Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Лютий » 12

Що я знаю про пожежних?

Ще з дитячого садочка дітлахи знають, що слід вимикати праску з розетки та не гратися сірниками. В навчальному закладі вчителі проводять бесіди про техніку безпеки під час відпочинку на воді та на льоду. Батьки неодноразово як малим так і дорослим дітям поясняють правила користування газом та електрообігрівачами. Тобто, інформаційний простір навколо кожного з нас досить насичений питаннями безпеки життя і здоров’я. І номер телефону «101» знає кожна людина. Та не кожна володіє інформацією, що стоїть за цими цифрами.

Отже, «101» для більшості - номер пожежної охорони. Але інформація застаріла. Зараз це – ДСНС - Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Щоденна робота сучасних рятувальників – нелегкий шлях, пов’язаний не тільки з пожежами, а і з рятуванням людей на автошляхах, у будинках, на воді, кризі, під час природних лих, катастроф, надзвичайних ситуацій.

Співробітники ДСНС – це високомобільна рятувальна служба, здатна працювати на воді, на землі і під землею, у повітрі, за будь-яких кліматичних умов та пір року. Ми неодноразово чули про випадки героїзму та безстрашність рятувальників у виконанні службових обов’язків, пов’язаних як із знешкодженням небезпечних речовин та вибухових пристроїв, розмінуваннями, так і з рятуванням тварин з дерев та котлованів, розблокуванням дверей і зняттям підлітків з дахів.

Добре, що в цій героїчній професії є гарні, щасливі моменти. Наприклад, вдячність врятованого рибалки, що був опинився у відкритому морі на крижині або очі дитини, яку тільки-но винесли з вогню, щасливі сльози матері, якій повернули дитя, врятоване з-під завалів будинку. Ці емоції не порівняти ні з чим.

10 лютого ми познайомилися з працівником Державної служби з надзвичайних ситуацій Сьомченком Олександром Анатолійовичем, якого наш класний керівник Вікторія Іванівна Денисенко запросила до нас у клас, щоб він розповів нам про свою професію. Колись Олександр Анатолійович навчався у нашій школі, а зараз працює в Запорізькій рятувальній частині, за свою відважну та небезпечну роботу неодноразово нагороджений грамотами. В ДСНС працює і його син - теж випускник нашої школи.

Ми дійшли висновку, що рятувальники – це особливі люди. Саме завдяки їм ми можемо спокійно займатися своїми справами. Бо девіз  ДСНС: «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» І ми впевнені, що нам допоможуть у разі небезпечної ситуації, зреагують своєчасно і ефективно. А коли прийде наш час вибирати майбутню професію, можливо, ця зустріч вплине на наш вибір.

Учні 8-Б класу Назар НАЗАРЕНКО, Ілля ТАХТАУЛ

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2021

Добре слово краще за багатство

Майстерність красномовства цінується з найдавніших часів. А в Новій українській школі сьогодні це питання дуже актуальне. Одна з навичок ХХІ століття – це вміння комунікувати. Значить, наші нушенята повинні знати секрети ораторського мистецтва.

Цьогоріч у шкільному турі Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив» у віковій групі "Діти старшого дошкільного (6 років) і молодшого шкільного віку (1-4 класи)" взяли участь такі конкурсанти:

Бурнишева Варвара (1-В клас, куратор Білоус В.Л.),

Батрин Катерина (2-Б клас, вчитель Сьомченко І. Я.),

Ярмак Евеліна (3-Б клас, куратор Таран Т.Г.),

Максимчук Денис (4-А клас, вчитель Андрусіва Т. В.).

Вправний оратор повинен дбати не лише про зовнішнє, але й про внутрішнє багатство своєї промови. І не важливо, чи ти промовляєш до гурту зі сцени, чи пошепки розповідаєш історію молодшій сестрі перед сном…
Погляньте, як переконливо доводить наша малеча, що добре слово краще за багатство.

 

Виступ Бурнишевої Варвари «Я – щаслива дитина»


 

Виступ Батрин Катерини «Як зробити життя радісним?»


 

Виступ Ярмак Евеліни «Я – особлива дитина»


 

Виступ Максимчука Дениса «Моя маленька батьківщина»


 

Педаго ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2021

Давньогрецький філософ Сократ закарбував у віках мудрість: «Заговори, щоб я тебе побачив». Адже саме в розмові людина виявляє свою вихованість, грамотність, приналежність до певної сфери діяльності. На сучасному етапі питання культури мовлення є надзвичайно актуальним для молоді. Високий рівень мовної культури є ознакою всебічного розвитку особистості.

Учні  опорного закладу «Сузір’я»  продемонстрували вміння переконувати, впливати на аудиторію, продукувати тексти різного типу відповідно до призначення й умов риторичної діяльності. Виступи відрізнялися  творчим підходом, креативністю, глибиною змісту, тому всі отримали справжнє задоволення від почутого.

Вітаємо учасників Фестивалю ораторського мистецтва у віковій групі 9-11-х класів:

Кульбачну Софію (11- А клас),

Петрову Кристину (11-Б клас ), 

Цикалова Олександра (9-Б клас),

Середу Софію (10-А клас)

та їх наставників:

Глинянко Ірину Володимирівну,

Бондарєву Наталю Вікторівну, 

Яремчук  Ніну Іванівну.

Бажаємо наснаги, наполегливості, натхнення!!!

  

Наталя Вікторівна БОНДАРЄВА,

керівник профільної кафедри вчителів філологічних дисциплі

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2021