Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 75 76 »

Випускники 2020 року

КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти "Сузір'я"

звернулися з теплими словами вдячності до тих,

хто 11 років вів їх Країною Дитинства до дорослого життя.

|: | © suzirya | Дата: 07.09.2020

Вересень щедро сонцем зігрітий,

В "Сузір'я" нарешті сходяться діти!
 

ФОТОЗВІТ

Ось перший дзвоник гучно вам лунає,
Це школа щиро кожному бажає
Навчатись із натхненням, із любов'ю,
І бути всім родиною одною!

|: | © suzirya | Дата: 01.09.2020

Шановна Наталіє Степанівно,

дружня родина сузір’ївців!

Ось і настав цей день. 1 вересня – День Знань і старту нового навчального року. Хочеться побажати, щоб цей день запам’ятався довгоочікуваними веселими зустрічами, завзятим і дзвінким сміхом, новими цікавими знайомствами і пробудженням спраги до знань. Щоб сил і терпіння вистачило на весь прийдешній рік!
Найщиріші слова подяки – вчителям, які щедро діляться з учнями своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя. Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину! Зі святом, дорогі друзі!

Депутат Запорізької обласної ради

Наталія Вікторівна Авраменко

|: | © suzirya | Дата: 01.09.2020

|: | © suzirya | Дата: 31.08.2020

Дорогі учні! Шановні вчителі і батьки!

Я від щирого серця вітаю всіх із святом 1 вересня! 

1 вересня — це початок нового навчального року, старт для боротьби за знання, за відмінні оцінки, за вірних друзів, за подолання нових висот.

1 вересня — це початок нового етапу в житті для дітей, які стали сьогодні першокласниками. Ласкаво просимо до шкільної країни! Сміливіше знайомтеся з цим дивовижним світом знань і відкриттів. Світлий шкільний клас і перша вчителька чекають на вас. Нехай уроки будуть ненудними, книги – цікавими, шкільна дружба – міцною!

Шкільні роки – це чудова і незабутня пора для кожної людини. Ким би не стали ви у своєму житті, сподіваюся, ви завжди тепло і вдячно будете згадувати нашу школу, вчителів і однокласників.

1 вересня для випускників – це останнє 1 вересня в їхньому шкільному житті. Дорогі 11-класники! Пам’ятайте, ваша подальша доля – у ваших руках. Закладіть міцний фундамент для своїх майбутніх перемог. Саме в цьому році ви повинні визначитися з вибором професії, успішно пройти тестові випробування і вступити до ВНЗ.

Шановні батьки, які з хвилюванням проводжають своїх чад до школи! І вас зі святом! Нехай ваші діти частіше тішать вас, а вам – терпіння. Нехай у вас завжди вистачає на них часу, тепла, любові та енергії!

Найтепліші слова вдячності хочеться сьогодні сказати нашим вчителям. Шановні вчителі, саме ви допомагаєте школярам осягати науку, відкриваєте для них нове, пояснюєте незрозуміле. Ви є прикладом чуйності і принциповості, ваш талант, терпіння, відповідальність — неодмінні умови успішного навчання. Нехай попереду у вас будуть нові плани, нові успіхи і досягнення! Здоров’я вам!

Успіхів всім, хто увійде сьогодні в гостинно відчинені двері нашого опорного закладу! Хай всім щастить! 

Людмила Левченко,

голова батьківської ради КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» ОМР

|: | © suzirya | Дата: 31.08.2020

Завершилось навчання освітніх експертів, які можуть бути задіяні у проведенні інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти

28 серпня 2020 року в КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР відбулося урочисте вручення сертифікатів, які дають право проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти.

Підготовку освітніх експертів здійснювала Державна служба якості освіти спільно з КЗ «ЗОІППО» ЗОР протягом червня - серпня 2020 року.

У навчанні брала участь вчитель англійської мови КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» Оріхівської міської ради Копарчук Олена Олександрівна.

Щиро вітаємо колегу із успішним завершенням навчання та бажаємо плідної роботи у сфері забезпечення якості освіти!

 

ЗДНМР Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 30.08.2020

Україно моя співуча,
Ніжна нене, колиска добра!
Я люблю твої древнії кручі,
Буйну зелень на схилах Дніпра.

Ти одвічна — у пісні, у слові,
Ти у думах співця-кобзаря,
Україно моя казкова,
Наше серце для тебе співа.


Бажаємо миру і світлої долі,
Запалу, енергії, сили доволі,
Творчого вогника, віри й наснаги,
Щедрості серця, людської поваги!

З Днем Незалежності, українці!

 

|: | © suzirya | Дата: 22.08.2020

«Неперервна освіта нового сторіччя:

досягнення та перспективи»

Молоді та ініціативні педагоги КЗОЗЗСО «Сузір'я» Оріхівської міської ради впевнено крокують до вершин педагогічної майстерності. Гаращенко Альона Петрівна, вчитель математики опорного закладу, взяла участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи», що була проведена у травні 2020 року за ініціативи КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР.

Конференція проводилася у тісній співпраці КЗ «ЗОІППО» ЗОР з міжнародними партнерами: The LEGO Foundation (Королівство Данія), ФАТ «Національний центр підвищення кваліфікації «Орлеу» Інституту підвищення кваліфікації педагогічних працівників по Північно-Казахській області (Петропавлівськ, Казахстан), а також вітчизняними науковими інституціями, такими як Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України та ін.

У роботі Конференції взяли участь понад 580 науковців, викладачів, керівників закладів освіти, методистів, педагогів з усіх регіонів України.

 

Альона Петрівна виступила з доповіддю «Впровадження нових інформаційних технологій та формування ключових компетентностей на уроках математики в умовах сучасної модернізації освіти» та приймала участь у наукових онлайн-заходах, таких як:

* Онлайн мозковий штурм «Мотивація як важливий чинник неперервного професійного розвитку педагогічного працівника»;

* Онлайн семінар «Шляхи покращення природничо-математичної освіти в умовах Нової української школи» (спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»);

* Круглий стіл «Використання можливостей Інтернет-простору в процесі професійного вдосконалення педагогів»;

* Вебінар «Цифрове громадянство»;

* Едьютон-вебінар «Медіація у закладах освіти Запорізького регіону»;

* Онлайн семінар «Дитиноцентризм як головний маркер забезпечення якості шкільної природничої освіти в умовах Нової Української Школи» та ін. ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 19.08.2020

Нушенята! Школа чекає на зустріч з вами!

 

 

|: | © suzirya | Дата: 18.08.2020

Сходинки до успіху

Заклад загальної середньої освіти – це не лише місце, де діти здобувають знання, це окремий світ. Ззовні порівняно невеликий, а за змістом  - невичерпна скарбниця усіх див, знань, давно доведеного і незнаного, що нас оточує. Це окремий світ, який готує дітей до самостійного життя, до великого світу. Створити умови, організувати освітній простір для гармонійного розвитку дітей може лише мудрий керівник, який володіє необхідними навичками, невичерпною енергією, жагою до змін. Керівник, який відданий своїй справі.

Всі ці риси, а також орієнтація на перемогу і лідерство, прагнення розвиватися і бути гідними європейського рівня в освіті притаманні директору КЗОЗЗСО «Сузір'я» Оріхівської міської ради Кудіній Наталії Степанівні. Свідченням визнання широким загалом освітянської спільноти України досягнень пані Наталії на посаді директора опорного закладу є висвітлення її діяльності в рамках Всеукраїнського проєкту «Успішні керівники в сучасному освітньому просторі України – 2020» у номінації «Успішний керівник закладу загальної середньої освіти».

Акцію з відзначення кращих керівників закладів освіти України організовано видавництвом «Альфа-Віта Груп» з ініціативи ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України за підтримки Комітету ВРУ з питань науки, освіти та інновацій, НАПН України, Асоціації керівників шкіл України, всеукраїнської газети «Освіта і суспільство».

ЗДНМР Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 17.08.2020

Про забезпечення учнів підручниками на 2020-2021  н.р.

(наказ від 27.05.2020)

Згідно  ст. 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та беручи до уваги Рекомендації ВООЗ як знизити інфікування корона вірусом Covit-19, дотримуючись правил безпеки в умовах карантину, з метою організованого забезпечення  учнів  підручниками та збереження бібліотечного фонду

НАКАЗУЮ:

1. Обмін і видачу підручників провести в період з 2 червня по 1 вересня  2020 року. Відповідальними за обмін і видачу підручників призначити завідувачку БІЦу Білодід Л.І.,  класоводів 1-4 класів та класних керівників 5-11 класів.

2. Забезпечення учнів  підручниками організувати  шляхом передачі їх згідно акту  старшими класами молодшим.

3. Користувачі  БІЦу, які загубили або зіпсували підручник, повинні відшкодувати новим і тільки після цього можуть одержати підручники на наступний навчальний рік.

4. Класоводам, класним керівникам організувати передачу підручників згідно графіку (відкрити графік)

5. Класним керівникам, класоводам, секретарю КЗОЗЗСО «Сузір’я» при вибутті учнів із закладу освіти  не видавати документи без обхідного листа.

6. Про виконання наказу завідувачці  БІЦу Білодід Л.І. подати інформацію директору опорного закладу Кудіній Н.С. до 1 вересня 2020 року.

Директор                                                                                                       Наталія КУДІНА

Завідувачка БІЦу Білодід Л.І.

|: | © suzirya | Дата: 13.08.2020

Основний Закон держави

Я – українець. Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
Я – українець. І моє це право
Любити землю горду й величаву,
Та дух свободи набирати в груди.
Я – українець. Був ним, є і буду!

 

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави.

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту - про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.

Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Прийняття конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Дана конституція діє і сьогодні.

Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції УкраїниЦей день назавжди ввійшов у новітню історію нашого суспільства, а тому нам з вами залишається тільки сподіватись, що всі задекларовані Конституцією права та свободи поступово будуть нормою життя громадян України. Демократичний розвиток ніколи не був легким, тож будемо вірити в те, що наступні покоління українців будуть жити в  країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.
 

В ЦЕЙ ЖЕ ДЕНЬ У 2020 РОЦІ відзначається День молоді.

Щорічно, підтримавши ініціативу молодіжних об’єднань і організацій, в останню неділю червня відзначається День молоді. В Україні День молоді встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, Указом Президента від 27 червня 2008 року № 599 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» та Указом № 600/2011 "Про внесення зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 року № 599".

З днем молоді щирі вітання!
Хай збудуться всі сподівання,
Хай в серці вогонь не згасає,
Енергія духу зростає!

Вітаємо всіх, хто зберіг молодість душі!

|: | © suzirya | Дата: 26.06.2020

 

Шановна  
Наталіє Вікторівно!

Щиросердно  вітаємо  Вас 
із професійним святом – 
Днем медичного працівника!

 

Слова щирих вітань і сердечної вдячності надсилаємо колективу комунальної установи «Обласний медичний центр репродукції людини» Запорізької обласної ради!

Професія лікаря завжди була, є та залишиться однією з найнеобхідніших і найшанованіших. Немає вищого й благороднішого покликання, аніж повертати людям здоров'я та життя, немає жертовнішої та гуманнішої професії, аніж професія  медика.

Своєю невтомною працею ви повсякчас демонструєте приклади професіоналізму, витримки, самовідданості. Власною добротою, знаннями та досвідом ви повертаєте людей до повноцінного життя, лагідним словом даруєте надію на одужання.

Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, благополуччя.  Нехай Ваша праця збагачується новим досвідом та добрими справами, а кожен прожитий день сповнюється гордістю за обрану професію, шаною й  повагою вдячних жителів нашого міста. І нехай Ваша доброта, турбота й милосердя, щедрість душ, щоденна сумлінна, наполеглива й нелегка праця повернуться до Вас сторицею. Низький уклін Вам за Вашу невтомну працю та щире й відкрите серце.

Сердечно бажаємо Вам та вашим родинам здоров’я, щастя, добра й благополуччя, невичерпної енергії та нових професійних здобутків в ім’я України. Нехай благословенними будуть Ваші дороги, радують друзі, колеги, надихають нові справи, зігріває родинне тепло.

Зі святом Вас! Щастя Вам і добра! І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!

Від імені педагогічного колективу КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради

Директор                                                                                       Наталія КУДІНА
червень, 2020 р.

 

|: | © suzirya | Дата: 19.06.2020

Дорогі діти, шановні батьки!

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Це одне з найстаріших міжнародних свят. 

Вперше Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. 

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно 1 червня.

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Щиро вітаємо вас з Днем захисту дітей! Нехай наші діти якомога довше залишаються безтурботними, веселими, радісними дітьми. Хочеться побажати, щоб кожна дитина була здоровою і оточеною турботою батьків. Нехай небо над дитячими голівками завжди буде мирним, а кожен новий день – добрим і цікавим. А батькам бажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за мирне дитинство дітлахів!

Педагог-організатор Вікторія Марич

 

|: | © suzirya | Дата: 01.06.2020

Вихователі ГПД Світлана Босенко, Вікторія Білоус

|: | © suzirya | Дата: 01.06.2020

 

Вихователі ГПД Світлана Босенко, Вікторія Білоус

|: | © suzirya | Дата: 01.06.2020

 

Вихователі ГПД Світлана Босенко, Вікторія Білоус

|: | © suzirya | Дата: 01.06.2020

Вихователі ГПД Світлана Босенко, Вікторія Білоус

 

 

|: | © suzirya | Дата: 01.06.2020

Дорогі учні, шановні вчителі та батьки! 

Щиро вітаємо вас зі святом Останнього дзвоника, що символізує закінчення навчальної пори!

Упродовж року на цю мить з нетерпінням чекають і діти, й дорослі. Останній шкільний дзвінок для кожного лунає по-різному. Для тих, кому належить ще продовжити шкільне навчання, він радісно сповіщає про початок веселих літніх канікул. Тож від усього серця бажаємо учням молодших та середніх класів гарного й цікавого відпочинку, набратися незабутніх вражень та сил перед початком нового етапу навчання.

А для випускників шкільний дзвінок пролунав востаннє, нагадуючи про те, що дитинство закінчилося і вони стали дорослими людьми.

Нехай відлуння цього останнього дзвінка для вас залишиться спогадом про безтурботне, щасливе дитинство. Ви вирушаєте у самостійне доросле життя. Бажаємо, щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Віримо, що ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте  успішну долю, будете гідними творцями свого життя. Адже ви – надія нашої країни, люди, від яких залежить, якою в майбутньому стане Україна.

Висловлюємо безмежну подяку вчителям за їхню щоденну натхненну, самовіддану, невтомну творчу роботу, за терпіння, віру в здібності й таланти своїх учнів, за знання, які Ви віддавали своїм вихованцям. У численних конкурсах, олімпіадах, змаганнях цього навчального року наші вихованці були одними з кращих.

А всім батькам зичимо, щоб діти обов’язково виправдали ваші батьківські надії та стали гідним продовженням свого роду.

Тож вітаємо усіх із святом Останнього дзвінка, з успішним закінченням ще одного навчального року, який кожному подарував нові знання, нові враження, нові звершення і плани на майбутнє!

Хай щастить!!!

Людмила Левченко,

голова батьківської ради

КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради

|: | © suzirya | Дата: 01.06.2020