Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Лютий » 19

Юні цицерони «Сузір’я»

Щорічно учні опорного закладу беруть участь у фестивалі ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». У 2021 році правила проведення фестивалю, у зв’язку з пандемією, були змінені. Кількість учасників була зменшена, а виступи конкурсантів компетентне журі переглядало онлайн у мережі Ютуб. Наш заклад представляли найкращі оратори, учні, непересічний талант яких вразив усіх на відбірковому турі. За підсумками  І (міського) етапу обласного фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив» у номінації «Добре слово краще за багатство» (1-4 класи) Ярмак Евеліна (вчитель-наставник Таран Т.Г.) здобула призове ІІ місце, у номінації «Слово є вчинок» брали участь троє сузір’ївців, а саме: Петрова Кристина 11-Б клас (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.) - І місце, Кульбачна Софія 11-А клас (вчитель- наставник Глинянко І.В.) - ІІ місце, Цикалов Олександр 9-Б клас (вчитель-наставник Яремчук Н.І.) - лауреат фестивалю. Єдиною учасницею у номінації «Швидке перо», під номінацією «Текст» стала Середа Софія 10-А клас (вчитель-наставник Глинянко І.В.). Софія здобула звання лауреата фестивалю.

За рішенням журі Петрова Кристина візьме участь у ІІ (обласному) етапі фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». Вітаємо Кристину і її наставника Бондарєву Н.В.! Бажаємо впевненості у своїх силах, креативу і непереборного бажання йти вперед, до  перемоги!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

                              Змагання юних мовознавців

У мові   закодовано всю свою історію, здобутки культури, духовну самобутність народу. Без мови людина не може існувати, як і без сонця, повітря… Неповага до мови є рівноцінною неповазі до батька й матері. Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Тому знати, берегти, шанувати рідну мову – це обов’язок кожної людини.

Із цією метою 19 лютого було проведено квест «Лабіринтами рідної  мови», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Змагалися «Філологи» та «Лінгвісти» -  учні 5-11-х класів.

Отримавши маршрутні листи, учасники вирушили на станції: «Народ скаже, як зав’яже», «Шифрувальник», «Розумне перо», «Грамотії», «Знайко», «Жартівлива», «Будівельник», «Словникар», «Ерудит», «Фразеологія».

Діти емоційно переходили зі станції на станцію,  залюбки виконували завдання,  жваво обговорювали,  приймали спільні рішення.  Пройшовши всі станції і виконавши завдання, учні відчули красу українського слова та бажання навчатись, майстерно оперувати мовою, а вчителі-наставники  отримали задоволення та гарний настрій.

Завершилася гра солодким сюрпризом.

Керівник кафедри вчителів філологічних дисциплін Наталя Вікторівна БОНДАРЄВА

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

Герої не вмирають!

Це дивляться з темних небес

загиблі поети й герої –

всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє.

С.Фоменко

Історія України знала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою.   

Ми не маємо права забути страшну зиму 2013-2014 рр., яка назавжди змінила Україну і народила нову націю. У ті дні українці виходили на Майдан, вимагаючи зробити європейський вибір для майбутнього України! Ніхто не міг уявити, які випробування чекають нас попереду…

Ми відзначаємо 7-му річницю трагічних подій на Майдані. Україна заплатила високу ціну за свй вибір – бути частиною Європи. Завдяки Героям Небесної Сотні ми отримали можливість жити в незалежній країні, що неухильно прагне до демократичних цінностей та європейського майбутнього.

Герої Небесної Сотні – це приклад істинної громадянської та особистої відваги, самовідданості, сили й мужності у відстоюванні ідеалів. Кожен з них заплатив найвищу ціну – віддав своє життя.

Революція Гідності об’єднала тисячі українців, які боролися за єдність, свободу і справедливість.

Герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях.

Слава Україні! Героям слава! Слава Небесній Сотні!

ФОТОАЛЬБОМ

Вчитель історії Світлана Вікторівна БОСЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

Вельмишановна

Наталіє Вікторівно!

Надсилаємо Вам найщиріші вітання з Оріхівського «Сузірʼя»

з нагоди Вашого Дня народження!

 

«Людина нібито не літає… А крила має. А крила має!» То про Вас, дорога наша лікарко, депутатко, чарівна жінко.

Глобальна пандемія стала величезним випробуванням для всіх і особливо для медиків, вона показала величезне значення особистої мужності людей в білих халатах.

Весь колектив опорного закладу: працівники, учні та їх батьки щиросердно дякуємо Вам за апробовану часом довіру, за працю, якою Ви щодня будуєте нерукотворний пам’ятник здорової людини.

Бажаєм жити у добрі

Вам промовляєм, як ведеться.

І хай всі прикрощі старі

Вже не торкаються до серця.

         Хай міцне здоровʼя, щастя та добробут будуть постійними супутниками у Вашому житті.

Від імені колективу опорного закладу «Сузірʼя»

директор                                                                                Наталія КУДІНА

 

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021