Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Квітень » 14 » 8-А, 8-В, 4-Б, 7-А, 7-Б у Запоріжжі
07:01
8-А, 8-В, 4-Б, 7-А, 7-Б у Запоріжжі

НЕВІДОМЕ ЗАПОРІЖЖЯ


     На цих весняних канікулах учні 8-А, 8-В, 4-Б, 7-А та 7-Б класів відвідали місто Запоріжжя. Це була захоплююча мандрівка цікавими місцями обласного центру.
     Екскурсія була запланована на вівторок, 04.04.17, тому ми з нетерпінням чекали цієї дати та відраховували дні до цієї події.
    І ось,  нарешті дочекалися цієї події. Учні, з запалом в очах, мерщій сіли в автобус. За піснями та спілкуванням один з одним час промайнув дуже швидко, тому ми й не помітили, як дісталися до нашої першої зупинки – ГУ ДСНС України в  Запорізькій області.
    Усі були в захваті від величності цієї споруди, а ще більше від розповідей екскурсовода, рятівників. Вони поділилися повчальними історіями про те, як уберегтися від пожежі, які заходи проводити, якщо сталася біда, показали кімнату   жахливих наслідків необережного поводження з вогнем. До цього часу нам важко було навіть уявити, що від недопалку цигарки кімната повністю згорає лише за 6 хвилин. Вогнеборці розповіли,  як вони працюють, поділилися професійними таємницями. Ми вдячні фахівцям ДСНС за проведену екскурсію, сподіваємося, що це буде уроком для кожного з нас,  і ми зможемо допомогти всім, хто цього потребує, й, у першу чергу,  собі під час НС.
     Далі ми вирушили до порцелянової фабрики. Нас привітно зустріла працівниця цього підприємства . Яким же було наше здивування, коли нам розповіли, що ця фабрика за весь час свого існування залишилася єдиним виробником в Україні ексклюзивних речей. Спочатку нам показали технологічний процес  добування порцеляни, потім ми занурилися в історію виникнення такого виду мистецтва.  Досить цікаво, що цей матеріал з’явився в Україні не просто так, його спочатку завезли до Європи, а потім таємними торгівельними шляхами передали формулу порцеляни, яка ще дуже довго залишалася таємницею для загалу.
     Порцеляна  -  це міцна глиняна кераміка, яка складається з суміші каоліну, випалюється при to до 1500о С. На власні очі ми побачили, що таке виробництво – справа не з легких. Це дуже тонка та кропітка робота. Спочатку створюється гіпсова форма для майбутніх виробів. Далі спеціальна суміш заливається в ці форми. Потім вони просушуються, глазуруються та обпікаються. І лише згодом художники розписують виріб власноруч або переносять спеціальний малюнок, а потім знову  ж таки відправляють у піч.
    Наступною нашою зупинкою була мандрівка до прекрасної країни карамелі. Як тільки ти переступаєш поріг цієї маленької карамельної фабрики, в тебе виникає надзвичайно сильне бажання  залишитися там назавжди, адже солодкий аромат дійсно зачаровує тебе, щоб довірити свій секрет.  Щодо самої карамелі, то вона складається  лише з натуральних барвників та ароматизаторів. Ми стали свідками того, як майстри своєї справи створюють маленький шедевр  лише маючи декілька харчових  інгредієнтів.
     Останньою зупинкою в нашій екскурсії була поїздка до кінологічного центру. У цьому місці проходить навчання службових поліцейських собак. Заняття відбуваються на спеціальній ділянці. Там є безліч перешкод: буми, сходи, кілька бар’єрів різної висоти, спеціальні коридори. За час навчання собакам доводиться долати будь-які труднощі та випробування. На сьогоднішній день у клубі налічується близько 50 собак. Ми були приємно шоковані  майстер-класом, який нам провели. Спочатку собака виконав усі команди свого кінолога, пройшов смугу перешкод та затримав злодія. Справді, професія кінолога непроста, але така цікава та надзвичайно важлива.
     Ми залишилися в захваті від побаченого та поїхали додому стовідсотково щасливими та задоволеними. Сподіваємося, що це була не остання така захоплююча поїздка.       
                             

Редакційна група гімназистів 8-А, 7-А, 7-Б класів   

 

|: | © : suzirya