Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Листопад » 15

Де народжується хліб?

   14 листопада учні 9-Б класу КЗОЗЗСО "Сузір'я" завітали до ТОВ "Агротех".
   Екскурсія була цікавою та пізнавальною одночасно. А як інакше? Адже учні мали змогу відвідати млин, де на дотик намагались відрізнити борошно різних ґатунків. Також діти побачили сучасне технічне оснащення, за допомогою якого готується тісто, випікаються вироби. Та, мабуть, найцікавішим моментом екскурсії стало виготовлення власноруч пиріжків та плетінок з начинкою, кексів. Приємним бонусом є те, що всю зроблену дітьми продукцію, буде випікати сьогодні наступна зміна працівників ТОВ "Агротех" та діти зможуть поласувати нею вже у п'ятницю.


   За чудово організовану екскурсію діти 9-Б класу разом з класним керівником Дибко С. А. дякують начальнику виробництва - Савчук Тетяні, головному технологу - Акименко Ірині, пекарю - Дондик Віталію, майстру зміни - Черних Світлані, формувальнику хлібобулочних виробів - Чіпці Світлані.
   Дякуємо за вашу невтомну працю!♥️

ФОТОЗВІТ

Класний керівник 9-Б класу С.А.Дибко

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2019

 Безпечна країна

Руху правила єдині,
Знати їх усі повинні.
Шануватимуть їх люди —
Скрізь тоді порядок буде!

     Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей Правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростають дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.
   Першокласники «Сузір’я» з перших днів навчання в Новій українській школі почали опановувати не тільки азбуку за букварем, а й абетку дорожнього руху. Адже треба бути не лише освіченою людиною, а й компетентним пішоходом, а потім, можливо, і водієм.
    Виготовляючи лепбук «У Країні дорожних знаків», діти вчилися розмовляти з вулицею за допомогою дорожніх знаків, щоб на дорозі не сталося біди, щоб зберегти життя та здоров'я всіх учасників дорожнього руху. Ця колективна творча справа спонукала здобувачів початкової освіти бути активними, креативними, згуртованими та толерантними.

ФОТОЗВІТ

Волошина С.А., класовод 1-А класу

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2019

Бібліотека – територія твоїх друзів

   У давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». Чому? Тому, що в бібліотеці знаходиться найдорожчий скарб – книги. 
   Бібліотека – це цілий комплекс підрозділів, що спільно працюють для того, щоб нам тут було завжди комфортно і цікаво читати, творити, проводити вільний час.
 14 листопада ми, нушівці-другокласники, досліджували роботу відділів Оріхівської публічної бібліотеки КЗ «Центр культури і дозвілля» Оріхівської міської ради.
  Після прочитання книжки, взяті на абонементі, треба обов’язково повернути, бо їх чекають інші діти.
   Видання, представлені в бібліотеці в одному примірнику, можуть знадобитися читачам у будь-який час. Тому користуватися ними можна тільки в читальному залі. Тут же, на спеціальних технічних пристроях (е-рідерах) можна прочитати електронні книги.
   Звичайно, всі книги не можна розмістити на абонементі чи в читальному залі. Частина їх зберігається у спеціально обладнаних приміщеннях, що називаються книгосховищем.
  Допомагали нам мандрувати у безмежному морі книг бібліотекарі: Дідок Валентина Костянтинівна, Візеренко Любов Анатоліївна, Черепаха Лариса Василівна, Омел’яненко Людмила Степанівна.

ФОТОЗВІТ

Класні  керівники других  класів

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2019

Змагалася творча еліта «Сузір’я»

15 листопада 2019 року відбувся ІІ (міський) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Це щорічний загальнонаціональний захід, спрямований на підвищення рівня знань з української мови і літератури . Це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання і сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.

Вітаємо
призерів 2-го (міського) етапу 
Міжнародного  мовно-літературного конкурсу  учнівської та студентської молоді 
імені Тараса Шевченка:

1.Мартинко Камілу             (5-Б клас,     1-е місце,    вчитель Яремчук Н.І.)
2.Галутву Анастасію           (6-А клас,     1-е місце,    вчитель Глинянко І.В.)
3.Піхулю Валерію                (8-В  клас,   1-е місце,    вчитель Бондарєва Н.В.)
4.Малінку Інну                     (10-Б клас,   1-е місце,   вчитель Бондарєва Н.В.)

5.Мартиш Євгенію               (7-А клас,     2-е місце,   вчитель Яремчук Н.І.)
6.Хлєбнікову Олександру   (11-Б клас,    2-е місце,   вчитель Бондарєва Н.В.)
7.Кульбачну Софію             (10-А клас,    2-е місце,   вчитель Глинянко І.В.)

8.Сулиз  Дарину                  (9-В клас,      3-є місце,   вчитель Карпій  А.М.)
9.Біньковську Дарину          (11-А клас,    3-є місце,   вчитель Ярмак А.С.)

Бажаємо Галутві Анастасії та Піхулі  Валерії
перемоги в обласному етапі Конкурсу

Учительки української мови та літератури

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2019

 В рамках місячника профeсійної орієнтації учні 10–Б класу відвідали пекарню ТОВ «Оріхівський завод сільгоспмашин «Агротех». Десятикласники ознайомилися з роботою підприємства,  особливостями професії пекаря. Учні щиро дякують працівникам пекарні за організований майстер-клас, під час якого вчилися виготовляти кекси та булочки. Вироби були особливо смачними, бо виготовлені власноруч. Захід сприяв вихованню ціннісного ставлення до людей праці.

Фотозвіт

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2019