Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Грудень » 11

Тиждень правознавства

На годині спілкування (11.12) учні 10-Б класу (класний керівник Пріщенко О.Л.) обговорили тему: «Національні й міжнародні механізми захисту прав людини», відзначили, що свої права варто захищати. 
Переглядаючи відеофільм «Європейський суд з прав людини», десятикласники дійшли висновку, що діяльність Європейського суду з прав людини – яскравий приклад того, як у питаннях забезпечення прав людини держави обмежують свій суверенітет на користь міжнародного органу правосуддя.

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

 

Другий тиждень грудня 2019 року проходить в КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради під гаслом «Україна – суспільство правової культури». Метою проведення тижня правознавства є:
1. Поглибити знання здобувачів освіти про міжнародний день з прав людини, способи захисту прав людини, структуру та діяльність Європейського суду з прав людини, права та обов’язки дітей.
2. Сприяти формуванню правової культури, необхідної для побудови правової держави.
3. Формувати уміння використовувати механізми захисту прав людини та громадянина.
Вчителі історії та правознавства опорного закладу оформили інформаційні стенди: «10 грудня – міжнародний день прав людини» та «Україна – суспільство правової культури», проводять інформхвилинки для учнів.
10 грудня 2019 року КЗОЗЗСО «Сузір’я» гостинно зустрічав учителів історії та правознавства закладів ЗСО Оріхівської ОТГ. Тема методичного семінару вчителів історії та правознавства: «Реалізація компетентнісного підходу у роботі з учнями з різними рівнями навчальних досягнень на уроках історії та правознавства як чинник підвищення ефективності освітнього процесу».
Вчитель історії та правознавства Петренчук Л.В. провела практичне заняття з правознавства «Звернення громадян» в 9-Б класі.
В ході обговорення проведеного заняття всі присутні відзначили високий рівень педагогічної майстерності Петренчук Л.В. Раціонально, вдумливо й дидактично грамотно визначена мета уроку, яка чітко випливає зі змісту навчального матеріалу, відповідає віковим та інтелектуальним особливостям учнів класу. Включаючи мультимедійне забезпечення у проведення заняття, Любов Володимирівна створила позитивний мотиваційно-діяльнісний стимул для учнів.
Новий матеріал вивчався учнями в процесі роботи в малих групах, яка має творчий пошуковий характер. До основних висновків учні приходять самостійно, а вчителька при цьому зберігає керівну роль.
Любов Володимирівна уміло пов’язує теоретичний матеріал з практикою реальних життєвих ситуацій і робить це так, що цей зв'язок випливає зі змісту опрацьованого матеріалу та є його логічним продовженням.
Урок  проведено в досить високому темпі, раціонально використано кожну хвилину.
Методист ВО ВКОМР Красно Н.В. особливо звернула увагу на практичну спрямованість проведеного уроку.
Також в рамках тижня правознавства заплановано провести зустріч з адвокатом Онищенко О.М. «Підліток і закон» (для учнів 9-х класів), бесіди «Захист прав дітей під час військових конфліктів» (для учнів 8-х класів), вікторину «Чи знаєш ти свої права» (7-Б клас), зустріч із працівниками поліції «Підліток і злочинність» (11-ті класи), перегляд відеороликів «Права дитини» (6-ті класи) та «Європейський суд з прав людини» (9-ті класи).

ФОТОЗВІТ

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

Візит омбудсмена

10 грудня 2019 року в рамках проведення тижня права в КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради відбулася зустріч регіонального координатора взаємодії з громадськістю, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Бізденежного Сергія Романовича з учнями 9-11 класів.
Сергій Романович розповів про історію створення Загальної декларації прав людини, особливості діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в сучасній Україні та відповів на питання учнів.

ФОТОЗВІТ

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

Підтримай Героя – подаруй йому оберіг

День Збройних сил України — святковий день на честь Збройних сил України. З нагоди цього свята в опорному закладі «Сузір’я» відбулись творчо-патріотичні заходи. Учні 3-х класів (класні керівники Т.В. Андрусіва, Н.О. Клейн, О.О. Пакета) долучились до акції «Підтримай Героя – подаруй йому оберіг».

Для учнів початкових класів Валерії Касянюк, Діани Іванець, Тетяни Ситник, Мілани Шабалової, Данила Пилявського, Вероніки Колонтаєвської, Анастасії Бєкаревич, Вікторії Шудрик, Даніїла Єфременка, Ксенії Чернової керівник любительського об’єднання «Родинна скарбниця» комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Оріхівської міської ради, народна майстриня, неодноразовий дипломант фестивалів народної творчості Ольга Лепетченко провела майстер-клас з виготовлення оберегів. До здобувачів освіти долучились директор опорного закладу Наталія Кудіна, міський голова Сергій Герасименко, секретар міської ради Алевтина Лепетченко, районний військовий комісар Юрій Сергієнко, старший офіцер відділення комплектування Оріхівського районного військового комісаріату Дмитро Лобок та учасник бойових дій, громадський діяч Владислав Томілін.

За християнськими віруваннями ангели оберігають невинних і карають винних, охороняють закон і передають людству Божу Волю. Наразі воїни, які несуть службу, потребують нашої моральної підтримки, теплоту наших сердець. Їм вкрай необхідно знати, що про них пам’ятають і на них чекають. Тож, сподіваємося, що ангели, створені дитячими руками, зігріють воїнів душевним теплом, оберігатимуть їх від ворожих куль та допоможуть здобути перемогу і мир для нашої країни.

ФОТОЗВІТ

За інформацією кафедри початкового навчання

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ –

ВПЕВНЕНИЙ КРОК ДО СВІТОВИХ СТАНДАРТІВ

6 грудня на базі КЗ «ОЗЗСО «Сузір'я» пройшла зустріч одинадцятикласників і представників Оріхівської адміністрації. Серед присутніх були міський голова Сергій Михайлович, секретар міської ради Алевтина Миколаївна, підполковник, військовий комісар Юрій Миколайович, старший офіцер відділення комплектування Дмитро Михайлович, учасник бойових дій Томілін Владислав.
Круглий стіл було проведено до Дня Збройних сил України. На зустрічі було обговорено багато актуальних проблем та порушено болючі проблеми, що стосуються нашої сучасної армії. Бесіда проходила в невимушеній атмосфері, яка супроводжувалася не прикрашанням, а правдивою інформацією. 
Юрій Миколайович познайомив нас із найсвіжішою інформацією щодо реформ у Збройних силах України, а також розповів про наших хлопців-героїв, які захищають нас від агресорів на Сході. Відео-інтерв'ю  із підполковником Герасименком Д.Д. справило на нас неабияке враження. 
Кульмінацією круглого столу стало виконання учнями 10-А, 11-А, 11-Б класів пісні «Ніхто, крім нас». Наші голоси злилися в одне ціле, і для нас це стало черговим підтвердженням того, що ми українці дружна, міцна, незламна родина.

Редколегія 11-А й 11-Б класів
 

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019