 

#ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії

Вчитель інформатики Лариса Іванівна Міронова

|: | © suzirya | Дата: 08.02.2022

Увага! Увага Увага!

 07.02.2022 - 11.02.2022

Тиждень  математики, інформатики, фізики!

 

Математика, інформатика, фізика можуть бути не тільки необхідними і важкими, але і цікавими

Цей тиждень Вас чекають віртуальні екскурсії, квести, спільні проекти, цікавинки для дозвілля, ігри, онлайн конференції і багато чого цікавого…

План заходів ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 06.02.2022

#тижденьМІФ 

#тижденьточнихнаук 

#ТижденьМатематикиІнформатикиФізики

#СтратегіяСузір_явдії

 

  3 грудня 2022 року  вчителі інформатики Міронова Л. І., Денисенко В. І. долучилися до міжнародного форуму «Трансформації в освіті: виклики і перспективи» за підтримки  видавництва «Ранок». Вчителі мали змогу спілкуватися з експертами з усіх куточків світу та акумулювали найкращий досвід науковців і практиків. Разом з учасниками форуму дослідили питання, які є актуальними не тільки для освіти України, а й для цілого світу.

 

Вчителі інформатики Міронова Л. І., Денисенко В. І.

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2022

Міжнародний форум 

«Трансформації в освіті: виклики і перспективи»

3 грудня 2022 року  профільна кафедра іноземних мов взяла активну участь у форумі за підтримки  видавництва «Ранок»  разом з Університетом менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України.
Основна  мета зустрічі  — надати кваліфіковану допомогу в успішній адаптації до важливого етапу втілення концепції НУШ у базовій ланці середньої школи.Форум передбачав обмін досвідом професійного співтовариства провідних вітчизняних та зарубіжних науковців, авторів навчально-методичних комплектів, керівників закладів загальної середньої освіти, методистів та вчителів.

Вчитель англійської мови Олена Копарчук

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2022

Українська мова та література

Наближаючись до екватору олімпіадних перегонів, збираємо врожай перемог! У неділю, 30.01.2022 року, у місті  Запоріжжі відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури. Наш заклад представляла учениця 10-А класу Піхуля Валерія. За результатами протоколів журі Валерія виборола переможне ІІІ місце. У загальному рейтингу набрала найбільшу кількість балів серед представників – десятикласників  Пологівського району.

Щиро вітаємо ученицю та її наставницю Глинянко Ірину Володимирівну з такою бажаною перемогою, а також бажаємо  впевнено рухатись вперед до нових перемог та звершень!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 02.02.2022

#СтратегіяСузір_явдії

#socialeducator_НаріжнаВ

#порадипсихолога_solovejov

Батьківство – це не «допомагати дружині», а бути батьком своєї дитини!

“Мені завжди здавалося, що позиція «догляд за дитиною – жіноча справа» поширена в основному в Україні та сусідніх країнах, але на днях натрапила на текст Клінта Едвардса, батька трьох дітей, який написав про те, що не треба споруджувати нерукотворні пам’ятники татам, активно які беруть участь у вихованні нащадків”…

Едвардс розповів, що якось раз з раннього ранку, збираючись на роботу, сказав своїй дружині щось типу:

«Ти повинна бути мені вдячна за те, що я встаю до малюка вночі, більшість батьків цього не роблять».

На що дружина порадила йому більше такого не говорити.

«Тому що з твоїх слів випливає, що ти вище цього. Що я повинна цілувати тебе в дyпу кожен раз, коли ти встаєш ночами. Але взагалі-то це і твоя дитина теж », – сказала вона йому.

Він розлютився і мовчки поїхав на роботу – за визнанням багатодітного батька, він не став відповідати дружині, щоб не наговорити зайвого. По дорозі до офісу на нього зійшло осяяння, і він вирішив переглянути своє ставлення до допомоги дружині. І поступово перестав озиратися на досвід своїх друзів, багато з яких не беруть участі в догляді за дітьми, і остаточно прийняв для себе позицію: «Я не помічник, я батько». Щасливий кінець.

Але в більшості сімей – навіть сучасних, навіть прогресивних і молодих – батьки як і раніше вважають себе супергероями після того, як раз в тиждень поміняють брудний підгузок. Більш того, такими їх вважають і дружини, і друзі, і родичі. «Молодець він, допомагає!» – хвалять вони його, ніби він трирічна дитина.

«Наш тато дуже втомлюється на роботі, тому ми йому не заважаємо», – вельми поширений сімейний девіз серед молодих батьків. Звучить ця фраза теж так, ніби мова в ній йде про нещасного малюка, а не про дорослу людину, для якого втома – норма життя.

«Щоб не заважати татові, ми з малюком спимо окремо, в іншій кімнаті», – кажуть жінки, чомусь не вважають своїх чоловіків повноправними (і відповідальними) батьками своїм дітям.

«Проте він допомагає нам у вихідні», – відповідають молоді мами, які живуть зі своїми чоловіками разом сім днів на тиждень. Проте? За що? За те, що він весь тиждень спокійно спав, відпочивав після роботи і вечеряв смачною їжею? За те, що, можливо, навіть пару раз помив посуд?

Але батьком чоловік стає не тоді, коли у нього є час або бажання погуляти з дитиною, не тоді, коли він встає до малюка вночі (щоб дістати його з ліжечка, передати матері і тут же заснути мeртвuм сном) і не тоді, коли йому це зручно.

Нічого не вдієш, але батьківство, як і материнство, – це цілодобова праця. ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.02.2022

#СтратегіяСузір_явдії

#socialeducator_НаріжнаВ

#порадипсихолога_solovejov

«Лист з дитинства»

Раз на рік пишіть лист своїй дитині.

І обов'язково від руки.

НЕ лінуйтеся, не друкуйте на комп'ютері.

Лист, який вона прочитає, коли стане дорослою.

Розкажіть їй кумедні історії про те, що трапилося з нею за цей рік, про труднощі і радощі, про те, що було важливого в вашому і її житті, про ваші думки про майбутнє і так далі.

Доповніть лист фотографіями, листівками, записочками, малюнками та іншими пам'ятними речами, які інакше з часом зникнуть.

І звичайно, не забудьте, розповісти, як сильно ви її любите.

Складіть в папку і забудьте на багато років.

І так щороку.

Коли вона виросте і подорослішає, подаруйте дитині цю папку.

Вона стане для неї безцінним сховищем батьківської любові та пам'яті про дитинство.

І в радісні, і у важкі хвилини вона буде для дитини нагадуванням, що ВАША ЛЮБОВ оберігає її завжди.

Соціально –психологічна служба КЗ ОЗЗСО «Сузір`я»

(матеріал з інтернету)

|: | © suzirya | Дата: 01.02.2022

Олімпіада з біології

У суботу, 29 січня, у місті Запоріжжі  відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. Цьогоріч учень 11-А класу опорного закладу Чайка Єгор під наставництвом вчителя біології Ляшенко Любові Миколаївни виборов призове ІІІ місце. Своєю впевненою перемогою Єгор зміг не лише показати високий рівень знань з навчального предмета, а й переконати компетентне журі  в ґрунтовних знаннях, які в майбутньому обов’язково застосує на практиці.

                Вітання учневі й вчителю-наставнику! Знання - це сила!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2022

"Історичний батл" для 9-х класів

20 січня у нашому закладі відбулося змагання з історії України «Історичний батл». Захід пройшов в рамках відзначення Дня Соборності України.

У ньому взяли участь дві команди: "Вікторія"(9-А клас) та "Патріоти"(9-Б клас).

Було підготовлено такі конкурси:

1) "Склади пазл" (розминка);

2) "Розшифруйте слово "соборність" ;

3) "Цікава вікторина" (відповіді на питання);

4) "Історичні пам'ятки України" (відгадати назву і місто);

5) "Творчий" (зробити патріотичну світлину з запропонованими атрибутами).

Відповідальні за підготовку конкурсів:

учитель історії Босенко С.В.;

заступник директора з виховної роботи Гур'єва О. М.;

педагог - організатор Стариченко Л.В.

Оцінювало та спостерігало за роботою команд журі в такому складі:

Рябцун І.М. - заступник директора з науково-методичної роботи;

Левченко В.В. - заступник голови Батьківської ради;

Свищ Аміна – учениця 10-Б класу, представник учнівського самоврядування.

Обидві команди продемонстрували свою обізнаність у цікавих завданнях з історії України та зробили висновок, що є над чим працювати і над чим замислитися. За підрахунками балів перемогу здобула команда "Вікторія" (9-А). Вітаємо та бажаємо невичерпного натхнення у вивченні історії !!!

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 25.01.2022

Звернення директора з приводу вимушеного призупинення освітнього процесу в закладі

Шановні батьки!

Відповідно до листа Відокремленого підрозділу «Пологівський відділ державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» (Відокремлений підрозділ «Пологівський відділ ДУ «Запорізький ОЦКПХ МОЗ) від 24.01.2022 № 20.8.05/13 «Щодо протиепідемічних заходів». Згідно з моніторингом даних на 24.01.2022 року  в нашому освітньому закладі 25% учнів та 13% учителів відсутні на заняттях у зв’язку із захворюванням на гострі респіраторні інфекції. У зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби, випадків захворюваності на СОVID-19, прогнозування  складних погодних  умов та зниження температури повітря, на виконання рішення педради від 24.01.2022 №11 та з метою збереження здоров’я дітей  з 25.01.2022 по 31.01.2022 (включно) для 1-11 класів організовано навчання з елементами дистанційних технологій.

Освітній процес продовжуємо відповідно до Положення про дистанційне навчання в КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради, яке розміщено на офіційному сайті закладу.

Звертаючись до вас, батьки, сподіваємось на взаєморозуміння та віримо, що профілактичні заходи, запроваджені у нашому закладі, стануть перешкодою на шляху поширення будь-яких хвороб .

Здоров’я  вам і вашим дітям!

З повагою директор Наталія КУДІНА

|: | © suzirya | Дата: 24.01.2022

Англійська мова

Стартував ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з англійської мови. У суботу 22.01.2022 та неділю 23.01.2022 учитель англійської мови Синчило Ірина Анатоліївна разом зі своєю ученицею Юренко Софією взяли участь в олімпіаді , яка проходила в комунальному закладі «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради. Бажаємо учениці та її наставниці впевненої перемоги.


 

Заступник директора Аліна Карпій

|: | © suzirya | Дата: 24.01.2022