Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Лютий » 04

Ви добре знаєте таблицю множення?  Сьогодні в рамках тижня математики, фізики та інформатики для учнів 5-Б, В класів був проведений майстер-клас «Японський метод множення без знання таблиці множення». Провів майстер-клас учень 11-Б класу Чиж Артем. Він показав учням метод множення чисел без знання таблиці множення, показав переваги та недоліки даного методу. Кожний учень отримав у подарунок роздруковане пояснення незвичайного множення і зможе сам його виконати.

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель математики Лариса Іванівна ДЕЙНЕГА

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

Флешмоб "Шкільний друг, відгукнися!"

#Сузір_яєднає

#Мишкільнародина

Випускники! В сучасних умовах, коли доводиться обмежувати реальні зустрічі, запрошуємо долучитися до нашого флешмобу!

- розмістіть фото зі шкільного альбому на власній сторінці у соціальній мережі;

- напишіть своє ім'я, клас, прізвище класного керівника, рік випуску;

- позначте у дописі однокласників та шкільних друзів;

- обов'язково позначте наш заклад @Сузір'я Оріхів  (на Facebook) чи @suzirya01.orikhiv (в Instagram);

- напишіть, що берете участь у Флешмобі "Шкільний друг, відгукнися!";

- поставте хештег #Сузір_яєднає

- не забудьте зробити допис п у б л і ч н и м.

ДЯКУЄМО ЗА УЧАСТЬ І ПІДТРИМКУ!

#СтратегіяСузір_явдії

Заступник директора Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

Шкільний логіко-математичний турнір «Кубик Рубік»

 Турнір спідкуберів

Куберами або спідкуберами (швидкуберами) називають тих, що складають кубики Рубіка та інші подібні головоломки на швидкість.
Кожна хвилина – вирішальна, кожна думка – виважена та обґрунтована, кожне завдання – непередбачуване та не схоже на попереднє.
Пройшов турнір «Кубик Рубіка» для учнів 5-11 класів. Коли в одному середовищі збираються команди, готові безжалісно долати логічні перепони, відбувається щось дивовижне!
Головна вимога для учасників турніру – вміння логічно мислити, вирішувати логіко-математичні завдання та складати Кубик Рубіка.
У турнірі взяло участь 12 учнів, які продемонстрували вміння складати 3х3, пірамідку, ск`юб. 

3х3 складали: Галутва Анастасія (7-А), Роговський Костянтин, Яценко Єлисей, Максименко Максим, Князьок  Тимофій (6-А), Дименко Глєб, Лебедь Аріана, Ляшенко Кирило (6-В), Таран Андрій, Нефьодов Ігор (9-В). Кращі результати показали: Яценко Єлисей, Таран Андрій, Ляшенко Кирило.

Пірамідку складали: Яценко Єлисей, Роговський Костянтин, Максименко Максим, Князьок  Тимофій, Хижняк Давід (6-А).

Ск`юб: Роговський Костянтин, Максименко Максим, Князьок  Тимофій (6-А).

У кожного учня десяток головоломок, різних за формою, розмірами, кольором. Щоб просто зібрати звичайний кубик 3 на 3, потрібно щонайменше знати 6 формул. Аби це відбувалося набагато швидше – близько 80.
Куб, піраміда, клок...
Куби 2 х 2, 3 х 3, 4 х 4 і аж до 17 х 17 – це запатентовані винаходи всім відомого Ерне Рубіка. Деякі головоломки авторства інших винахідників. Наприклад, пірамідка Мефферта, або її ще називають пірамідка. Остання, кубик 2 х 2 і ск`юб – найпростіші з головоломок і професіоналами збираються дуже швидко, практично за лічені секунди. 

Існують і складніші головоломки. Наприклад, сквайр (з англійської square – «площа»), зовні чимось схожа на кубик Рубіка, але тільки на перший погляд. Коли її заплутати – виходить незрозуміла фігура. Це дуже нестабільна головоломка. Або мегамінкс. Відрізняється від класичного куба тим, що у неї 12 сторін, які різняться кольорами. Збирається вона як куб, але значно складніше.

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель математики та інформатики Альона Петрівна ГАРАЩЕНКО

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

МАТЕМАТИЧНА АНАТОМІЯ

Учні 6-В класу мали можливість у доступній та цікавій формі ознайомитись з «математикою людського тіла», бо людина - найдосконаліше творіння живої природи.

Діти з подивом сприйняли інформацію, що довжина волосся, яке виростає в людини протягом життя, становить 725 км, у тілі дорослого приблизно 75 км нервів, швидкість нервового імпульсу, який надходить у мозок або виходить з нього, може становити 274 км/год (саме тому ми дуже швидко реагуємо, наприклад, доторкнувшись до гарячого), загальна довжина кровоносних судин людини – приблизно 100 000 км, у дорослої людини серце за день перекачує приблизно 10 000 л крові.

Учні і не очікували, що математичні знання можна використати, вивчаючи і анатомію людини. Усі були вражені  від почутого!

  

  

Учитель математики Світлана Анатоліївна ДИБКО

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

"Я- за безпечний інтернет!"

- так називався тренінг для учнів 5-Б (02.02.21) та 5-А і 5-В класів (03.02.21), який провела учитель інформатики В.І.Денисенко. На занятті учні засвоїли нову інформацію про комп'ютерні програми, виконали багато практичних вправ для опрацювання правил безпечної роботи та поведінки в Інтернеті. Під час роботи п'ятикласники виявили, що спілкуватися між собою та грати в ігри у реальному житті не менш цікаво, ніж у віртуальному.

 

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель інформатики Вікторія Іванівна ДЕНИСЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021