Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Березень » 13

Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття!

Коли зима повертає на весну, приходять до нас березневі Шевченківські дні. І знову стукають у наші серця Тарасові слова:

Я так її, я так люблю Мою Україну убогу, 
Що проклену святого бога, За неї душу погублю!

У понеділок, 9 березня, Україна відзначала 206-й день народження Тараса Шевченка - поета, художника, мислителя. З цієї нагоди у нашому закладі відбулися урочисті заходи.
Учителі української мови та літератури Глинянко І.В. та Бондарєва Н.В.  оформили інформаційні дошки: «Вічний як народ», «Ім’я, увіковічене в пам’яті», «Пам’ятники Т.Г.Шевченку у світі».

 

Сьомченко О.П. та Ярмак А.С. познайомили п’ятикласників із цікавими фактами з  біографії маленького Тараса. Дівчатка й хлопчики декламували вірші «Зацвіла в долині червона калина»,  «Думка» («Тече вода в синє море»).  Ніжно й проникливо, щиро й захоплююче лунали невмирущі рядки Шевченкової поезії. Магія Шевченкового слова полонила присутніх, бо часові не підвладне те, що зберігає народна пам'ять. 
Цікаво, змістовно, креативно пройшов бінарний урок «Пізнаємо арифметичну прогресію й життя людей із «Кобзаря» Т. Г.Шевченка» (Учитель української мови та літератури Глинянко І.В. та вчитель математики Дибко С.А.) у 9-А класі. ФОТОЗВІТ >>>>>

Учні Козир Микола та Петрова Кристина, а також Софія Молоткова та Дар'я Огієнко разом з учителем Яремчук Н.І. провели інтерв’ю «Ким є для мене Тарас Григорович Шевченко?» Переглянути відео >>>>>

Завершальним акордом дня став челендж «Заповіт» мовами світу», який підготувала вчитель Карпій А.М. У виконанні старшокласників вірш прозвучав українською, російською, польською, англійською, французькою та німецькою мовами. Переглянути відео >>>>>

Усе своє життя поет найбільше хотів побачити український народ вільним, а саму Україну - незалежною. Тарас Шевченко закликає всіх українців жити у злагоді, разом відновити справедливість, разом обороняти свою рідну землю від зла. Із закличними словами Т. Шевченко звертається до всіх українців.
Читаймо й перечитуймо «Кобзар». Черпаймо з поезії Тараса оту цілющу силу, що допоможе нам утвердити нашу Україну такою, якою бачив у своїх мріях Поет!

                           Бондарєва Н.В.- керівник профільної кафедри філологічних дисциплін

  ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 13.03.2020